Άψογη η προπονητική ημερίδα του Ατρόμητου Ανεμώτιας [vid]

13/02/2018 - 15:25 Τελευταία τροποποίηση στις 13/02/2018 - 15:53

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η ημερίδα προπονητικής ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το απόγευμα της Κυριακής, με υψηλούς προσκεκλημένους.

Στη Λέσβο βρέθηκαν το σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο αυτής, ο πολύπειρος προπονητής Σάκης Τσιώλης μαζί με τους συνεργάτες του προπονητές, αλλά και επιστημονικό προσωπικό, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους γύρω από το ποδόσφαιρο τόσο σε επίπεδο ακαδημιών, όσο και σε επίπεδο σκάουτινγκ, ψυχολογίας, τακτικής.

Πριν την έναρξη της ημερίδας, ο πρόεδρος του Ατρόμητου Ανεμώτιας Δημήτρης Μητρέλλος, αφού καλωσόρισε τους πάντες, επεσήμανε την πρόθεση του συλλόγου να «μεγαλώσει» μέσα και από τέτοιου είδους πρωτοποριακές εκδηλώσεις, ευχαριστώντας τόσο τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους στη Λέσβο, όσο και την ποδοσφαιρική κοινότητα του νησιού που αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή και βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο για να παρακολουθήσει την ημερίδα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου Στρατής Αλεξίου, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευση του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού για εκσυγχρονισμό του Γηπέδου Ανεμώτιας, όπως επίσης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος, που απένειμε τα εύσημα για την πραγματοποίηση της ημερίδας, συγχαίροντας τη διοίκηση του Ατρόμητου, στην οποία συνέστησε να μην ασχολείται με τη... διαιτησία, έπειτα από σχετική αναφορά του Δημήτρη Μητρέλλου.

Παρόντες στο νησί μας ως εισηγητές ήταν ο Βαγγέλης Τσιώλης, κάτοχος διπλώματος UEFA A, που μίλησε για την αξιολόγηση ποδοσφαιριστών μέσω ενός ειδικού προγράμματος, του «Soccer Evaluation», το οποίο έχει κατασκευαστεί για το συγκεκριμένο σκοπό και μέσω της εταιρείας Target Sport έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά, προωθώντας το και στο εξωτερικό, καθώς και για τη νοητική προπόνηση στις μικρές ηλικίες που αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή και στον τρόπο παιχνιδιού του.

Ακολούθως, στο βήμα ανέβηκε ο Στέλιος Πούλος, κάτοχος επίσης διπλώματος UEFA A, ο οποίος μίλησε για το ρόλο της εργομετρίας στις αναπτυξιακές ηλικίες, τονίζοντας τους ξεχωριστούς τομείς πάνω στους οποίους πρέπει να δουλέψει ένας προπονητής τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, με βάση τη βιομηχανική του σώματός τους.

Αρκετά ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του κ. Χριστόπουλου, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Γάτση της Target Sport που δεν κατέστη εφικτό να παρευρεθεί στην ημερίδα, παρουσιάζοντας την πλατφόρμα βίντεο - ανάλυσης Instat Scout, μιλώντας επίσης για τις αθλητικές υποτροφίες στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε όμως και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Κώστας Μπατσινίλας, ο οποίος υπήρξε και σκάουτερ των ακαδημιών του «τριφυλλιού». Στο πλαίσιο της ημερίδας αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές ηλικίες και την εκμάθηση των μυστικών του ποδοσφαίρου στους νεαρούς παίκτες των τμημάτων υποδομής κάθε συλλόγου.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο η Ζωή Κονταξή, life coach (σύμβουλος ζωής), που μίλησε για την ψυχική ενδυνάμωση και την καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης των παιδιών στο χώρο του ποδοσφαίρου, δίνοντας παραδείγματα για τον τρόπο που αυτή μπορεί να ενισχυθεί στη διάρκεια προπονήσεων, αλλά και αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Τέλος, στο βήμα ανέβηκε ο πρώην προπονητής της Κέρκυρας, της Λάρισας, της Ξάνθης, του ΠΑΣ Γιάννινα, του Αστέρα Τρίπολης και αρκετών ακόμα ομάδων, Σάκης Τσιώλης, που επικεντρώθηκε σε συστήματα και τακτικές για τα τμήματα υποδομών των ομάδων, που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Κ20, Κ17 και Κ15.

Να σημειωθεί, ότι την παρουσίαση της ημερίδας προπονητικής ποδοσφαίρου πραγματοποίησε η υπεύθυνη ακαδημιών και δημοσίων σχέσεων του Ατρόμητου Ανεμώτιας, Μαρία Ανδρουλάκη, η οποία εκτέλεσε με περίσσια ικανότητα τα καθήκοντά που της ανατέθηκαν, κερδίζοντας σε πολλές περιπτώσεις το χειροκρότημα τόσο από τους προσκεκλημένους του συλλόγου όσο και από τους παρευρισκόμενους θεατές.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της ημερίδας και κυρίως στον Ατρόμητο Ανεμώτιας, που πρωτοπορεί στο λεσβιακό ποδόσφαιρο.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το «SportLesvos.gr» και η εφημερίδα «Εμπρός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey