Το σήκωσε ο Αιολικός [pics]

04/02/2016 - 11:36 Τελευταία τροποποίηση στις 04/02/2016 - 12:22

Μετά από την περσινή χρονιά, όπου συμμετείχε στο Κύπελλο Γ' Εθνικής το οποίο ωστόσο καταργήθηκε, ο Αιολικός επέστρεψε στους τίτλους εντός των νησιωτικών συνόρων, επικρατώντας στον τελικό του Κυπέλλου Λέσβου του Ατρομήτου Ανεμώτιας με σκορ 4-0, σε ματς που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής.

Παρουσία περίπου 150 θεατών, ο Αιολικός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, δεδομένου ότι τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία και πολλά ακόμα σε επίπεδο ρόστερ. Το γεγονός πάντως πως ο Ατρόμητος Ανεμώτιας αγωνίστηκε ελεύθερα, δίχως σκοπιμότητες, κοντράροντας μάλιστα τον Αιολικό για ένα ημίχρονο, άφησε ευχαριστημένους όσους παρακολούθησαν τον τελικό από τις κερκίδες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Αιολικός παρατάχθηκε χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στο γήπεδο, με τον Γιάννη Ταουσιάνη να θέλει να δώσει αγωνιστικό ρυθμό στους ποδοσφαιριστές του αφού ως γνωστόν το ματς της περασμένης εβδομάδας στη Γ' Εθνική αναβλήθηκε. Μάλιστα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο Παύλος Βανγκέλι για ένα 45λεπτο. Από την άλλη μεριά, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας του Χρήστου Παπαδόπουλου απέδειξε ότι δεν βρέθηκε τυχαία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του νησιού, διεκδικώντας με πείσμα και αποφασιστικότητα όσες πιθανότητες του αναλογούσαν.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν ο Αθανασόπουλος σημάδεψε το δοκάρι του Παπαδέλλη, με όμορφο γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Στο 19' όμως, ο Αιολικός βρήκε δίχτυα όταν ο Μίχος εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής και ο Κέρι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 1-0. Στη συνέχεια του ματς, υπήρχαν διαστήματα με αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή από πλευράς Αιολικού, ο οποίος έδειξε να αποσυντονίστηκε και από τον τραυματισμό του Παπαζούδη, που αποχώρησε υποβασταζόμενος στο ημίωρο, δίνοντας τη θέση του στον Καδή. Στο 36', Βανγκέλι, Καλαγκάνης και Κίστα συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να σουτάρει λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα όμως, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας πλησίασε στην ισοφάριση, όταν από λάθος υπολογισμό του Καδή, ο Νικόλοφ βρέθηκε τετ α τετ με τον Ζαχαρή, πλασάροντας στο αριστερό δοκάρι του νεαρού τερματοφύλακα της ομάδας της Μυτιλήνης! Ο Αιολικός "ξύπνησε" από τη συγκεκριμένη φάση και αφού απείλησε αρχικά με σου του Λαλά (39'), το οποίο μπλόκαρε ο Παπαδέλλης, πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το 2-0 με σκόρερ τον Αθανασόπουλο, που πλάσαρε ψύχραιμα μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ του Βανγκέλι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Αθανασόπουλος είχε μια κεφαλιά (48') την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο Παπαδέλλης και στο 55' ο Λαλάς σούταρε ψηλά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αιολικός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από πίσω στον Λαλά, ο οποίος πάντως προσπάθησε να διατηρήσει τον έλεγχο της μπάλας και θα μπορούσε να σουτάρει. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, αλλά ο Παπαδέλλης έπεσε σωστά στη γωνία του μπλοκάροντας το σουτ του Λαλά. Ακολούθησε ένα σουτ του Κίστα (67'), που έφυγε επίσης μακριά από την εστία, όμως την ίδια τύχη δεν είχε η προσπάθεια του Μίχου (72'), με την μπάλα να κοντράρει στον Μπίρη και να καταλήγει στο βάθος της εστίας της ομάδας της Ανεμώτιας για το 3-0. Στο 81' ο Αθανασόπουλος έχασε αρχικά την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά στο 88' τα κατάφερε μετά από γλυκιά σέντρα του Μανουσάκη με γυριστή κεφαλιά για το τελικό 4-0.

Ακολούθησαν οι απονομές από πλευράς ΕΠΣ Λέσβου, με το μέλος του ΔΣ Βασίλη Τσαγκάρη να βραβεύσει τους διαιτητές Λέκκα, Καρμίρη και Μεστρό, τον ταμία της Ένωσης Παναγιώτη Ανδριώτη να απονείμει μετάλλια και κύπελλο στον Ατρόμητο Ανεμώτιας, τον Α' Αντιπρόεδρο Κυριάκο Πετρέλλη τα αντίστοιχα μετάλλια στους παίκτες του Αιολικού και τον Πρόεδρο Σταύρο Ψαρρόπουλο το τρόπαιο στον Δήμο Μανουσάκη.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Ταουσιάνης): Ζαχαρής, Κρητικός, Καλαγκάνης, Σαλταμάρας, Παπαζούδης (30' λ. τρ. Καδής), Βανγκέλι, Λαλάς, Μίχος, Αθανασόπουλος, Κίστα, Κέρι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ (Χρ. Παπαδόπουλος): Παπαδέλλης, Κουτλής, Μούκα (79' Χατζηπάνος), Τσίγκας, Μπίρης, Γαβριήλ, Ποσνακίδης, Νικόλοφ, Μαστέλλος (46' Κανόγλου), Βαμβουκλής, Ράπτης (83' Πανουργιάς)

Δείτε το φωτορεπορτάζ του "SL" από τον τελικού Κυπέλλου Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey