Ιστορική νίκη!

14/09/2014 - 22:36

aelk_pao_1-0_leozinhoΜεγάλες στιγμές για το λεσβιακό ποδόσφαιρο, με τη σημερινή νίκη της ΑΕΛΚ επί του Παναθηναϊκού (1-0), χάρη στο γκολ του Βραζιλιάνου Λεοζίνιο στο 35ο λεπτό του αγώνα.

Μπροστά σε 3.000 φιλάθλους, η ομάδα της Καλλονής πρόσφερε ανεπανάληπτες στιγμές μέσα στον "Ταρλά", έπαιξε έξυπνο ποδόσφαιρο έχοντας και την τύχη στο πλευρό της, ενώ παρέμεινε συγκεντρωμένη μέχρι το τέλος, ακόμα κι όταν έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μανούσου με δεύτερη κίτρινη (87'), διατηρώντας το προβάδισμά της και παίρνοντας έτσι μια αξιοπρόσεκτη νίκη!

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και μάλιστα διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση του 9ου λεπτού, όταν ο Χογκ ανάτρεψε τον Κλωναρίδη εκτός περιοχής, με τον διαιτητή Τριτσώνη όμως να δίνει συνέχεια στο ματς, χωρίς να αποβάλλει τον Μαλτέζο κίπερ. Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα της Καλλονής πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και μετά το 25ο λεπτό, άρχισε να γίνεται περισσότερο απειλητική. Στο 33', ο Γιορέντε εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κουτρουμπή, έστρωσε στον Λεοζίνιο και εκείνος με φαλτσαριστό πλασέ πέτυχε το 1-0, νικώντας τον Κοτσόλη που δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο.

aelk_pao_1-0_kosmosaelk_pao_1-0_xoria_pipinis

Οι "πράσινοι" πίεσαν και ειδικά με την έναρξη της επανάληψης, δημιούργησαν πολύ καλές ευκαιρίες, όμως ο Μλάντεν Πέτριτς ήταν ο μοιραίος παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού απώλεσε σε δύο περιπτώσεις να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (70' και 71'). Η ομάδα του Αναστασίου δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ στα τελευταία λεπτά, όταν έπαιξε και με παίκτη παραπάνω, με το φίλαθλο κόσμο στις κερκίδες να δίνει ώθηση στα κρίσιμα σημεία στην ΑΕΛΚ και το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη να δημιουργεί πανδαιμόνιο στον "Ταρλά".

Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του λεσβιακού ποδοσφαίρου και φυσικά στην αντίστοιχη της ΑΕΛΚ, που μετά από ένα "στείρο" περσινό πρωτάθλημα απέναντι στους "μεγάλους" της Α' Εθνικής, κατόρθωσε σήμερα να... μαδήσει το "τριφύλλι"!

Συνθέσεις

ΑΕΛΚ: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Γιορέντε (70' Πιπίνης), Κειτά (66' Μπαρέρα), Λεοζίνιο (86' Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα, Kαλτσάς

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής (46' Λαγός), Μέντες, Κλωναρίδης, Ζέκα, Ατζαγκούν (70' Καρέλης), Νάνο, Μπούι (46' Μπαϊράμι), Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πέτριτς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey