Το μη "Χ"είρον, βέλτιστον!

30/09/2018 - 17:53 Τελευταία τροποποίηση στις 01/10/2018 - 15:59

Σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε υπό δυνατή βροχόπτωση σε όλη του τη διάρκεια, ο Αιολικός άφησε δύο βαθμούς στην έδρα του Χαραυγιακού (1-1), αν και καλύτερος από τον αντίπαλό του. Το τελικό 1-1 σαφώς και αδικεί τους Μυτιληνιούς στην πρεμιέρα του 7ου Ομίλου της Γ' Εθνικής, που άφησαν αρκετά καλές εντυπώσεις πλην ελαχίστων διαστημάτων στην αναμέτρηση.

Η ομάδα του Απόστολου Στύλου είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, μετουσιώνοντας την υπεροχή της σε γκολ, ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα μέχρι την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη του Χαραυγιακού στα καρέ του Ζαχαρή οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1, ενώ παρά την προσπάθεια της ομάδας της Μυτιλήνης στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν ήρθε το δεύτερο γκολ και η ισοπαλία έμεινε μέχρι το τέλος. 

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ανήκε στον  Χαραυγιακό, στο 12ο λεπτό, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόπα, με τον Λευτέρη Ζαχαρή να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα στην αριστερή του γωνία. Με εξαίρεση τη συγκεκριμένη φάση το πρώτο 20λεπτο κύλησε χωρίς κάποια άλλη απειλή για την εστία του Αιολικού, ο οποίος κρατούσε το μηδέν στην άμυνα σχετικά εύκολα, δυσκολεύομενος ωστόσο να δημιουργήσει τις δικές του ευκαιρίες στην περιοχή του Χαραυγιακού. Στο 31' όμως, ο Αιολικός άνοιξε το σκορ, όταν ο Λαμπράκης πίεσε τον Τσίρο, αναγκάζοντας τον σε ολέθριο λάθος, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό του Αιολικού να κερδίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή, πασάροντας στον Βεζιρτζόγλου που προ κενής εστίας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Στο 39' οι γηπεδούχοι πλησίασαν στην ισοφάριση όταν ο Φερεντίνος έγινε αποδέκτης της μπάλας από προσπάθεια του Κασσιανού, μετά από διεκδίκηση με τον Τάχια (σ.σ. ζήτησαν φάουλ οι άνθρωποι του Αιολικού, αλλά στο τετ α τετ με τον Ζαχαρή πλάσαρε άουτ. Η ομάδα της Μυτιλήνης απάντησε με ένα εντυπωσιακό 5λεπτο. Αρχικά ένα μακρινό σουτ του Λαμπράκη (42'), που έφυγε άουτ και εν συνεχεία ένα νέο δυνατό σουτ του Τσομπανέλλη (43'), το οποίο μπλόκαρε ο Βακερλής. Στο επόμενο λεπτό ο Αιολικός είδε τους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στη γραμμή το σουτ του Βεζιρτζόγλου, αν και υπήρχαν διαμαρτυρίες ότι ίσως και να πέρασε η μπάλα τη γραμμή, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου από μια σέντρα σουτ του Τιάγκο η μπάλα κόντραρε, χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Στην επανάληψη, με το ξεκίνημα ο Αιολικός απείλησε χάρη σε ένα δυνατό σουτ του Κατσίκη (51'), αρκετά έξω από την περιοχή, το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 61' ο Καπταγιάννης έγινε μοιραίος για τον Αιολικό, έχοντας περάσει ως αλλαγή στην ανάπαυλα αντί του Τάχιας, αφού πρωταγωνίστησε εις διπλούν στην ισοφάριση του Χαραυγιακού. Αρχικά με μια λάθος μπαλιά, που έβγαλε στην κόντρα τους γηπεδούχους και εν συνεχεία με μια στραβοκλοτσιά στη σέντρα του Βιένα, που οδήγησε σε αυτογκόλ και στο 1-1.

Ακολούθησε ένα νεκρό διάστημα, χωρίς φάσεις και για τις δύο ομάδες, με τον Χαραυγιακό λίγο καλύτερο σε εκείνο το διάστημα. Όμως στο 78' ο Αιολικός απείλησε εκ νέου με μια κεφαλιά του Διαμαντίδη, που μπλόκαρε ο Βακερλής. Στο τελευταίο 10λεπτο, η ομάδα του Απόστολου Στύλου ήταν εκείνη που πίεσε για το γκολ της νίκης, αλλά ο Διαμαντίδης ήταν άστοχος σε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής (89'). Στις καθυστερήσεις ο Βεζιρτζόγλου είδε τον Βακερλή να μπλοκάρει το σουτ που εξαπέλυσε από το ύψος του πέναλτι (90') στην τελευταία φάση του Αιολικού στο ματς.

Ο Χαραυγιακός είχε πάντως τη δική του ευκαιρία στο τέλος, με τον Αγγελόπουλο, που σούταρε δυνατά αλλά άουτ και το 1-1 έμεινε ως τη λήξη.

Χωρίς μεγάλο λάθος ο διαιτητής Ζαχαρόπουλος και οι βοηθοί του από την Ανατολική Αττική.

Συνθέσεις:

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ (Λ. Ρόπας): Βακερλής, Τσίρος, Ράμμος, Κόντι, Μαραγκουδάκης, Τουγουτζόγλου, Κασσιανός, Ρόπας, Μπαλάσκας (54' Βιένας), Φερεντίνος, Γιαννόπουλος (76' Αγγελόπουλος)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απ. Στύλος): Ζαχαρής, Κρητικός, Αδαμόπουλος, Τάχιας (46' Καπταγιάννης), Βαλιός, Κατσίκης, Τιάγκο Λαρανζέιρα, Τσομπανέλλης (79' Ποτουρίδης), Βεζιρτζόγλου, Διαμαντίδης, Λαμπράκης (72' Λαλάς)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey