Πανάξιος πρωταθλητής Λέσβου ο Αιγέας Πλωμαρίου!

19/04/2024 - 18:45 Τελευταία τροποποίηση στις 19/04/2024 - 21:46

Ο Αιγέας Πλωμαρίου επικράτησε 4-1 απέναντι στον Ηρακλή Ατσικής στον επαναληπτικό τελικό του Νομού και στέφθηκε πανάξια πρωταθλητής ΕΠΣ Λέσβου μετά την ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα.

«Χείμαρρος» από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι, επέβαλαν τον ρυθμό τους και με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο αλλά και σωρεία χαμένων ευκαιριών, κατέκτησαν δίκαια τη νίκη και τον τίτλο και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό κυπέλλου το επόμενο Σάββατο και φυσικά στους αγώνες κατάταξης για τη Γ Εθνική. Σκόρερ από τον Αιγέα οι Παράσχος Πρωτούλης και Ψάνης. Από τον Ηρακλή μείωσε στο τελικό 4-1 ο Βασίλης Κρίκης.

aigeas-protathlitis-2023-24.jpg (770×513)

Στο κατάμεστο «Μιχαλέλειο» γήπεδο Πλωμαρίου, με τους φίλους του Αιγέα να έχουν δημιουργήσει πανηγυρική ατμόσφαιρα και παρουσία του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη ο οποίος έκανε και την απονομή του κυπέλλου στον πρωταθλητή μαζί με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΕΠΣ Λέσβου, οι γηπεδούχοι ήταν ορμητικοί από το ξεκίνημα και πέτυχαν το γρήγορο γκολ που χρειαζόταν μόλις στο 5ο λεπτό με τον Παράσχο Πρωτούλη που βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μοσχοβα μετά από ασίστ για σεμινάριο από τον Ψάνη με «τακουνάκι», εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Τζάτζαλου. Η ομάδα του Πλωμαρίου διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το πρώτο μέρος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ακόμη ένα τέρμα σε δύο περιπτώσεις με σουτ του Ψάνη από πλάγια θέση που κατέληξαν άουτ και μια κεφαλιά του Κλούρα στο 19' που απομάκρυνε σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Messenger_creation_297580ae-9c2b-46a8-a6bb-f20ecdba6bf9.jpeg (770×514)

Ο επιθετικός μονόλογος του Αιγέα και η πίεση που άσκησε καρποφόρησε για δεύτερη φορά στο 21ο λεπτό με «δράστη» αυτή τη φορά τον Ψάνη, μετά από κάθετη του Κλούρα. Οι γηπεδούχοι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου πλησίασαν στο 3-0 με δύο χαμένα τετ α τετ του Μιχαλάκη και την κεφαλιά στο 34' του Καλαφάτη μετά από εκτέλεση κόρνερ που απομάκρυναν οι αμυντικοί του Ηρακλή πάνω στη γραμμή, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σεκού έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 45' η κεφαλιά του Ψυρούκη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουρατίδη, όμως ο Ζαχαρής απομάκρυνε σε κόρνερ.

aigeas-iraklis2.jpg (770×513)

Η εμφανώς κουρασμένη ομάδα του Ηρακλή στην επανάληψη προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ κυρίως με αντεπιθέσεις, όμως ο Αιγέας με σωστή διαχείριση και πιο χαλαρό ρυθμό έφτασε στο εμφατικό 4-0, καταστρέφοντας τα σχέδια του αντιπάλου. Το 3-0 πέτυχε με κεφαλιά ο Ψάνης στο 62'μετά από σέντρα πάρε-βάλε του Σεκού που ήταν από τους διακριθέντες του αγώνα με κερδισμένες μάχες στη μεσαία γραμμή. Στο 70' η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Θανάση Πρωτούλη δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Το 4-0 έγινε με σουτ εντός περιοχής του Παράσχου Πρωτούλη και το τελικό 4-1 με πλασέ από κοντά του Βασίλη Κρίκη στο 81ο λεπτό.

iraklis-atsikis.jpg (770×513)

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ακολούθησαν οι απονομές στους δύο φιναλίστ, με όλη την ομάδα του Αιγέα, τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, τη διοίκηση και τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν ξέφρενα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι συνθέσεις:

Αιγέας Πλωμαρίου: Ζαχαρής, Κασαϊ, Κάλφας, Πρωτούλης Ι.(66'Βελούτσος Ι.) Σεκού Σουμάχ,Ψάνης, Πρωτούλης Π.(75'Τυραννής), Κλούρας(66'Κόμβος), Καλαφάτης, Τοπάλι(75'Καραμπέτσος), Μιχαλάκης(60'Πρωτούλης Θ.)

Ηρακλής Ατσικής: Μοσχοβάς, Κουφιδάκης(66'Κωνσταντίνου), Μπαλτατζής, Παλάσκας, Τζάτζαλος, Κρίκης Φ., Κρίκης Δ., Ψυρούκης, Κρίκης Β. Πέτρου, Μουρατίδης(76'Μπεκρης)

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey