Έχει τον τρόπο της...

09/11/2014 - 02:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 09:56


Τι κι αν ο Πανιώνιος είχε την κατοχή της μπάλας, η ομάδα της Καλλονής πέτυχε τα γκολ και έφυγε νικήτρια από τη Νέα Σμύρνη με τέρματα που σημείωσαν οι Κεϊτά και Χουάνμα.

Αυτό ήταν το πρώτο "2" για τους Καλλονιάτες τη φετινή σεζόν, που με το 0-2 επί των "κυανέρυθρων" μέσα στη Νέα Σμύρνη, κάνουν όνειρα... Ευρώπης, καθώς σκαρφάλωσαν στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΕΛΚ βασίστηκε σε ένα ακόμα ματς στην εξαιρετική της αμυντική λειτουργία, έχοντας ξανά τον Άντριου Χογκ σε εξαιρετική ημέρα, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του για 561ο λεπτό στο πρωτάθλημα. Η άμυνα της ομάδας του Λεκανοπεδίου εξάλλου παραμένει η καλύτερη στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες σε όλη την Ευρώπη.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ πιο δυνατά στην αναμέτρηση, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει σωστά τις φάσεις, έχοντας απέναντι του τον Χογκ, που κατέβασε κυριολεκτικά τα ρολά στην εστία του. Η ΑΕΛΚ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν στο 28'΄ο Χουάνμα ανατράπηκε από τον Γκέζο, με τον Βοσκάκη να υποδεικνύει πέναλτι, αλλά τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο να αποκρούει την εκτέλεση του Λεοζίνιο! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν αν πιέζουν και απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπουμάλ στο 33' και τον Φούντα στο 41', ενώ ο Γιάννου στο 42' σημάδεψε τη συμβολή των δοκών του Χογκ και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες -χωρίς γκολ- στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει με ακόμα μία ευκαιρία στο 50', από τον Ταξιάρχη Φούντα. Ο ίδιος παίκτης στο 58' είδε ξανά τον Χογκ να τον σταματά σε μια επέλασή του. Το ίδιο συνέβη και με τον Γιάννου, που μετά από την πάσα του Φούντα, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μαλτέζο τερματοφύλακα, που απέκρουσε εντυπωσιακά.

Όταν χάνεις τις ευκαιρίες, κινδυνεύεις να δεχθείς γκολ κι αυτό συνέβη στο 65ο λεπτό, όταν ο Πολ Κειτά πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα, διέσχισε ανενόχλητος το μισό γήπεδο και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον τεμρατοφύλακα των γηπεδούχων για το 0-1! Ο Πανιώνιθος βγήκε όλος μπροστά για να κυνηγήσει την ισοφάριση και ο Χουάνμα "κλείδωσε" τη νίκη με λόμπα στο 82', γράφοντας το τελικό 0-2 στη Νέα Σμύρνη!

Συνθέσεις

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Πάνος, Γκέζος (80' Ντουρμισάι), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (72' Ιμπαγάσα), Μητρόπουλος, Φούντας, Μπουμάλ (86' Μασούρας), Κολοβός, Γιάννου

ΑΕΛΚ: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βαλιός, Πιπίνης, Καλτσάς, Μίνγκας (61' Κεϊτά), Στεβάνοβιτς, Ναβάρο, Λεοζίνιο (73' Καμαρά), Χουάνμα (84' Μπαρέρα)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey