Αγωγή 8 πρώην παικτών της ΑΕΛΚ κατά Μιχαλάκη!

22/08/2017 - 12:39 Τελευταία τροποποίηση στις 22/08/2017 - 16:49

Κινήσεις μέσω της νομικής οδού, ώστε να κυνηγήσουν με κάθε τρόπο την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, πραγματοποιούν πρώην παίκτες της ΑΕΛΚ και μάλιστα με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

Μετά την απόσυρση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ από το περσινό πρωτάθλημα της Football League και τη διάλυση ουσιαστικά της ομάδας, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις της προς τρίτους συσσωρεύτηκαν. Το ότι δεν πληρώθηκαν είναι το ένα σκέλος. Το ότι δεν υφίσταται πλέον -θεωρητικά- η καλλονιάτικη ΠΑΕ είναι το άλλο. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως έχει γράψει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν το "SL", οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και βαραίνουν όσους εμφανίζονταν στο χρονικό διάστημα που δημιουργήθηκαν οι οφειλές ως εργοδότες.

Με βάση λοιπόν και τα όσα προβλέπει ο ΚΑΠ, αλλά και ο νέος αθλητικός νόμος, αρκετοί πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΛΚ αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του προέδρου Νίκου Μιχαλάκη, κατά φυσικού προσώπου δηλαδή, για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εξάλλου, "οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων, διευθυντές, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι και εκκαθαριστές των Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών (Α.Α.Ε), που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με το αντίστοιχο νομικό πρόσωπο για τα χρέη που αυτό δημιουργεί κατά το χρονικό διάστημα της θητείας τους".

Όπως αποκαλύπτει το flnews.gr, συνολικά 8 πρώην παίκτες της ομάδας αποτελούν το πρώτο γκρουπ όσων επέλεξαν τη νομική οδό. Και με βάση τις ίδιες πηγές, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι. Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Μανούσος, Ανέστης Αναστασιάδης, Ραούλ Γιορέντε, Κώστας Δαύκος, Αλέξανδρος Χιντασέλι, Στέλιος Ποζατζίδης, Γιώργος Δικαιόπουλος και Νίκολα Μίκιτς κατέθεσαν αγωγή κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Μιχαλάκη, διεκδικώντας την εξόφληση συνολικά 160.000€, χρήματα που τους έχουν επιδικαστεί από τα αρμόδια αθλητικά όργανα, αλλά ουδέποτε καταβλήθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Οι οκτώ ποδοσφαιριστές έχουν την αμέριστη στήριξη του ΠΣΑΠ, ο οποίος μάλιστα κάλυψε όλα τα δικαστικά έξοδα. Την αγωγή κατέθεσε η νομική του υπηρεσία χθες Δευτέρα (21/8) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης και μάλιστα χρειάστηκε να κατατεθεί ταυτόχρονα και αίτηση προτίμησης -η οποία έγινε αποδεκτή- με αποτέλεσμα η εκδίκαση της υπόθεσης να οριστεί για τις 9 Φεβρουαρίου 2018, αντί για τις 15 Ιουνίου 2018 που αρχικά προγραμματίστηκε.

Τα χρήματα που διεκδικούν οι οκτώ ποδοσφαιριστές αφορούν όχι μόνο την τελευταία αγωνιστική περίοδο, αλλά και τις προηγούμενες, αποδεικνύοντας ότι η ΠΑΕ ΑΕΛΚ παρέμενε διαχρονικά συνεπής προς τις υποχρεώσεις της. Εξάλλου Μανούσος, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Μίκιτς δεν ήταν καν στο ρόστερ της ομάδας πέρυσι. Και αν συνυπολογιστεί ότι προσφυγές εναντίον της ΠΑΕ ΑΕΛΚ είχαν κερδίσει ενδεικτικά τόσο ο Κριστόφ Κρολ (127.000€), όσο και οι Άντριου Χογκ (97.000€), Μίροσλαβ Μάρκοβιτς (55.000€), ενώ υπάρχουν και άλλες με μικρότερα ποσά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey