Δολοφόνε... Περόνε!

22/08/2015 - 21:07 Τελευταία τροποποίηση στις 22/08/2015 - 21:40

Με το... αριστερό ξεκίνησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο η ΑΕΛΚ, που γνώρισε εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα της Super League από τον Ηρακλή με σκορ 0-1, χάρη στο γκολ ενός παλιού γνώριμου, του Εμάνουελ Περόνε!

Η ομάδα της Καλλονής παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, με τον Θαλή Θεοδωρίδη να προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα στο ντεμπούτο του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό μάλιστα στοιχείο αποτελεί το ότι η ΑΕΛΚ δεν είχε ούτε μία προσπάθεια στο στόχο, τελειώνοντας ουσιαστικά τις επιθέσεις με μακρινά σουτ, που έφυγαν άουτ.

Ο "Γηραιός" αιφνιδίασε τους Καλλονιάτες, μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και δεν άργησε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Δράστης ο Εμάνουελ Περόνε, πρώην παίκτης της ΑΕΛΚ, που... γνώριζε πολύ καλά τα κατατόπια του "Ταρλά". Ο Αργεντινός δέχθηκε όμορφη κάθετη πάσα λίγο έξω από την περιοχή, έβαλε στην πλάτη του τον Αναστασιάδη και με ψύχραιμο σουτ, με το εξωτερικό, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Άντριου Χογκ, για το 0-1, μόλις στο 7ο λεπτό. Λίγο αργότερα, ο Ηρακλής έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως αυτή τη φορά ο Μαλτέζος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Περόνε (14') νικώντας τον στο τετ α τετ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και παρά το ότι έδωσαν χώρο στην ΑΕΛΚ σταδιακά, έχασαν ακόμα μια εξαοιρετική ευκαιρία με τον Κυριακίδη (29').

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα άλλαξε με την ομάδα της Καλλονής να ανεβάζει την απόδοσή της. Όμως ήταν εμφανές, όπως άλλωστε είχε εντοπιστεί και στα φιλικά, πως δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Ο Μάρκοβιτς δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, ενώ τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε όταν ο Θεοδωρίδης αποφάσισε να ρισκάρει περισσότερο, περνώντας στο ματς τους Σάμπα και Ελλακόπουλο.

Η ΑΕΛΚ είχε διάθεση να επιτεθεί, όμως ο Ηρακλής έκλεινε τους χώρους προς την εστία του Χουάντερσον. Στο τελευταίο ημίωρο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, θέλοντας να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Και λίγο έλειψε το πλάνο του Νίκου Παπαδόπουλου να λειτουργήσει στο έπακρο, όμως ο Κυριακίδης αστόχησε εξ' επαφής (μετά από τραγικό λάθος του Κειτά) στο 72ο λεπτό. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μπαρτολίνι σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Χογκ. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον "Γηραιό" να επιστρέφει νικηφόρα στη Super League μετά από τέσσερα χρόνια και από την άλλη πλευρά την ΑΕΛΚ να εμφανίζει πολλές αδυναμίες, προβληματίζοντας για το βαθμό ετοιμότητάς της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης ένας φίλαθλος του Ηρακλή, από τους περίπου 100 που βρέθηκαν στον "Ταρλά" αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα, τα ιατρικά επιτελεία και των δύο ομάδων έσπευσαν στην κερκίδα, ενώ οι άνδρες του ΕΚΑΒ έφεραν το ασθενοφόρο και παρέλαβαν τον άτυχο φίλαθλο, που είχε τις αισθήσεις του πριν διακομισθεί για προληπτικούς λόγους στο "Βοστάνειο".

Ο Διαιτητής Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας) ήταν καλός και κοντά στις φάσεις. Η ΑΕΛΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, μετά από γύρισμα του Μανούσου πάνω στον Ιντζόγλου, ωστόσο ο τηλεοπτικός φακός δικαίωσε τον ρέφερι που έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τους δύο ποδοσφαιριστές να είναι πολύ κοντά. Χωρίς προβλήματα και οι βοηθοί Τουμπακάρης (Αθηνών) και Απτόσογλου (Αθηνών).

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Κρολ, Καλτσάς (53’ Ελλακόπουλος), Κεϊτά, Μανούσος, Γεωργίου (67’ Σάμπα), Κλαντρούμπσκι (76’ Μπουρούς), Μάρκοβιτς

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Μπαρτολίνι, Λαζάρ (65’ Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (59’ Χαντί), Ρομάνο (81’ Ζιαμπάρης), Περόνε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey