Μόνιμα στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

05/02/2024 - 10:47

Μια πρόταση... βόμβα έχει πέσει στο τραπέζι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και σύμφωνα με αυτήν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνονται μόνιμα στην Ελλάδα, στη χώρα από όπου όλα άρχισαν το μακρινό 1896. 

Να σημειώσουμε πως οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν διοργανωθεί δυο φορές στην Ελλάδα, το 1896 και το 2004. Ο λόγος που εξετάζεται μια τέτοια πρόταση είναι πως υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, εξαιτίας του τεράστιου κόστους που μπορεί να έχει μία τέτοια διοργάνωση.

Όπως αναφέρει η η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», έχει γίνει η πρόταση οι Ολυμπιακοί Αγώνες να επιστρέψουν μόνιμα στην πατρίδα τους, ενώ προβλέπεται να υπάρχει και μια συνδιοργανώτρια χώρα που θα αναλαμβάνει μέρος των λειτουργικών εξόδων, μαζί με τη ΔΟΕ, αλλά θα κάνει χρήση των εγκαταστάσεων που έχει ήδη χωρίς να χρειάζεται να κατασκευάσει νέες.

Ασφαλώς μία τέτοια απόφαση από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σε πολλές χώρες και εθνικές ολυμπιακές επιτροπές. Ωστόσο, λόγω του υψηλού κόστους υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση τους. Πλέον δεν γίνεται ο «σκοτωμός» που γινόταν παλαιότερα. 

Η ΔΟΕ κάνει πλέον σχεδόν ανάθεση, όπως έγινε «πακέτο» με τους Αγώνες του 2024 και του 2028, με Παρίσι και Λος Αντζελες – αφού είχε γίνει η πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος, βρέθηκαν μόνο αυτές οι δύο πόλεις που ήθελαν τους Αγώνες και στη συνέχεια μεταξύ τους διάλεξαν τη χρονιά που ήθελαν, με το Παρίσι να επιλέγει το 2024 και τη ΔΟΕ να κάνει για πρώτη φορά στην Ιστορία διπλή ανάθεση για 2024 και 2028. Ενώ με απευθείας ανάθεση δόθηκε και η διοργάνωση του 2032 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

sportal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey