Πρόκριση για τον Αιολικό!

27/01/2016 - 16:29

Ο Αιολικός είναι ο δεύτερος φιναλίστ του Κυπέλλου Λέσβου, μετά την ευρεία νίκη του με σκορ 5-0 επί του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, στον ημιτελικό του νησιού που διεξήχθη το μεσημέρι στο Στάδιο "Κ. Κεντέρης" της Καλλονής.

Στο πρώτο 45λεπτο, ο Αιολικός συνάντησε αρκετές δυσκολίες από τον Διαγόρα, ο οποίος στάθηκε αξιοπρεπώς, αν και τις δύο ομάδες τις χωρίζει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Το σκορ άνοιξε στο 27ο λεπτό με έναν "κεραυνό" του Αιμίλιου Κίστα έξω από την περιοχή, που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον νεαρό Σελάχα. Τέσσερα λεπτά μετά το 1-0, ο Διαγόρας έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Βαξεβάνης δεν κατόρθωσε εξ' επαφής με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 37' ήταν η σειρά του Γάλα να χάσει προ κενής εστίας ένα σίγουρο γκολ, αλλά στο 39' ο Λαλάς δεν αστόχησε, κάνοντας με ψύχραιμο σουτ στο δεύτερο δοκάρι το 2-0. Ακολούθησε μια καλή ευκαιρία ξανά με τον Γάλα για τον Αιολικό (40') και δύο κλασικές για τον Διαγόρα Αγ. Παρασκευής σε τετ α τετ των Φιλιανού (41') και Νεζάϊ (44), τα οποία όμως απέκρουσε ο τερματοφύλακας Παπαλόπουλος! Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αιολικός απείλησε ξανά με τον Ηλιόπουλο δίχως αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, ο αγώνας ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο 45λεπτο. Με τον Ηλιόπουλο αυτή τη φορά όμως να βρίσκει δίχτυα για το 3-0, με ψηλοκρεμαστό σουτ (46'). Με την πρόκριση να έχει οριστικά κριθεί και εντός αγωνιστικού χώρου, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αφού τόσο για τον Αιολικό ακολουθεί το εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τη Σπάρτη, όσο και για τον Διαγόρα το επίσης εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής με τον Αίγειρο Μυστεγνών. Παρ' όλα αυτά, ο Νίκος Γάλας με δύο προσωπικά τέρματα στο 56ο και στο 67ο λεπτό ανέβασε το δείκτη του σκορ στο τελικό 5-0!

Ο Αιολικός λοιπόν θα συναντήσει στον τελικό του νησιού τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του "SL".   

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Ταουσιάνης): Παπαλόπουλος, Κρητικός, Μαρίνος, Μπακάλης (35' Μίχος), Παπαζούδης (46' Καδής), Σαλταμάρας, Λαλάς, Κίστα, Αθανασόπουλος, Ηλιόπουλος, Γάλας

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Γ. Μανούσος): Σελάχας (46' Κάμπερ), Στολάκης, Σέχι, Βαξεβάνης, Αντώναρος, Τουμπακάρης (65' Δ. Μουτσογιάννης), Νεζάι, Χωριανόπουλος (80' Μ. Μουτσογιάννης), Φιλιανός, Δελόλμας, Βλαστέλλης

Φωτογραφίες: kalloninews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey