Στους «4» του Conference o Ολυμπιακός με ήρωα Τζολάκη

19/04/2024 - 10:12 Τελευταία τροποποίηση στις 19/04/2024 - 10:17

Θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Conference League όπου τον περιμένει η Άστον Βίλα (στις 2 και 9 Μαΐου). Οι Ερυθρόλευκοι με ήρωα τον Κώστα Τζολάκη που έπιασε τρία πέναλτι, επικράτησαν 3-2 τη Φενέρ στην ψυχοφθόρο διαδικασία μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» και πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στην κανονική διάρκεια, η Φενέρ επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε νωρίς ο Καχβετσί. Οι Τούρκοι είχαν την κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί από το 60′ και μετά. Στην παράταση ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν η κεφαλιά του Ιμπόρα αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι της τουρκικής εστίας. Στις καθυστερήσεις της παράτασης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντόη.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε, τελικά, στα πέναλτι, εκεί που ο Τζολάκης με τρεις επεμβάσεις, χάρισε τη νίκη την ομάδα του με 3-2 (σκόραραν για τον Ολυμπιακό οι Ελ Κααμπί, Όρτα και Μασούρας, αστόχησαν οι Ελ Αραμπί και Ρόντινεϊ).

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Ανυπέρβλητο εμπόδιο αποδείχτηκε η Μπριζ για τον ΠΑΟΚ στον δρόμο για τα ημιτελικά του Cοnference League.

Οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτών του Δικέφαλου, προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο μέρος με δύο γκολ του Τζούτγκλα και έκαναν πιο εύκολη τη ζωή τους στη συνέχεια, σε συνδυασμό και με τη νίκη (1-0) στο πρώτο ματς. Έτσι, η Μπριζ έφτασε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 33 χρόνια, ενώ η πορεία του ΠΑΟΚ σταμάτησε στα προημιτελικά του Conference για δεύτερη φορά τα 3 τελευταία χρόνια.

mikriliga

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey