Ξύπνησε αργά, αλλά έχασε δίκαια!

03/12/2014 - 19:08 Τελευταία τροποποίηση στις 22/12/2014 - 21:53


Η ΑΕΛΚ γνώρισε την ήττα στην έδρα της Ξάνθης, στα Πηγάδια, κατά την εμβόλιμη 6η Αγωνιστική, η οποία είχε αναβληθεί στις αρχές του Οκτώβρη λόγω του θανάτου του οπαδού του Εθνικού Κώστα Κατσούλη.

Η ομάδα της Καλλονής μπήκε πολύ νωθρά στην αναμέτρηση και βρήκε απέναντί της μια Ξάνθη, η οποία έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το τρίποντο της νίκης. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από το πρώτο λεπτό και μάλιστα είχαν δοκάρι με τον Κλέιτον πριν καν συμπληρωθούν 25 δευτερόλεπτα αγώνα, ενώ δημιουργήσαν ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον Λουσέρο (3'), πριν ανοίξουν το σκορ στο 13ο λεπτό με τον Καρίμ Σολτάνι, έπειτα από στρώσιμο του Κλέιτον στο ύψος της περιοχής. Η ΑΕΛΚ δεν παρούσε καλά στα πόδια της και η Ξάνθη ήταν πολύ επικίνδυνη από τα άκρα. στο 19' μάλιστα ο Καπετάνος αστόχησε εξ' επεαφής και με εξουδετερωμένο τον Χογκ μετά την παράλληλα σέντρα του Ομπόντο.

Στο 22' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Καλλονιάτες, όταν ο Πιπίνης -που είχε γλιτώσει νωρίτερα την απ' ευθείας κόκκινη σε μια επικίνδυνη προβολή, κράτησε τον Σολτάνι μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή Ζαχαριάδη να υποδεικνύει ορθώς την άσπρη βούλα του πέναλτι, αποβάλλοντας τον ακραίο μπακ της ΑΕΛΚ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Κλέιτον, στέλνοντας την μπάλα σε ένα σημείο όπου ο Χογκ δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα, πετυχαίνοντας έτσι το 2-0.

Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και έχασε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες, αρχικά με τον Λουσέρο (33') και στη συνέχεια με τον Σολτάνι (36'). Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο διαιτητής Ζαχαριάδης υπέπεσε σε ένα λάθος που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη ροή του αγώνα, όταν ο Σολτάνι έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα χρησιμοποίησε το χέρι του, χωρίς να τιμωρηθεί με αποβολή, προκαλώντας τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της ΑΕΛΚ.

Στην επανάληψη, ήταν η Ξάνθη που μπήκε νωχελικά και έδωσε την ευκαιρία στους Καλλονιάτες να μειώσουν σε 2-1 με προβολή του Βαλλιού, έπειτα από κόρνερ του Λεοζίνιο και κεφαλιά του Χουάνμα. Η ΑΕΛΚ, παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, πίεσε για ένα δεύτερο γκολ και έχασε καλή ευκαιρία σε σουτ του ΜΑνούσου εκτός περιοχής, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης (58'). Όμως η κούραση άρχισε να κάνει εμφανή τα σημάδια της μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν η Ξάνθη πήρε ξανά τα ηνία της αναμέτρησης και δημιούργησε φάσεις για να διευρύνει το σκορ. Στο 69' ο Λουσέρο είδε τον Χογκ να αποκρούει το σουτ του, στο 71' ο Βαλιός λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του όμως από τη στραβοκλοτσιά του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας, ενώ στο 75' οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική τριπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Χογκ νίκησε σε τετ α τετ τον Κλέιτον, εν συνεχεία ο Καπετάνος πλάσαρε προς το κενό τέρμα με τον Αντέτζο να απομακρύνει και στην εξέλιξη της φάσης ο Μαλτέζος τερματοφύλακας απέκρουσε το γυριστό σουτ του Λουσέρο!

Στο 88', ο Παντελής ΚΑπετάνος είδε την μπάλα να προσκρούει στο δεξί δοκάρι του Χογκ, για τρίτη φορά στο ματς, ενώ στις καθυστερήσεις η ΑΕΛΚ είχε δύο προσπάθειες για γκολ με κεφαλιά του Αντέτζο (92') και μακρινό σουτ του Κειτά (94') χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα.

Απόλυτα δίκαιη ήττα για την ομάδα της Καλλονής, που αιφνιδιάστηκε από το δυναμικό ξεκίνημα της Ξάνθης και όταν ξύπνησε κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, ξέμεινε από δυνάμεις για να ολοκληρώσει την προσπάθεια ανατροπής του σκορ.

Συνθέσεις

ΞΑΘΝΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γουάλας, Καρυπίδης, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Ομποντό (74' Φλίσκας), Παπαστεργιανός (62' Βασιλακάκης), Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι (47' Ρούντι), Καπετάνος

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Ματζουράκης): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βαλιός, Πιπίνης, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Ναβάρο (59' Γιορέντε), Μανούσος (73' Στεφάνοβιτς), Χουάνμα (66' Καμαρά)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey