Λειψό το φετινό Κύπελλο Ερασιτεχνών

04/04/2013 - 11:49 Τελευταία τροποποίηση στις 04/04/2013 - 12:44

Aiolikos_kypellouxos_2012_13_1Πέρυσι η ΕΠΟ είχε αποφασίσει τη ματαίωση του θεσμού, επηρεασμένη από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα σωματεία. Φέτος, η διοργανώτρια Αρχή έκλεισε την... παρένθεση και ετοιμάζεται να ηγηθεί της πραγματοποίησης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, διοργάνωση που ωστόσο δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος.

Αυτό προκύπτει, άλλωστε, από τον αριθμό των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή στο θεσμό, ο οποίος θα ξεκινήσει την επόμενη Τετάρτη (10/4). Η συμμετοχή βάσει της προκήρυξης ήταν προαιρετική για οικονομικούς λόγους και το δικαίωμα τους να... απουσιάσουν δικαιολογημένα εκμεταλλεύθηκαν 17 Κυπελλούχοι από τις συνολικά 53 Ενώσεις της χώρας!

Δεδομένης της απροθυμίας τόσο του Κυπελλούχου Λέσβου Αιολικού όσο και του Κυπελλούχου Λήμνου Άρη Μούδρου να συνεχίσουν στη διοργάνωση, η ΕΠΣ Λέσβου δεν τέλεσε υπέρ-τελικό για τον εκπρόσωπο του Νομού. Εκτός της ΕΠΣΛ, δε συμμετέχουν στη διοργάνωση οι Κυπελλούχοι Μακεδονίας, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Τρικάλων, Θεσσαλίας, Πρέβεζας/Λευκάδας, Ευρυτανίας, Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κορινθίας, Πειραιά, Κυκλάδων και Ρεθύμνου.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η μεγάλη αποχή που σημειώθηκε, αναγκάζει την Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας να προβεί ''στην τροποποίηση του άρθρου 2 της Προκήρυξης ως προς τον διαχωρισμό των ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια και στο προσαρμοσμένο σύστημα τέλεσης των αγώνων με την ανάλογη ανάπτυξη σύμφωνα με τους Κυπελλούχους των Ενώσεων που θα συμμετέχουν''.Limnos_Telikos_Kypellou_2013_Aris_Moudrou2

Οι όμιλοι που σχηματίστηκαν για την κλήρωση είναι οι εξής:
 
1ος όμιλος: Εβρος, Θράκη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα
2ος όμιλος: Σέρρες, Χαλκιδική, Ημαθία, Κοζάνη
3ος όμιλος: Καστοριά, Γρεβενά, Ήπειρος, Θεσπρωτία, Κέρκυρα
4ος όμιλος: Πιερία, Λάρισα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα
5ος όμιλος: Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Βοιωτία
6ος όμιλος: Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Ανατολική Αττική
7ος όμιλος: Κεφαλληνία/Ιθάκη, Μεσσηνία, Αχαϊα
8ος όμιλος: Αθήνα, Σάμος, Χίος, Δωδεκάνησα
9ος όμιλος: Ηράκλειο, Λασίθι, Χανιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey