Π. Βούρος: «Μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ, δεν γίνεται να μην κερδίζει και εκτός έδρας»

27/02/2024 - 12:34 Τελευταία τροποποίηση στις 27/02/2024 - 12:42

Ο Πραξιτέλης Βούρος μίλησε αποκλειστικά στο grandsport για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ και για τον ερχομό του Τραϊανού Δέλλα στον ΟΦΗ, λίγες ώρες μετά το 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Μυτιληνιός αρχηγός του ΟΦΗ έκανε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει τόσο στο κέντρο της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο, όσο και σαν δεξί μπακ όπου… κατάφερε να ανακόψει τον Τούτου, που στο πρώτο ημίχρονο ένα εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Πραξιτέλης Βούρος μίλησε για τον ερχομό του Δέλλα και για το τι έχει αλλάξει στην ομάδα, κάτι που φαίνεται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μιλώντας μάλιστα με τα καλύτερα λόγια για τον 48χρονο τεχνικό.  Παράλληλα αναφέρθηκε και για την εικόνα του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, λέγοντας πως στο πρώτο μέρος δίκαια η ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Ακόμα ο έμπειρος στόπερ κρατάει την αντίδραση και το γεγονός ότι η ομάδα για πρώτη φορά πήρε βαθμό παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Βούρος μίλησε και για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει διπλό στο πρωτάθλημα.

Για το τι είναι αυτό που άλλαξε με την έλευση του Τραϊανού Δέλλα και βλέπουμε έναν ΟΦΗ με πάθος και αποφασιστικότητα: «Σίγουρα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των δύο παιχνιδιών που δείχνουν άλλωστε και αποφασιστικότητα και πάθος που έλειπε από τα προηγούμενα παιχνίδια, ο νέος προπονητής έχει φέρει καινούργιο αέρα και προσπαθεί να μας ανεβάσει την ψυχολογία καθημερινά. Νομίζω ότι και οι παίκτες έπρεπε να αλλάξουμε την κατάσταση, μετά και τις εμφανίσεις που είχαμε. Σίγουρα ο προπονητής παίζει σημαντικό ρόλο αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που δημιουργούν τις καλές και τις κακές στιγμές».

Για το τι κρατάει ο ίδιος από τα δύο παιχνίδια με Πανσερραϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Χάσαμε ένα ημίχρονο με τον ΠΑΣ. Δικαίως χάναμε στο πρώτο μέρος, αν στην επανάληψη μετουσιώναμε την ευκαιρία σε γκολ, θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει νικητές από το παιχνίδι. Κρατάω ότι για πρώτη φορά φέτος, ενώ χάναμε, πήραμε βαθμό και σίγουρα όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, είναι σημαντικό να παίρνεις κάτι θετικό. Ποτέ όμως δεν παίζουμε για την ισοπαλία, πάντα θέλουμε τη νίκη και πάντα θα προσπαθούμε για να τη πετύχουμε. Άσχετα εάν δεν είχαμε δείξει αυτή την εικόνα στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια».

Για το ότι ο ΟΦΗ παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας στη κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος και εάν αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους ίδιους να σταματήσουν το κακό σερί:

«Σίγουρα μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ, δεν γίνεται να μην κερδίζει και εκτός έδρας. Αν συνυπολογίσουμε ότι πέρυσι είχαμε δείξει πολύ καλό πρόσωπο στα εκτός έδρας, αυτό δημιουργεί μία αρνητική εντύπωση στον κόσμο. Οι προσδοκίες είναι υψηλές και νομίζω αρχής γενομένη από το παιχνίδι της Τετάρτης που είναι και το τελευταίο εκτός έδρας της κανονικής διάρκειας, να ευτυχίσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο, να έχει για προπονητή έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στη θέση του κεντρικού αμυντικού και αποτελεί θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο παίκτη-άνθρωπο και μετέπειτα προπονητή, εγώ είμαι μικρός για να τον κρίνω. Είμαστε τυχεροί αλλά και εγώ είμαι τυχερός που έπαιζε τη θέση αυτή, δουλεύει με κάθε παίκτη ξεχωριστά και το έχει δείξει από τη πρώτη ημέρα, προσπαθώντας να βελτιωθούμε και ατομικά. Πάμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα-ένα γκρουπ με συνοχή, κάτι που δεν είχαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος και νομίζω πως εκεί έχει εστιάσει και έχει βρει το κουμπί».

grandsport.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey