Ποτέ ξανά "άσφαιρος" στα τρία πρώτα ματς!

28/09/2016 - 10:41 Τελευταία τροποποίηση στις 28/09/2016 - 14:17

Αρνητικό ρεκόρ πραγματοποιεί ο Αιολικός στο ξεκίνημα των φετινών επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων, μετρώντας τρία σερί 90λεπτα δίχως να έχει σκοράρει, αγνοώντας μαζί όπως είναι λογικό και την πρώτη του νίκη.

Αναμφίβολα, η σεζόν είναι μεταβατική για την ομάδα της Μυτιλήνης, όμως εκείνο που έχει στατιστικό ενδιαφέρον είναι πως σε χρονιές ακόμα πιο μεταβατικές, οι οποίες εξελίχθηκαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τους "κυανόλευκους", πάντα ο δρόμος προς τα δίχτυα ήταν πιο εύκολος. Και με δεδομένο πως αν δε σκοράρεις, δεν κερδίζεις, ο Αιολικός κατάφερνε έστω και με... μισό γκολ να πάρει τρίποντα, πολύτιμα για την πορεία του στην εκάστοτε διοργάνωση.

Το "SL" γύρισε το χρόνο πίσω και εξετάζοντας μία προς μία τις αγωνιστικές περιόδους που προηγήθηκαν, διαπίστωσε πως ο Αιολικός βρίσκεται εν μέσω ενός αρνητικότατου ρεκόρ, που μακάρι να μην έχει συνέχεια. Συγκεκριμένα, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που ο Αιολικός μετρά μηδέν ενεργητικό γκολ στα τρία πρώτα ματς μιας σεζόν! Ποτέ ξανά στο παρελθόν, δεν πέρασαν 270 αγωνιστικά λεπτά μέχρι να σκοράρουν οι "κυανόλευκοι" στο ξεκίνημα ενός πρωταθλήματος και αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση. Μάλιστα, τείνει να γίνει... συνήθεια στον Αιολικό η δυσκολία που αντιμετωπίζει στην έναρξη της χρονιάς, αν αναλογιστεί κανείς πως φέτος η ομάδα "έσπασε" το αρνητικό ρεκόρ που η ίδια δημιούργησε πέρυσι, όταν στις δύο πρώτες αγωνιστικές ηττήθηκε χωρίς να σκοράρει από Χαλκίδα (1-0 εκτός) και Σπάρτη (0-1 εντός). Τότε βέβαια, ακολούθησε για τον Αιολικό το "2" στην έδρα του ΠΑΟ Βάρδας (1-2) και η επιθετική αφλογιστία σταμάτησε εκεί.

Πλέον, ο Αιολικός έχει συμπληρώσει τρία σερί ματς χωρίς γκολ, αναζητώντας ακόμα την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, κάτι που μετατρέπει το επόμενο ματς κόντρα στον Παναρκαδικό, στον "Ταρλά", σε κομβικής σημασίας αγώνα ακόμα και για την ψυχολογία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είναι γεγονός πως ο Αιολικός αποτελείται στην πλειοψηφία του από νεαρούς ποδοσφαιριστές φέτος και το ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή είναι να μην τους... πάρει από κάτω. Πολλοί εξ' αυτών αποτελούν για πρώτη φορά βασικό "γρανάζι" στην 11άδα μιας ομάδας σε τέτοια κατηγορία, επομένως θέλει προσεκτική διαχείριση από τον προπονητή και τη διοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η ύπαρξη του αρνητικού αυτού ρεκόρ είναι κάτι που πρέπει να καταγραφεί και ενδεχομένως να λειτουργήσει ως ένα έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές, ώστε να σπάσουν την "κακοδαιμονία" και να πανηγυρίσουν άμεσα την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. 

Ενδεικτικός πίνακας τη τελευταίας δεκαετίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey