Αλλαγή ισορροπιών με τον Άρη στο άρθρο 99!

17/05/2013 - 18:56 Τελευταία τροποποίηση στις 17/05/2013 - 19:14

Aris_99Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή το μεσημέρι την αίτηση της ΠΑΕ Άρης για την υπαγωγή της στο "άρθρο 99". Μια εξέλιξη σαφώς πολύ καλή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που θα μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές της προς το δημόσιο.

Η εξέλιξη αυτή όμως δε συνάδει με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΕΠΟ, κάτι που ενέχει τον κίνδυνο υποβιβασμού για την ΠΑΕ Άρης, λόγω της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Η υπαγωγή του Άρη στο "άρθρο 99" θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο της ΕΠΟ, στις 27 Μαΐου. Βάσει δεδικασμένου, θα δοθεί από την Ομοσπονδία μια προθεσμία κάποιων ημερών, ώστε η θεσσαλονικιώτικη ΠΑΕ να... αποσυρθεί τουλάχιστον σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα (χρέη σε μάνατζερ, παίκτες και προπονητές). Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Στο παρελθόν, το 2010 συγκεκριμένα, είχε προσφύγει και η Νίκη Βόλου στο Πρωτοδικείο για την υπαγωγή της στο "άρθρο 99" και μετά από διορία που πήρε από την ΕΠΟ, αποσύρθηκε.

Αν η ΠΑΕ Άρης εμμείνει στην απόφασή της για εκκαθάριση των οφειλών της μέσω του "άρθρου 99", είναι πιθανό να προκύψει μια ακόμα θέση ανόδου από το πρωτάθλημα της Football League. Εκτός δηλαδή των τριών ομάδων που ανεβαίνουν απ' ευθείας και της τέταρτης μέσω των μπαράζ, να προκύψει ένα ακόμα προνομιούχο εισιτήριο στη διαδικασία των αγώνων κατάταξης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey