Πρόκριση στη παράταση για Αιγέα και Παλλεσβιακό

16/11/2022 - 18:34 Τελευταία τροποποίηση στις 17/11/2022 - 11:37

Φωτογραφία από τον αγώνα Αναγέννηση Γέρας-Αιγέας Πλωμαρίου

Την πρόκριση στον έξτρα χρόνο της παράτασης κέρδισαν το απόγευμα της Τετάρτης 16/11 ο Αιγέας και ο Παλλεσβιακός (κανονική διάρκεια 1-1) με αντιπάλους την Αναγέννηση Γέρας και τον Ταξιάρχη αντίστοιχα για την Α φάση του κυπέλλου Λέσβου, ενώ εύκολο έργο είχε ο Όλυμπος ο οποίος νίκησε 6-0 τον Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους. Ο Αιγέας επιβλήθηκε 1-2 και ο Παλλεσβιακός 1-4.

Στο πιο δυνατό και ταυτόχρονα αμφίρροπο παιχνίδι της ημέρας, στο γήπεδο Παπάδου ο Αιγέας τσέκαρε το εισιτήριο της πρόκρισης στην παράταση κάνοντας την ανατροπή 1-2 και παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν από το 46' με αριθμητικό μειονέκτημα. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες δεν ενθουσίασαν με την απόδοση τους, με τη φιλοξενούμενη ομάδα να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες. Η Αναγέννηση μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Αιγέα αντιθέτως στο πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τον δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή δύο φορές με τον Θανάση Πρωτούλη, ο οποίος όμως ήταν άστοχος.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 23' με  τον Ζαχαρή να μπλοκάρει σταθερά τη κεφαλιά του Ματθαίου μετά από κόρνερ. Στο 35' ο Πρωτούλης από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Σεπαρδάνη και ο ίδιος παίκτης στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους μετά από εκτέλεση φάουλ του Μερτζάνη, σούταρε εντός περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα άουτ.

aigeas-2022-23.jpg (770×576)

Το δεύτερο ημίχρονο είχε άλλο χαρακτήρα με τις ομάδες να ανεβάζουν ταχύτητα και ένταση. Στο 46' ο Αιγέας έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Θανάση Πρωτούλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και δύο λεπτά αργότερα η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ με το απ' ευθείας χτύπημα φάουλ του Τάκα. Η ομάδα της Γέρας έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της ανέβηκε πιο ψηλά για να βρει το δεύτερο τέρμα, με τον Γιώργο Μανούσο στο 70' να χάνει μεγάλη ευκαιρία από θέση βολής.

Ο Αιγέας βρίσκοντας ανοιχτούς διαδρόμους προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Ψάνη στο 73' να κερδίζει πέναλτι και να το εκτελεί ο ίδιος εύστοχα, γράφοντας το 1-1. Στο 81' ο Γιώργος Μανούσος μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια και τρία λεπτά αργότερα ο Ζαχαρής αποσόβησε σίγουρο γκολ μετά την κεφαλιά εξ' επαφής του Ταξιάρχη Μανούσου. Λίγο πριν το φινάλε ο Γριππιώτης σκόραρε για τους γηπεδούχους, όμως ο βοηθός είχε σηκωμένη σημαία υποδεικνύοντας το ποδοσφαιριστή σε θέση οφσάιντ. 

Στην παράταση ακολούθως οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν δυνατό ρυθμό, με τον Ψάνη στο 95' να κερδίζει δεύτερο πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κλούρας δίνοντας προβάδισμα στον Αιγέα. Στα εναπομείναντα λεπτά η Αναγέννηση Γέρας προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Τρεμούλα στο 100' να σπαταλά μοναδική ευκαιρία και έτσι με τελικό σκορ 1-2 ο Αιγέας πήρε την πρόκριση στην Β φάση του κυπέλλου.

Άνετη νίκη για τον Όλυμπο

Χαλαρή νίκη στην Αγιάσο για τον Όλυμπο ο οποίος φιλοδώρησε με έξι τέρματα τον Αλκιβιάδη. Το ημίχρονο έληξε 3-0 με γκολ που σημείωσαν ο Ξυνός στο 8', ο Πολύζος στο 12' και ο Ευαγγέλλου στο 37' και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πέτυχαν ακόμη τρία γκολ με τον Πολύζο ξανά στο 46' και τον Σταμογιώργο στο 53' και 60' αντίστοιχα.

taxiarxis-pallesviakos-kypello-2022-23_1-4.jpg (652×439)

Φωτογραφία από τον αγώνα Ταξιάρχης Μανταμάδου-Παλλεσβιακός

Στο γήπεδο Μαντάμάδου η αναμέτρηση Ταξιάρχης-Παλλεσβιακός κρίθηκε επίσης στην παράταση. Στο τρίτο λεπτό ο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Πολυχρόνη. Στο 74' ο Λαπούσι ισοφάρισε για τον "Παλλε" με τελικό σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα 1-1. Στο 92' ο Μουραντίδης έκανε το 1-2, στο 95' ο Λαγκόζι πέτυχε το 1-3 και στο 97' ο Γαϊτανής διαμόρφωσε το τελικό 1-4, ενώ οι νικητές είχαν και δύο δοκάρια.

Στη Λήμνο, οι Αργοναύτες νίκησαν 2-4 την Ηφαιστία, ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον Κεραυνό θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου.

Οι  ομάδες που έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση:

Λέσβος

Αιγέας

Όλυμπος

Παλλεσβιακός

Αετός

Διαγόρας

Φίλια

Οδ. Ελύτης

Αιολικός-Ανδρονικάς, 7/12

Λήμνος

Κάσπακας

Αργοναύτες

Ηρακλής

Δηλώσεις των προπονητών του Αιγέα Πλωμαρίου Προκόπη Καρτάλη και της Αναγέννησης Γέρας Θοδωρή Παπαλόπουλου:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey