Η πρώτη... Τούμπα των "μεγάλων"

25/08/2014 - 12:43

Kamara_Giorente_PAOK_AELK_1-1Η φετινή περιπέτεια της ΑΕΛΚ στη Super League είχε αμέτρητες χαρές, αλλά και έντονες λύπες. Ωστόσο, η γεύση που έμεινε στο τέλος στα χείλη των φίλων του ποδοσφαίρου στη Λέσβο, αλλά και των ανθρώπων της ομάδας, ήταν σίγουρα γλυκιά αφού η Καλλονή όχι μόνο άντεξε στις "κακουχίες" της "εξορίας" του ΟΑΚΑ, αλλά πανηγύρισε και την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία για μια ακόμα χρονιά.

Εκείνο που δε γεύθηκε όμως στη διάρκεια της περσινής σεζόν ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα επί των τριών "μεγάλων" της Super League, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Μπορεί να κόντραρε στα ίσα τον πρωταθλητή στην πρεμιέρα, μπροστά σε 10.000 κόσμου στο Ολυμπιακό Στάδιο, όμως το γκολ του Μανιάτη μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας της στέρησε ενδεχομένως το βαθμό της ισοπαλίας. Τυπικά γηπεδούχος και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, είδε το "τριφύλλι" να περνά σα σήφουνας με το ευρύ 0-4, ενώ μια βδομάδα αργότερα στην ουδέτερη Νέα Σμύρνη, αν και προηγήθηκε του ΠΑΟΚ, έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι και μια ακόμα βαριά ήττα με σκορ 2-5.

aelk_osfp_campbell_pontani1aelk_pao_0-3_karelis1PAOK_AELK_Hogg_Valios6

Στο Β' Γύρο, η ΑΕΛΚ υποτάχθηκε ξανά στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού (4-0) μέρσα στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό η ομάδα της Καλλονής δεν έφερε την παραμικρή αντίσταση (3-0). Στην Τούμπα όμως, η ΑΕΛΚ είχε δώσει δείγματα... γραφής από πέρυσι, όταν προηγήθηκε με τον Περόνε, αλλά είδε τους Βούκιτς και Κουλούρη να κάνουν την ανατροπή στο 83ο λεπτό, μετρώντας μια ακόμα ήττα (2-1).

osfp_aelk_4-0_tsori1PAO_AELK_3-0_Karelis1PAOK_AELK_Vukic1-1

Όλα αυτά άλλαξαν χθες, στην πρεμιέρα της φετινής Super League, με την ΑΕΛΚ να αποσπά την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ, που αποτελεί και τον πρώτο της βαθμό κόντρα στους "μεγάλους" της Super League. Σε ένα ματς, το οποίο θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει, με βάση την εμφάνιση των δύο ομάδων συνολικά σε όλο το 90λεπτο. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη δείχνει ότι βαδίζει με σταθερά βήματα στη μεγάλη κατηγορία και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται πως όχι μόνο κοιτά στα μάτια τους αντιπάλους της, αλλά αποσπά και θετικά αποτελέσματα ακόμα και στις πιο δύσκολες -θεωρητικά- έδρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey