Ψυρόπουλος για Αιολικό, μεταγραφές και στόχους

24/12/2017 - 20:38 Τελευταία τροποποίηση στις 25/12/2017 - 01:33

O Κώστας Ψυρόπουλος συμπληρώνει σχεδόν 50 ημέρες στη Μυτιλήνη ως προπονητής του Αιολικού και με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος για τα Χριστούγεννα μίλησε στο «SL» για την έως τώρα παρουσία του στη Λέσβο, την επόμενη μέρα στον ιστορικό σύλλογο του νησιού, τις μεταγραφικές υποθέσεις που θα απασχολήσουν το ρεπορτάζ των επόμενων ημερών, αλλά και για πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.

Για την έως τώρα εμπειρία του στον Αιολικό...

«Η αλήθεια είναι ότι βρήκα μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που στην αρχή έμοιαζε αξεπέραστη. Βέβαια, βοήθησαν όλοι για να αλλάξουν τα δεδομένα, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, ο γυμναστής Βασίλης Σταυρινός, αλλά και οι Γιώργος Κουτρομπίλας, Σταύρος Βουργουτζής που ήρθαν κοντά στην ομάδα με την άφιξή μου και φυσικά οι ποδοσφαιριστές. Δουλέψαμε εντατικά για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, με επιμονή και υπομονή. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμα καλύτερα βαθμολογικά, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι βελτιώθηκε η αγωνιστική μας εικόνα. Εκεί στοχεύουμε, ώστε να έρθουν στα επόμενα παιχνίδια ακόμα θετικότερα αποτελέσματα.»

Για το πιο δύσκολο κομμάτι, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο σύλλογο...

«Θα έλεγα ότι το δυσκολότερο ήταν να διαγνωστεί το πρόβλημα. Και φυσικά προείχε να αποδεχθούμε την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Αιολικός. Την πραγματικότητα δηλαδή. Εντοπίσαμε γρήγορα τα προβλήματα και το θετικό ήταν πως από την πρώτη στιγμή τόσο η διοίκηση όσο και οι ποδοσφαιριστές έδειξαν την απαιτούμενη διάθεση για να τα αντιμετωπίσουμε και να φτάσουμε ως τη διακοπή των Χριστουγέννων σε έναν επιθυμητό βαθμό, ενσωματώνοντας στο παιχνίδι μας τη δική μου προπονητική φιλοσοφία τακτικά, βελτιώνοντας παράλληλα και τη φυσική μας κατάσταση με τη συνεισφορά του γυμναστή μας Βασίλη Σταυρινού.»

Για τις κινήσεις που προσπαθεί να φέρει εις πέρας η διοίκηση στη μεταγραφική περίοδο...

«Ο πρόεδρος και συνολικά η διοίκηση είναι διατεθειμένοι να ενισχύσουν το ρόστερ. Και μπορώ να πω, επειδή γνωρίζω εκ των έσω, πως στην πράξη έχουμε καταθέσει αρκετά δελεαστικές προτάσεις σε υποψήφιους στόχους μας, περιμένοντας τη διεκπεραίωση των όποιων εκκρεμοτήτων υπάρχουν και την ολοκλήρωσή των μεταγραφών. Από τον τρόπο που προσεγγίζει ο Σταύρος Γριπιώτης τους ποδοσφαιριστές που μας απασχολούν, αποδεικνύεται πως έχει και την όρεξη και τη δίψα για να γίνει ο Αιολικός πιο ανταγωνιστικός και να εμφανιστεί μετά την Πρωτοχρονιά πιο ενισχυμένος, όπως δηλαδή αρμόζει στο σύλλογο.»

Για το αν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψει ο Αιολικός στο τέλος...

«Σε καμια περίπτωση. Το είχα πει και πριν ακόμα κατακτήσουμε την πρώτη μας νίκη, από την ημέρα που ήρθα. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε φόβος και στις τάξεις των φιλάθλων, ακόμα και μέσα στη διοίκηση. Υπήρχε όμως και πίστη από όλους μας στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Με βάση την απόδοσή μας, θέλαμε τώρα να είμαστε λίγο ψηλότερα. Στο τέλος, όμως, θα τερματίσουμε ψηλότερα. Είμαι αισιόδοξος. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους παίκτες. Διαθέτουν το ταλέντο και την ποιότητα, οπότε μετά και την ενίσχυσή μας η ομάδα θα έχει ακόμα περισσότερες αξιόπιστες λύσεις.»

Για τον αν θα καταφέρει ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής να πετύχει το στόχο της παραμονής, ώστε να έχει η Λέσβος την επομένη χρονιά δύο ή ακόμα και τρεις ομάδες στη Γ' Εθνική...

«Όπως είδα τον Διαγόρα στο μεταξύ μας παιχνίδι, αλλά και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του στο πρωτάθλημα, φαίνεται ότι το δυνατό της σημείο είναι η έδρα του. Θα πρέπει να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το γήπεδό του και φυσικά να στηριχθεί από τη διοίκηση και τον κόσμο του, οι οποίοι είναι κοντά και έτσι πρέπει να συνεχίσουν. Γνωρίζω προσωπικά τον νέο προπονητή, αφού με τον Στέλιο Μουντανάρη έχουμε υπάρξει και αντίπαλοι στο γήπεδο, αλλά και μαζί στις σχολές προπονητικής. Όλες οι ομάδες χρειάζονται σταθερότητα και διάρκεια, ώστε να έρθει η καθιέρωση. Για να συμβεί αυτό πρέπει, εφόσον το πρωτάθλημα είναι μικρό, κάθε σαββατοκύριακο να παίρνουμε κάτι θετικό.»

Για το τι εύχεται αυτές τις γιορτινές ημέρες...

«Υγεία σε όλους, ειδικά σε εκείνους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και βρίσκονται από οποιαδήποτε πόστο κοντά στις ομάδες, καθώς επίσης και στους φιλάθλους αυτών. Φυσικά στους ανθρώπους της διοίκησης του Αιολικού, που στηρίζουν σε δύσκολες εποχές με τον ρομαντισμό τους τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Και βέβαια στους ποδοσφαιριστές, στους οποίους εύχομαι να χαλαρώσουν -με μέτρο πάντοτε- αυτές τις ημέρες από την πίεση των προπονήσεων και των παιχνιδιών, ώστε να επιστρέψουν στο γήπεδο με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση για δουλειά. Καλά Χριστούγεννα και στους αναγνώστες σας, με τις καλύτερες ευχές για το 2018.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey