Στους πιο εξελίξιμους του ΟΣΦΠ Κ20 ο Βούρος

21/03/2013 - 14:44 Τελευταία τροποποίηση στις 21/03/2013 - 16:09

Vouros_OSFP_pagkosΟ Παναγιώτης Γκαραγκάνης, αρχισυντάκτης του RedPlanet.gr, αναρωτιέται αν αντέχουμε να δούμε ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού αντί για αμφιβόλου ποιότητας μεταγραφές από την ξένη αγορά και ξεχωρίζει τους παίκτες που είναι έτοιμοι για το μεγάλο βήμα.

Ανάμεσά τους τοποθετεί και τον Μυτιληνιό πρώην παίκτη του Αιολικού Πραξιτέλη Βούρο, για τον οποίο έχει μόνο καλά λόγια να πει, υπερτονίζοντας πως είναι ένας από τους μικρότερους ηλικιακά παίκτες αυτής της ομάδας με αξιοπρόσεκτη παρουσία μέχρι σήμερα, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πιο αναλυτικά: "Η δουλειά που έχει γίνει στην Ακαδημία του Ολυμπιακού την τελευταία τριετία ετοιμάζεται να αποφέρει καρπούς. Αρκεί να μη μείνουμε στα λόγια και να δοθούν πραγματικές ευκαιρίες σε όσους την αξίζουν. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε το όνειρό του για έναν Ολυμπιακό με έντονο ελληνικό στοιχείο, ο οποίος θα έχει ως επί το πλείστον παίκτες από τα ερυθρόλευκα φυτώρια.

Εχοντας δει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας (με Άρσεναλ, Μαρσέιγ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Άντερλεχτ) και τον προημιτελικό με την Άστον Βίλα, θα επιχειρήσω μία πρώτη αξιολόγηση. Η βάση αυτής της ομάδας Νέων είναι η άμυνα. Ο δεξιός μπακ, Βασίλης Καραγκούνης, πήρε μέρος το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, προερχόμενος από την Ουντινέζε, αλλά αποφασίστηκε να βοηθήσει την ομάδα Νέων. Αμυντικά, κρατάει τη θέση του. Επιθετικά, δεν παίρνει πρωτοβουλίες που "σηκώνει' η θέση και πρέπει να βελτιωθεί.

Vouros_OSFP_Marseille1Ο αριστερός μπακ, Χαράλαμπος Λυκογιάννης, είναι σε μία ξεχωριστή κατηγορία, καθώς υπολογίζεται και για την πρώτη ομάδα και έχει πάρει ευκαιρίες τη φετινή σεζόν. Οκτώ συμμετοχές, βασικός για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Super League, "βάπτισμα πυρός" στο Champions League και βασικός για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα στο θεσμό του Europa League.

Στο κέντρο της άμυνας, οι Κώστας Ρουγκάλας και Λεάντρο Κλιμάκιο Πίντο σύνθεσαν ένα απροσπέλαστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο αρχηγός Ρουγκάλας πέρασε έναν τραυματισμό και αντικαταστάθηκε επάξια για ένα δίμηνο από τον Πραξιτέλη Βούρο (1995).

Όσο για τον Λεάντρο; Ο Βραζιλιάνος πέρυσι είχε δοθεί δανεικός στη Δόξα Δράμας, από κεντρικός μέσος, που αγωνιζόταν συνήθως, καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας και ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων στο φετινό NextGen Series. Πραγματικός εξολοθρευτής. Ο παίκτης που μου έχει κάνει θετικότατη εντύπωση και θεωρώ πιο έτοιμο από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων είναι ο Μανώλης Σιώπης. Μπορεί να είναι βραχύσωμος για αμυντικός μέσος, αλλά έχει πολλά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Είναι κοντρολαρισμένος παίκτης, μαρκάρει σωστά, πηγαίνει πρώτος στην μπάλα, "ανοίγει" ωραία το παιχνίδι και έχει τσαγανό. Είναι γεννημένος τον Μάιο του 1994. Έτοιμος για την πρώτη ομάδα είναι και ο Νίκος Ιωαννίδης, γεννημένος τον Απρίλιο του 1994. Σέντερ φορ με στοιχεία που θυμίζουν Κώστα Μήτρογλου και πρώτος σκόρερ της ομάδας στο NextGen Series.

Vouros_OSFP_Mitchel_training1Κόντρα στην Άστον Βίλα, ο κεντρικός μέσος Κλόντιαν Γκίνο (1994) και ο τερματοφύλακας Λευτέρης Χουτεσιώτης (1994) "ανέβασαν τις μετοχές τους". Μαζί με τους Δημήτρη Βουτσιώτη (1994, επιθετικό χαφ), Γιώργο Λύρα (1994, αριστερό εξτρέμ), Δημήτρη Σιώπη (1995, δεξιό εξτρέμ), Πραξιτέλη Βούρο (1995, στόπερ), Γιάννη Παιδάκη (1994, επιθετικός), Αντώνη Παπασάββα (1995, μεσοαμυντικός), Ραφαήλ Σούκια (1994, μέσος), Χριστόφορο Πασαλίδη (1995, δεξιός εξτρέμ), αποτελούν μία αξιοπρόσεκτη δεκάδα.

Γι' αυτό θα είναι ιδανικό για τον Ολυμπιακό να δημιουργήσει μία δεύτερη ομάδα. Αυτοί οι παίκτες πρέπει να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να αξιολογούνται συνεχώς σε ανταγωνιστικό επίπεδο, προκειμένου να αποφασίσουν οι αρμόδιοι, ποιοι έχουν τις δυνατότητες να αγωνιστούν με τους "μεγάλους".

Ο Ολυμπιακός πρέπει να απαλλαγεί από μεταγραφές αμφιβόλου ποιότητας. Ο σύλλογος έχει έναν ολόκληρο μηχανισμό στην Ακαδημία του, που αξιολογεί την πορεία των νεαρών παικτών. Σε συνεργασία με τον προπονητή της πρώτης ομάδας και τις ανάγκες που υπάρχουν σε αυτήν ορισμένοι ποδοσφαιριστές αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία τους. Η δουλειά δεν σταματάει ποτέ... Το θέμα είναι να μη μείνουμε στα λόγια για άλλο ένα καλοκαίρι."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey