ΠΑΣάδες στον "Ταρλά"!

21/02/2015 - 20:04

Μια ακόμα πολύτιμη νίκη μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης κατέκτησε η ΑΕΛΚ, αυτή τη φορά επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ του Αντώνη Πετρόπουλου μόλις από το 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι, η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 30 βαθμών, έφτασε τους 31 και ατενίζει πλέον το μέλλον της στη Super League με μεγαλύτερη σιγουριά, αλλά και αισιοδοξία.

Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο, με την ΑΕΛΚ να δημιουργεί ευκαιρίες και τον ΠΑΣ να απαντά με τις δικές του σημαντικές στιγμές. Το γρήγορο τέρμα των Καλλονιατών, μετά το κόρνερ του Γιορέντε και την κεφαλιά του Πετρόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε δίδυμο στην επίθεση με τον Χουάνμα σε ένα ματς όπου ντεμπουτάρισε και ο Ζόρντι Ρόχας, έφερε την ΑΕΛΚ σε θέση οδηγού και έδιωξε το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών της. Οι φιλοξενούμενοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στη φάση του γκολ.

Η ΑΕΛΚ, με τη φόρα του 1-0, λίγο έλειψε στο 6' να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όμως το καταπληκτικό σουτ του Μιχάλη Κριπιντίρη έφυγε λίγο άουτ. Η ομάδα των Ιωαννίνων ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε για την ισοφάριση, χάνοντας τέσσερις διαδοχικές ευκαιρίες, αρχικά σε σουτ του Τζημόπουλου (20'), εν συνεχεία σε προσπάθειες των Μανιά (25') και Ακόστα (33') και ακολούθως με τη βολίδα του Μανιά (41') που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της ομάδας των Καλλονιατών!

Στην επανάληγψη, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε μια αδικαιολόγητη "κοκορομαχία", που ως αποτέλεσμα είχε τις πολλές κάρτες από πλευράς Καλογερόπουλου και την πτώση του ρυθμού. Ο ΠΑΣ δημιούργησε μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία (59') όταν ο Τσάβες σέντραρε από δεξιά, ο Ίλιτς πάσαρε με το κεφάλι στον Ακόστα και εκείνος από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε πάνω από την οριζόντια δωκό. Η ΑΕΛΚ απείλησε στο 75' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και τους αμυντικούς να απομακρύνουν! Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, τα Γιάννενα έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπέριου.

Με τη νίκη της αυτή η ΑΕΛΚ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και φόρτωσε με άγχος τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου, αφού πλέον έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση - σωτηρία, ταξιδεύοντας την ερχόμενη εβδομάδα στη Λιβαδειά, όπου με νίκη "κλειδώνει" την παραμονή της στη Super League για τρίτη σερί αγωνιστική περίοδο.

Συνθέσεις

ΑΕΛΚ (Βλάχος): Χογκ, Γιορέντε, Ανστασιάδης, Κριπιντίρης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Κεϊτά, Ρόχας (74' Μίνγκας), Μανούσος (85' Λεοζίνιο), Ντελγάδο, Πετρόπουλος (65' Μαρσέλο)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα (85' Αυγενικού), Τζημόπουλος, Μπέριος, Κοροβέσης, Χαρίσης, Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες, Ίλιτς, Μανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey