Τα… βιαστικά της ΕΠΣ Λέσβου!

By Μαρτίου 09, 2015

Είναι αλήθεια ότι η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου δε μας έχει συνηθίσει σε… ανορθόδοξο προγραμματισμό, όμως έχω την αίσθηση ότι παρασύρθηκε την περασμένη εβδομάδα και από τη… βιασύνη της να δώσει λύση σε ένα ζήτημα πολύ σημαντικό, όπως η ομαλή διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου σε επίπεδο Νομού, ουσιαστικά καταδίκασε τον Διαγόρα σε ήττα.

Οι άνθρωποι της ΕΠΣΛ προσπάθησαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βρουν τρόπο ώστε να διεξαχθεί απρόσκοπτα ο τελικός, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο (14/3). Μια φήμη περί αποδρομολόγησης του «Νήσος Μύκονος» από τη γραμμή της Λήμνου, λόγω δεξαμενισμού του, ανάγκασε την ΕΠΣΛ να τρέχει και να μη φτάνει. Αποτέλεσμα ήταν να αλλάξει μέσα σε 24 ώρες όλος ο προγραμματισμός, να αναβληθεί η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας, να ειδοποιηθεί ο Διαγόρας ότι θα έπρεπε να μεταβεί μια βδομάδα νωρίτερα στη Λήμνο και τελικά όλα αυτά… δίχως ουσιαστικό λόγο! Γιατί τελικά, μια μέρα αργότερα, το Υπουργείο ζήτησε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία να παραμείνει το καράβι στη γραμμή έως και τις 5 Απριλίου.

Ζημιωμένος από την όλη ιστορία βγήκε ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής. Ο Θοδωρής Παπαλόπουλος προετοίμαζε όλη τη βδομάδα τους ποδοσφαιριστές του για τον αγώνα με τον Κεραυνό Αφάλωνα, έχοντας στο μυαλό του πως την Τετάρτη θα κριθεί ο τίτλος στη Λέσβο στο ντέρμπι με την Αναγέννηση Γέρας και ακολούθως η ομάδα θα ταξίδευε στη Λήμνο για τον υπέρ-τελικό του Νομού. Μόλις 48 ώρες πριν τη διεξαγωγή της αγωνιστικής, άπαντες στο Διαγόρα υποχρεώθηκαν να αλλάξουν πλάνα και τακτική, ταξιδεύοντας στη Λήμνο για να παίξουν τα παιχνίδια με διαφορετική σειρά. Αντί για τα Πάμφιλα και το ματς με την ομάδα του Αφάλωνα, ο Διαγόρας βρέθηκε στον Κοντιά, ταλαιπωρημένος από ένα ταξίδι με πολλά μποφόρ, σε ένα γήπεδο λίμνη, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ηρακλή Ατσικής. Η επιστροφή στη Λέσβο ήταν εξίσου δύσκολη, με νέα καθυστέρηση αφού το πλοίο «έδεσε» λόγω απαγορευτικού στην Καβάλα και αναχώρησε από τη Λήμνο μετά από πολλές ώρες για τη Μυτιλήνη.

Οι ποδοσφαιριστές του Παπαλόπουλου καλούνται πλέον να παίξουν μέσα σε λίγα 24ωρα τους κόπους μιας χρονιάς και δικαιολογημένα αισθάνονται πως αυτή η ξαφνική τροποποίηση του αγωνιστικού προγράμματος από πλευράς ΕΠΣΛ αποπροσανατόλισε την ομάδα τους. Κι αν για την απώλεια του Κυπέλλου δεν έγινε ιδιαίτερος ντόρος, παρά την γκρίνια για τη διαιτησία, ενδεχόμενο στραβοπάτημα στα δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολουθούν, θα ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου».

Σε κάθε περίπτωση, μια πιο ενδελεχής ενημέρωση αναφορικά με τη συνέχιση ή όχι των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς τη Λήμνο, θα μπορούσε να αποτρέψει όλη αυτή την περίπλοκη κατάσταση. Ας γίνει μάθημα σε όλους, τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά. Ελλείψεις και αδυναμίες εμφάνισαν εξάλλου τόσο η Ένωση όσο και ο Διαγόρας…

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη στήλη "Editorial" της αθλητικής εφημερίδας "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ", τη Δευτέρα 9-3-2015

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey