Λευκή ισοπαλία, αλλά με κέρδη!

09/09/2018 - 20:17 Τελευταία τροποποίηση στις 10/09/2018 - 14:56

Το πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας έδωσε ο Αιολικός, υποδεχόμενος τον Εθνικό Πειραιώς στο Στάδιο Μυτιλήνης. Ο αγώνας ήταν ενταγμένος στο πλαίσιο των δράσεων "Όχι βία στα γήπεδα" σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου και στις κερκίδες βρέθηκαν 300 φίλαθλοι. Το τελικό 0-0 αφήνει μάλιστα σχετικά απογοητευμένη την ομάδα της Μυτιλήνης, που ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της. 

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από τον Αιολικό, όταν στο 11' ο Λαλάς σέντραρε στην καρδιά της περιοχής αλλά η κεφαλιά του Βεζιρτζόγλου κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Βουτσινά. Στο 18' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Βεζιρτζόγλου ως οφσάιντ, με τον επιθετικό του Αιολικού να είναι όντως εκτεθειμένος τη στιγμή της τροφοδοτησής του από τον Τσουβαλτσίδη.

Ο Αιολικός έπαιζε γρήγορα την κόντρα επίθεση και απείλησε εκ νέου στο 22ο λεπτό όταν ο Βουτσιώτης βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Βεζιρτζόγλου, που με κόφτη ντρίπλα απέφυγε τον προσωπικού αντίπαλο πασάροντας στον επερχόμενο Διαμαντίδη, το πλασέ του οποίου κατέληξε ελάχιστα άουτ. Η απάντηση του Εθνικού ήρθε στο 28', αμέσως μετά το απαραίτητο cooling break λόγω ζέστης. Ο Παυλάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, γυρνώντας όμορφα το κορμί του, αλλά ο Ζαχαρής βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε.

Στο 33' από μια σύγχυση στην άμυνα του Αιολικού, ο Παυλάκης προσπάθησε με ανάποδο ψαλίδι να νικήσει τον Ζαχαρή που ήταν εκτός θέσης, αλλά βρήκε αέρα, δίνοντας ξανά την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της ομάδας της Μυτιλήνης να επιστρέψει στη φάση και να μπλοκάρει.

Ο Κώστας Ψυρόπουλος έδινε συνεχώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του, ζητώντας γρήγορη πάσα σε πρώτο χρόνο, ώστε να μη ρισκάρουν να χάσουν την μπάλα στην πίεση ψηλά του Εθνικού. Σε μια προσπάθεια να γίνει περισσότερο απειλητικός από τα άκρα, άλλαξε πλευρές τους Τιάγκο Λαρανζέιρα και Βουτσιώτη. Η επόμενη αξιοσημείωτη ευκαιρία του ματς ανήκε ξανά στον Αιολικό, από στημένη μπάλα. Στο 40' ο Τιάγκο Λαρανζέιρα εκτέλεσε με πάσα από πλάγια θέση, αλλά το συρτό σουτ του Βουτσιώτη μπλόκαρε σταθερά ο Βουτσινάς.

Από εκτέλεση φάουλ καταγράφηκε μια ακόμα απειλή του Αιολικού στην εστία του Εθνικού, με δράστη και πάλι τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Λαρανζέιρα στο 44ο λεπτό, όμως ο Βουτσινάς εκτινάχθηκε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου ο Παυλάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αιολικού, προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Ζαχαρή, αλλά το πλασέ έφυγε αρκετά άουτ. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Εθνικός απείλησε από στημένη μπάλα την εστία του Αιολικού στο 48ο λεπτό, αλλά ο Ζαχαρής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Ρομάνο.

Ο Κώστας Ψυρόπουλος πέρασε σταδιακά στο ματς τους παίκτες που είχε στον πάγκο, με αξιοσημείωτη μετατόπιση εσωτερικά τον Τσουβαλτσίδη σε ρόλο αριστερού μπακ. Ο Αιολικός απάντησε στις ευκαιρίες με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με απευθείας φάουλ του Λαμπράκη (60'), αλλά ο Κολιοφούκας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του ο Ποτουρίδης αστόχησε σε κεφαλιά.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω των διαδοχικών αλλαγών, ωστόσο ο Αιολικός διατήρησε τον έλεγχο και έδειξε διάθεση για το γκολ της νίκης. Και ο Εθνικός όμως, οπότε του δόθηκε η ευκαιρία, δοκίμασε την τύχη του σε κάποια σουτ εκτός περιοχής, όπως του Τσιλιγγίρη στο 77' που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ζαχαρής. Στο 86' ο Κατσίκης είδε την κεφαλιά του να περνάει άουτ μετά τη συστημένη σέντρα του Λαλά και αυτή ήταν η τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα.

Σε γενικές γραμμές ο Αιολικός ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να έχει σκοράρει, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Εθνικός ήταν ανταγωνιστικός, αλλά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να βάλει πολύ δύσκολα στον Αιολικό, δείγμα της αγωνιστικής φιλοσοφίας της ομάδας του Κώστα Ψυρόπουλου και της συμπαγούς παρουσίας της σε όλες τις γραμμές. Παρά το 0-0 λοιπόν, υπήρχαν αρκετά κέρδη για τους Μυτιληνιούς που έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, δεδομένων των συνθηκών.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Κουκούλας, Ψύλλος, Καρμίρης. 

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κ. Ψυρόπουλος): Ζαχαρής, Τσουβαλτσίδης, Κουκουρώνας (52' Παλαμουτσής), Καπταγιάννης, Βαλιός (50' Τάχιας), Κατσίκης, Λαλάς, Διαμαντίδης (75' Τσομπανέλλης), Βουτσιώτης (70' Σεφουλάι), Βεζιρτζόγλου (50' Ποτουρίδης), Τιάγκο Λαρανζέιρα (52' Λαμπράκης)

ΕΘΝΙΚΟΣ (Λ. Καραδήμος): Βουτσινάς (46' Κολιοφούκας), Βλάχος (77' Μπακογιάννης), Λεβέντης (55' Κατίδης), Σμίλτος (65' Κορνέζος), Κωνσταντίνου, Σκεντεράϊ (65' Πεχλιβανίδης), Κόλινς (55' Μηλιώνης), Πολίτης (55' Μάναλης), Παυλάκης, Ρομάνο (60' Λεωνιδόπουλος), Τσιλιγγίρης

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey