Δεν τρέχει στο Πανελλήνιο η Αργυρού

08/07/2016 - 10:44

Με μια μεγάλη απουσία, από πλευράς Λέσβου, θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στις Σέρρες, αφού η πρωταθλήτρια Ελλάδας στις κορασίδες Μαρίτα Αργυρού δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν από κοινού με τον προπονητή της Γρηγόρη Κοντό, ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο εν όψει και της συμμετοχής της στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Τραπεζούντας, σε λίγες ημέρες στην Τουρκία.

"Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε με γνώμονα το καλό της αθλήτριας. Αυτό μας ενδιαφέρει πρώτιστα. Να είναι πανέτοιμη για τη Γυμνασιάδα. Προτιμήσαμε να μην την επιβαρύνουμε με έναν ακόμα ανταγωνιστικό αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αν και αυτό αποτελεί ζημιά για τη συνολική βαθμολογία της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης. Και η ίδια η αθλήτρια θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα ακόμα μετάλλιο, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να επιλέξουμε. Δώσαμε έτσι προτεραιότητα στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Τραπεζούντας. Ελπίζουμε πως εφόσον καταφέρει να πλησιάσει το ατομικό της ρεκόρ στα 400μ, τότε θα έχει εξασφαλίσει και μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος.", δήλωσε ο Γρηγόρης Κοντός στο "SL" λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Σερρών.

Παρά την απουσία της Αργυρού, η Λέσβος θα εκπροσωπηθεί στους αγώνες με επτά αθλητές και αθλήτριες. Συγκεκριμένα, η Μιχαέλα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) θα συμμετάσχει στα 3.000μ με φυσικά εμπόδια, έχοντας φέτος την 6η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα. Ο Ευθύμης Στυψιανός (Αλκαίος Μυτιλήνης) θα λάβει μέρος στα 100μ με την 7η καλύτερη επίδοση (11.14) φέτος, ενώ ο Μιχάλης Μαινεμενλής (Αρισβαίος Καλλονής) θα τρέξει σε 200μ και 400μ. Στα 200μ θα πάρει μέρος και ο Νικήτας Αναγνώστου (Αλκαίος Μυτιλήνης), όπως και ο Μάριος Δεμερτζής (Αλκαίος Μυτιλήνης). 

Η Δέσποινα Κελεμένη θα αγωνιστεί στα 10.000μ βάδην (9η καλύτερη επίδοση), στη σκιά της μη κλήσης της στην αποστολή της εθνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων, στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Η πρωταθλήτρια μας δεν κατάφερε για 4 δευτερόλεπτα να πιάσει το όριο πρόκρισης και παρά το ότι είχε κερδίσει την Αναστασία Μήτσου στα Τρίκαλα, εκείνη είχε πετύχει το όριο σε μια ημερίδα στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να αφήσει την Κελεμένη εκτός αποστολής. Αναμφίβολα, μια άτυχη αλλά και άδικη στιγμή για την νεαρή βαδίστρια, που σίγουρα θα μπορούσε να ταξιδέψει στη Γεωργία για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση. 

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων θα λάβει μέρος επίσης και η σκυταλοδρομία 4x100μ του Αλκαίου Μυτιλήνης με τους Στυψιανό, Αναγνώστου, Δεμερτζή και Ιακώβου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey