Αυτήν την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Γέρα

29/03/2024 - 18:44

Γράφουν από την ομάδα ΕΥ ΖΗΝ: 

Αυτήν την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 10 το πρωί όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Γέρα και στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Μεσαγρό με αφορμή τον ποδηλατικό μαραθώνιο που θα περάσει από τα χωριά Μεσαγρός, Πλακάδος, Παλαιόκηπος και τον οικισμό του Καριώνα.

Η εκκίνηση του 6ου Ποδηλατικού Μαραθωνίου Γέρας θα δοθεί στην πλατεία του Μεσαγρού, απ’ όπου δεκάδες συμμετέχοντες ποδηλάτες θα κινηθούν προς τον ορεινό όγκο του Καριώνα, στη συνέχεια προς την περιοχή Σορόκος, ενώ κατεβαίνοντας από τη περιοχή του Παλιόκαστρου θα επιστρέψουν στο χωριό του Μεσαγρού διασχίζοντας τα σοκάκια του. Από εκεί θα συνεχίσουν προς το 2ο κομμάτι της διαδρομής και προς τα χωριά του Πλακάδου και του Παλαιόκηπου, περνώντας διαδοχικά από τις περιοχές Καλκάβενα, Πλάκες, Αγκαθερό και από το ξωκλήσι Παναγιούδας Μεσαγρού τερματίζοντας μετά από περίπου συνολικά 2-2,5 ώρες στη πλατεία του Μεσαγρού.

Η εναλλαγή των τοπίων και η διέλευση μέσα από τους ελαιώνες, τις πευκόφυτες και βραχώδεις περιοχές της Γέρας υπόσχονται εικόνες απίστευτης ομορφιάς. Παράλληλα στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Μεσαγρού θα γίνουν παιχνίδια με ποδήλατο για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και αγώνες για μεγαλύτερα παιδιά Γυμνασίου.

Μετά το τέλος του αγώνα και εν αναμονή των αποτελεσμάτων και των απονομών, θα στηθεί στην πλατεία του Μεσαγρού μπουφές από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’ ΕΙΡΗΝΗ ‘’ όπου θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα και προϊόντα στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού ‘’ ΕΙΡΗΝΗ ‘’, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λέσβου. Η Τεχνική Υποστήριξη της εκδήλωσης είναι από το Lesvos Ride. Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γέρας, οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των Αθλητικών Πολιτιστικών Συλλόγων Παλαιόκηπου ‘’ΑΡΙΩΝ ‘’ και ‘’ ΡΙΖΕΣ’’ θα βρίσκονται κατά μήκος όλης της διαδρομής για την ασφαλή διέλευση των συμμετεχόντων.

Συνδυάστε την Κυριακάτικη βόλτα σας και επισκεφτείτε τα χωριά της Γέρας, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, απολαμβάνοντας τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής και τη γαστρονομία της!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey