Όταν Χίος και Αιγάλεω υποκλίθηκαν στον Αιολικό!

18/05/2016 - 14:04 Τελευταία τροποποίηση στις 20/05/2016 - 13:39

Σαν σήμερα πριν από 33 ολόκληρα χρόνια, ο Αιολικός αγωνιζόταν ως τιμωρημένος στη Χίο με αντίπαλο το Αιγάλεω, νικώντας 2-1 με περισσότερους από 1.000 Μυτιληνιούς στις εξέδρες και το SportLesvos.gr γυρίζει το χρόνο πίσω, μέσα από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής και το πως κατέγραψαν μία ημέρα μετά το θρίαμβο της ομάδας της Λέσβου!

Η ομάδα της Μυτιλήνης εξέτιε τότε τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές τιμωρίας της έδρας της και ο αγώνας κόντρα στο Αιγάλεω του Βίκτωρα Μητρόπουλου είχε περάσει από... σαράντα κύματα έως ότου οριστεί τελικά να διεξαχθεί με μία εβδομάδα καθυστέρηση στο γειτονικό νησί. Νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας, το ιστορικό πλοίο "Σαπφώ" αποπλέει από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας στη Χίο εκατοντάδες πιστούς οπαδούς του Αιολικού, οι οποίοι λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι φτάνουν στο νησί και κάνουν... απόβαση στο γήπεδο, δημιουργώντας καυτή ατμόσφαιρα, κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας.

Όσο εκείνοι βρίσκονταν εν πλω, είχε προηγηθεί δίωρη σύσκεψη στα γραφεία της χωροφυλακής στη Χίο, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Διοικητές, ταγματάρχες, μοίραρχοι, σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, τον εκπρόσωπο της ΕΠΣ Χίου και τους προέδρους των δύο ομάδων, αποφασίζουν να διαθέσουν 1.500 εισιτήρια τα οποία θα μοιράζονταν από 450 σε κάθε ομάδα και τα υπόλοιπα θα δίνονταν σε ντόπιους φιλάθλους. Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος αποφασίζει να δώσει όσα αναλογούν στο Αιγάλεω σε Χιώτες, όμως ο κόσμος του Αιολικού είναι διψασμένος και αποφασισμένος να δει το ματς από κοντά. Τελικώς, περίπου 2.500 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες, πολλοί όρθιοι, με τους Μυτιληνιούς να εντυπωσιάζουν τον αθηναϊκό Τύπο και να πανηγυρίζουν δίκαια μια σπουδαία νίκη με σκορ 2-1.

 

Αγωνιστικά, το Αιγάλεω ήταν πιο δραστήριο στο πρώτο μέρος, όμως ο Κάκαρης με εντυπωσιακές αποκρούσεις κρατούσε απαραβίαστη την εστία του. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η ομάδα της Μυτιλήνης έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο Καλαμιδιώτης γρονθοκόπησε τον Μανδραφλή και αποβλήθηκε στο 52ο λεπτό. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα όμως εντός αγωνιστικού χώρου, ο Αιολικός αφυπνίστηκε από την κόκκινη κάρτα και στα επόμενα λεπτά πήρε... παραμάζωμα το Αιγάλεω, που βρισκόταν τότε στην κορυφή του νοτίου ομίλου της Β' Εθνικής, παλεύοντας με τον Διαγόρα για την άνοδο στην Α' Εθνική! Ο Σπάρταλης με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0 στο 66' έπειτα από σέντρα του Αραμπατζή και στο 74' οι δυο τους άλλαξαν ρόλους, με τον Σπάρταλη να σεντράρει και τον Αραμπατζή με όμορφη ατομική ενέργεια να αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, εκτελώντας για το 2-0! Το μόνο που κατάφερε το Αιγάλεω ήταν να μειώσει στο 79' με γκολ του Πιστόλη.

Credits | Κεντρική φωτογραφία: Πάρης Μέγας, Αρχείο δημοσιευμάτων: Δημήτρης Κουκουνιάς

Επιμέλεια: SportLesvos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey