Έβαλε τα χέρια, έβγαλε τα μάτια του!

04/11/2018 - 16:53 Τελευταία τροποποίηση στις 04/11/2018 - 17:04

Πικρή ήττα για τον Αιολικό στου Ζωγράφου από τον Ηλυσιακό με 2-1, σε ένα ματς που στα ποδοσφαιρικά εγχειρίδια μπορεί να... διδάσκεται για το τι πρέπει να μην κάνει μια ομάδα, όταν έχει το μομέντουμ να προηγηθεί, αλλά δεν μετατρέπει σε γκολ τις ευκαιρίες της. Εν ολίγοις, ματς που δεν μπορείς να κερδίσεις, πρέπει πάση θυσία να μην το χάσεις, αλλά ο Αιολικός τα έκανε όλα λάθος όταν στρίμωξε τον Ηλυσιακό στα σχοινιά και αντί για να βάλει εκείνος δεύτερο γκολ, δέχθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα το 2-1, φεύγοντας με άδεια χέρια από την Αθήνα. 

Στο ξεκίνημα, ο Αιολικός μπήκε καλύτερα και απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Διαμαντίδη το οποίο έφυγε ψηλά άουτ (1'). Στο 6' η ομάδα της Μυτιλήνης έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Μιχελής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαμπράκη. Στο 9' ωστόσο, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη του Ηλυσιακού στα καρέ του Ζαχαρή, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Μπουσινάκης σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσίτσαρης με δύσκολη κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του Αιολικού για το 1-0.

Παρά την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ, οι παίκτες του Απόστολου Στύλου παρέμειναν ψηλά, προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 16' ο Κρητικός με προσωπική του επέλαση από τα αριστερά, σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, αλλά το σουτ του Διαμαντίδη κόντραρε στα σώματα. Ο Ηλυσιακός απάντησε με σουτ του Μάλτσι που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ζαχαρή (20'). Το ματς έχασε τον καλό του ρυθμό για αρκετά λεπτά, με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο Ηλυσιακός είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ του Μαλτσι (36'), με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Ο Αιολικός ήταν αναγκασμένος να αντιδράσει και με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ήταν το 48ο λεπτό, όταν οι Μυτιληνιοί βρέθηκαν στην επίθεση με τον Κατσίκη να κλέβει την μπάλα, πασάροντας στον Τιάγκο Λαρανζέιρα, τη σέντρα του οποίου στην καρδιά της περιοχής αξιοποίησε με εκπληκτική κεφαλιά ο Θ. Ποτουρίδης, ισοφαρίζοντας σε 1-1! Η επιθετικότητα των παικτών του Στύλου δε σταμάτησε μετά το γκολ και ο Διαμαντίδης είχε ένα μακρινό σουτ στο 57ο λεπτό που «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι του Ηλυσιακού.

Στο 60ο λεπτό ο Αιολικός έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στου Ζωγράφου, όταν ο Ποτουρίδης κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα εντός περιοχής από τον Πιπίνη. Ο Λαμπράκης που ανέλαβε την εκτέλεση όμως, πλάσαρε άσχημα -για την κλάση του- με τον Μιχελή να αποκρούει, κρατώντας το 1-1. Τραγική ειρωνεία, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λαμπράκης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, στην κάθετη πάσα του Διαμαντίδη, κάνοντας ωστόσο ένα εκπληκτικό πλασέ στο απέναντι "Γ" της εστίας του Ηλυσιακού, με το εντυπωσιακό του γκολ να ακυρώνεται.

Και αφού ο Αιολικός δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες, εφαρμόστηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Στο 70ο λεπτό, ο Κρεβατάς έβγαλε κάθετα στον Τσίτσαρη κι εκείνος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ζαχαρή για το 2-1... Ο Αιολικός δυσκολευόταν στη συνέχεια να πλησιάσει στην αντίπαλη περιοχή και όσες φορές το κατάφερε, βρήκε απέναντί του τον Μιχελή, ο οποίος νίκησε στην καλύτερη στιγμή των Μυτιληνιών σε τετ α τετ τον Ποτουρίδη στο 77ο λεπτό, απομακρύνοντας την μπάλα. Στις καθυστερήσεις, ο Αιολικός ζήτησε πέναλτι σε άτσαλη απομάκρυνση του Γκέζου, αλλά ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση και έδωσε συνέχεια στο ματς.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Αιολικού στο φετινό πρωτάθλημα, σε μια δύσκολη βέβαια έδρα, από έναν Ηλυσιακό που είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει προβλήματα σε κάθε ομάδα της κατηγορίας.

Συνθέσεις:

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δ. Παπασπύρου): Μιχελής, Μέξης, Ρόπας (65' Παπαδημητρίου), Πιπίνης, Μουσταφίδης, Ντούνης (90' Μπάτσι), Λαμπρόπουλος, Μπουσινάκης (67' Ρενάτο), Κρεβατάς, Μάλτσι (80' Γκέζος), Τσίτσαρης

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απ. Στύλος): Ζαχαρής, Τσουβαλτσίδης, Κρητικός, Τάχιας, Βαλιός, Κατσίκης, Βουτσιώτης (65' Βεζιρτζόγλου), Διαμαντίδης, Θ. Ποτουρίδης, Τιάγκο Λαρανζέιρα, Λαμπράκης (83' Αδαμόπουλος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey