Ψυχωμένος ως το τέλος

17/12/2017 - 16:54 Τελευταία τροποποίηση στις 18/12/2017 - 13:56

Ένα βαθμό πρόσθεσε στη συγκομιδή του ο Αιολικός, μένοντας ωστόσο ξανά μακριά από τη νίκη στον «Ταρλά» για 4ο σερί ματς φέτος. Το ματς κόντρα στον Πανθηραϊκό έμεινε στο 1-1, με την ομάδα της Μυτιλήνης να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις.

Στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, ο Αιολικός μπήκε καλύτερα προσπαθώντας να ελέγξει το χώρο της μεσαίας γραμμής, απέναντι σε έναν Πανθηραϊκό που είχε παθητικό ρόλο. Ο Μπουρούς απείλησε για πρώτη φορά, από πολύ πλάγια θέση, πλασάροντας δύο φορές τον τερματοφύλακα Αθανασίου, που απέκρουσε ενστικτωδώς (4'). Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα μακρινό σουτ του Μάνιας, που δεν ανησύχησε τον Γιώτα (5'). Ο Κεσίδης δοκίμασε από μακρινή απόσταση ένα σουτ με το αριστερό, αναγκάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούσει με διπλή προσπάθεια.

Ο Πανθηραϊκός έπαιζε στην κόντρα επίθεση και σε μια από αυτές ο Γκίκα έγινε αποδέκτης της μπάλας στο 16ο λεπτό, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, σούταρε δυνατά και η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Γιώτα. Ο Αιολικός ήταν φλύαρος επιθετικά και στην καλύτερη στιγμή του, ο Λαμπράκης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Αθανασίου, μετά από κάθετη πάσα του Χρήστου  (24'). Ο Πανθηραϊκός οδηγήθηκε σε βαθιές μπαλιές και σε μια αντίστοιχη φάση με τη στιγμή του δοκαριού, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 36ο λεπτό, όταν ο Γκίκα βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, πλασάροντας στην απέναντι γωνία του Γιώτα για το 0-1!

Ο Αιολικός προσπάθησε να απαντήσει στο 40', αλλά το σουτ του Παληγεώργου στην κίνηση μετά τη σέντρα του Νυφαδόπουλου απέκρουσε ο Αθανασίου πάνω στη γραμμή, αν και υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι η μπάλα μπορεί να πέρασε ολόκληρη. Στο 45' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με τον Γκίκα, αλλά ο Γιώτας βγήκε έγκαιρα πέφτοντας στα πόδια του, αποσοβώντας το δεύτερο γκολ.

Στην επανάληψη, ακόμη και ο αέρας ήταν κόντρα στον Αιολικό. Ο νοτιάς που έπνεε στο νησί δυνάμωσε ξαφνικά, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να σηκωθεί η μπάλα ψηλά. Όι παίκτες του Ψυρόπουλου προσπαθούσαν με κάθετες πάσες να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό. Όσο περνούσε η ώρα, λειτουργούσε υπέρ των φιλοξενούμενων, που έδιωχναν την μπάλα από την περιοχή τους όπως-όπως, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την πρωτοπορία στο σκορ. Στην καλύτερη ευκαιρία των Μυτιληνιών στο δεύτερο μέρος, ο Λαλάς είδε την κεφαλιά του να φεύγει ελάχιστα άουτ στο 83ο λεπτό, μετά από σέντρα του Νυφαδόπουλου.

Ο Ψυρόπουλος πέρασε στο ματς τον Καπταγιάννη, δίνοντας πιο προωθημένο ρόλο στον Μιχάλη Κριπιντίρη. Και στο 91ο λεπτό ο Αιολικός έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του "Κρίπι" από δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από σύγχυση στην άμυνα του Πανθηραϊκού. Η ομάδα της Μυτιλήνης έσωσε έτσι το βαθμό στο τέλος, κατακτώντας ένα αποτέλεσμα πολύ σημαντικό με τον τρόπο που αυτό ήρθε, ειδικά λόγω του πάθους και της ψυχής που έβγαλε η ομάδα στο τελευταίο 20λεπτο.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κ. Ψυρόπουλος): Γιώτας, Νυφαδόπουλος, Κρητικός (63' Λαλάς), Τάχιας, Κριπιντίρης, Καδής (83' Καπταγιάννης), Κεσίδης, Λαμπράκης, Παληγεώργος, Μπουρούς, Χρήστου

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Ανδρ. Σκέντζος): Αθανασίου, Ζέχιος, Μπιρμπίλης, Μπίρης, Λούκα, Φύτρος, Κεφαλάς, Μάνιας (89' Καμπόσος), Συνολάκης, Ντούμος, Γκίκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey