Άναψαν 19 κεριά στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

01/02/2024 - 14:28 Τελευταία τροποποίηση στις 01/02/2024 - 14:38

Ήταν 1η Φεβρουαρίου του 2022 όταν ο 19χρονος Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε μετά από οπαδικό χτύπημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με αφορμή τη συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία του, δεκαεννέα κεριά άναψαν συμβολικά στις 00:19 στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του. Η συμβολική αυτή κίνηση έγινε με πρωτοβουλία της «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη» παρουσία του πατέρα του Άλκη Καμπανού, Αριστείδη και της αδελφής του Μαρίας.

Μάλιστα η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε από την τήρηση ενός λεπτού σιγής. «Δυο χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 1ης Φεβρουαρίου, (όταν) δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ τυφλά καθοδηγούμενοι από τα άγρια ένστικτα τους έπραξαν το αδιανόητο. Αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη επειδή ένα παιδί από την παρέα του φώναξε ότι είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα και τη Μελίνα και την οικογένεια μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του.

«Μαζευτήκαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Άλκη και μαζί και στα άλλα παιδιά. Τα δυο τελευταία χρόνια θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Δυστυχώς (...) προσπαθούσαμε όλο αυτόν τον καιρό να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα», κατέληξε.

Οι δράσεις ενάντια στη βία θα συνεχιστούν στις 17:00 το απόγευμα σήμερα. Τρία μικρά παιδιά με αναπηρία, ο Γιάννης, ο Λέανδρος και ο Σπύρος, φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, με διακριτικά των ομάδων τους, όπως και η μικρή Μάγια, θα αφήσουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος, συνύπαρξης των χρωμάτων, συμπερίληψης.

Σημειώνεται πως όλη την ημέρα σήμερα θα είναι στημένο στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη ένα πανό με σύνθημα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη», καλώντας τους φιλάθλους διαφορετικών συλλόγων να φωτογραφηθούν φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους. Τέλος υπενθυμίζεται πως σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οπαδική βία και τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση φαινομένων που στέρησαν τις ζωές πολλών ανθρώπων τα τελευταία χρόνια.

lifo.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey