Το σήκωσε η Stamatova από τη Βουλγαρία!

10/05/2015 - 14:31

Με ένα συναρπαστικό τελικό ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το "9th ΟΤΕ OPEN INTERNATIONAL TENIS MYTILENE", με έπαθλο 10.000$, που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία όλη την εβδομάδα στο Κέντρο Αντισφαίρισης Λέσβου της Νεάπολης.

Μετά από τρεις ολόκληρες ώρες, η Julia Stamatova από τη Βουλγαρία ήταν η μεγάλη νικήτρια του διεθνούς τουρνουά, επικρατώντας της Ρωσίδας Ksenia Gaydarzhi με 2-1 σετ (7-6, 1-6, 7-6), πετυχαίνοντας μια εξαιρετική νίκη αν και βρέθηκε αρκετές φορές με την πλάτη στον τοίχο στη διάρκεια της διεξαγωγής του τελικού. Η Stamatova προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο σετ, όμως η Gaydarzhi ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ακολούθησαν διαδοχικά breaks, με τις δύο αθλήτριες να λύνουν τις διαφορές τους στο tie-break, εκεί όπου η Βουλγάρα βρήκε τις λύσεις και έκανε το 1-0.

Η συνέχεια ήταν όμως εντελώς διαφορετική, με την Ksenia Gaydarzhi να ανεβάζει στροφές και να φτάνει άνετα στην επικράτηση του δεύτερου σετ με 1-6, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τουρνουά. Στο τρίτο σετ, η Ρωσίδα ξεκίνησε με break και βρέθηκε γρήγορα στο υπέρ της 1-3, δείχνοντας πως θα τελείωνε εύκολα το ματς. Όμως η Julia Stamatova βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει σε 5-5 και τα πάντα έγιναν ξανά ρευστά. Με την ψυχολογία υπέρ της, η Stamatova προσπάθησε να εκμαιεύσει τα λάθη της αντιπάλου της, παίζοντας με αμυντική τακτική και ψηλές μπάλες, κάτι που εκνεύρισε ιδιαίτερα την Gaydarzhi, η οποία έχασε την ψυχραιμία της και έπεσε στην... παγίδα. Ο τελικός οδηγήθηκε στο tie-break κι εκεί η Stamatova είχε την τύψη με το μέρος της, κερδίζοντας στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα έναν καθοριστικό πόντο στο 5-4 με τη βοήθεια του φιλέ, πανηγυρίζοντας ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα τον τίτλο στη Μυτιλήνη.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τους διοργανωτές, με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου να δίνει το κύπελλο στη νικήτρια Julia Stamatova, τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου Νίκο Καρασάββα να κάνει την απονομή στην Ksenia Gaydarzhi και τον εκπρόσωπο του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, του OTE, να χαρίζει από μία ανθοδέσμη στις δύο φιναλίστ. Λίγο νωρίτερα, τόσο ο Διευθυντής των Αγώνων Δημήτρης Τσακίρης, όσο και η Περιφερειάρχης είχαν σταθεί στη σπουδαιότητα της πραγματοποίησης αυτής της διοργάνωσης, που ανεβάζει επίπεδο συνολικά τον αθλητισμό στη Λέσβο, εξαίροντας και τον πρώην Νομάρχη Παύλο Βογιατζή, που ήταν ο πρώτος που βοήθησε ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 100 φίλων του αθλήματος, που βρέθηκαν στη Νεάπολη και απόλαυσαν τένις υψηλών προδιαγραφών, σε μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για ένατη χρονιά στο νησί μας, αποτελώντας πλέον θεσμό στα αθλητικά δρώμενα του τόπου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey