Προκηρύχθηκαν τα πρωταθλήματα παίδων και νέων

04/09/2015 - 11:17

Η ΕΠΣ Λέσβου προκήρυξε την έναρξη των πρωταθλημάτων παίδων και νέων της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, που αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις προκήρυξεις, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία της ΕΠΣ Λέσβου (παράβολο 30€), ενώ η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων στην Ένωση έχει οριστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος με 2 ή 3 ομάδες, ενώ επιτρέπεται και η συνεργασία μεταξύ δύο σωματείων, έπειτα από έγκριση της ΕΠΣΛ.

Το πρωτάθλημα νέων θα κάνει πρεμιέρα στις 19-20 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρωτάθλημα παίδων στις 3-4 Οκτωβρίου. Η λήξη τους προγραμματίζεται ως το αργότερο στις 15 Ιουνίου. Οι συναντήσεις αυτών των πρωταθλημάτων θα είναι διπλές. Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε τρείς φάσεις. Στην Α' φάση όλες οι ομάδες θα μπούν στην κληρωτίδα και θα χωριστούν σε ομίλους ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών. Στην Β' φάση οι δύο πρώτες του κάθε ομίλου θα σχηματίσουν δύο νέους ομίλους, Α1 και Α2. Στην Γ' φάση οι πρώτοι των δύο αυτών ομίλων θα αγωνιστούν στο τελικό του πρωταθλήματος, όπου και θα ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής.

Στο πρωτάθλημα νέων μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά δύο αθλητές γεννηθέντες το 1999, αθλητές το 2000 και νεότεροι. Θα ισχύσει ο περιορισμός να αγωνίζονται σε όλη την διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον τρείς Έλληνες, γεννηθέντες το έτος 2001 και μεταγενέστερα. Στο παιδικό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννημένοι το έτος 2002 και μεταγενέστερα.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΛ της 12-02-2015 από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2016 - 2017 οι ομάδες της Α' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας για να μπορούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα θα πρέπει Υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σε τουλάχιστον ένα από τα πρωταθλήματα Υποδομών της ίδιας περιόδου.

Τέλος, στις προκηρύξεις προστέθηκε ειδική διάταξη, κατά την οποία απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή ομάδας σωματείου - μέλους της ΕΠΣ Λέσβου σε τουρνουά ή αγώνες όλων των κατηγοριών, όταν αυτοί διεξάγονται από ιδιωτικό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή δημόσιο φορέα, χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη έγγραφη άδεια της ΕΠΣ Λέσβου στην οποία ανήκουν. Εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία προεγκρισης της συμμετοχής ομάδας του σωματείου, θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από την ομάδα του σωματείου που μετέχει στο πρωτάθλημα της τοπικής κατηγορίας ή στη Γ' Εθνική και ετήσιος αποκλεισμός στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές που έλαβαν μέρος (άρθρο 37 παρ. 6 του ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΣ Λέσβου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey