Νέα παράταση στην προσωρινή διαταγή για "Ταρλά"

27/10/2015 - 19:22 Τελευταία τροποποίηση στις 27/10/2015 - 19:48

Μια ακόμα παράταση στην προσωρινή διαταγή, που επιτρέπει στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης για τους επίσημους εντός έδρας αγώνες της, δόθηκε από το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης.

Ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση, με την εγγυοδοσία να παραμένει στις 7.000€, χρήματα τα οποία έχει καταβάλει η ΠΑΕ ΑΕΛΚ στο Δήμο Λέσβου, προκειμένου να αγωνίζεται στον "Ταρλά". Από πλευράς δημοτικής παρέχονται κάθε είδους διευκολύνσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Εκείνο που έχει σημασία να αναφερθεί ωστόσο, είναι πως η δικαστής αποφάσισε να μην επιτρέψει σε αυτό το διάστημα τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Σταδίου από τον Αιολικό, ο οποίος ζητούσε επίσης προσωρινή διαταγή για να αγωνιστεί στον "Ταρλά" σε όσα παιχνίδια δεν συνέπιπταν με τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΛΚ, "τιμωρωντας" υπό μία έννοια τον φίλαθλο κόσμο της πόλης της Μυτιλήνης, που θα δει την Κυριακή για ακόμα μία φορά το Στάδιο με κλειδωμένες πόρτες, δίχως αγωνιστική δράση σε αυτό. Ένα Στάδιο, για το οποίο η Πολιτεία -δηλαδή ο ελληνικός λαός- πλήρωσε σχεδόν 2 εκ. ευρώ για την ανακαίνισή του...

Το θέατρο του παραλόγου μεταξύ Δήμου Λέσβου, ΠΑΕ ΑΕΛΚ και Αιολικού συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση από το πρωί, όταν η πλευρά των Καλλονιατών απαίτησε την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο προέβλεπε μεν τη χρήση του "Ταρλά" από τον Αιολικό υπό προϋποθέσεις. Μερικές εξ' αυτών ήταν το... ζέσταμα των δύο ομάδων να γίνεται πίσω από τα τέρματα (!), να μην μπουν διαφημιστικές πινακίδες περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, αλλά και να μην καλυφθούν τα λογότυπα της ΑΕΛΚ, τα οποία -όπως είχε συμβεί και με τις ταμπέλες στις θύρες- έχουν τοποθετηθεί καταχρηστικά από την καλλονιάτικη ΠΑΕ σε μόνιμη, σταθερή βάση, τη στιγμή που το Στάδιο της παραχωρείται μόλις για 48 ώρες, πριν και μετά τους αγώνες της. Κάτι τέτοιο, όπως γίνεται αντιληπτό δεν υπογράφηκε από τη διοίκηση του Αιολικού, με αποτέλεσμα η ΠΑΕ ΑΕΛΚ να μην αποδεχθεί τη χρήση του Σταδίου από τον Αιολικό για τα συνολικά 3-4 ματς, που θα μπορούσε να δώσει εκεί. Ένα εκ των οποίων το κυριακάτικο με τη Δόξα Ν. Μανωλάδας, με τη Super League να ανάβει "κόκκινο" φώς στην ΕΠΟ ως προς τον ορισμό του εκεί.

Σημειώνεται ότι το Στάδιο "Κ. Κεντέρης" παραμένει κλειστό λόγω ολικής επανασποράς, κάτι που σημαίνει πως αν χρησιμοποιηθεί την Κυριακή -όπως και θα συμβεί τελικά- θα προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο χόρτο που έχει ήδη βγει, καθιστώντας ανώφελη την όλη διαδικασία της σποράς που προηγήθηκε και φυσικά... πεταμένα λεφτά, τα όσα έχει ξοδέψει ο Δήμος Λέσβου για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα.

Στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ κάνουν λόγο για δικαίωση σε ανακοίνωσή τους, πετώντας ευθείες βολές προς τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και τον πρόεδρο του Οργανισμού Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μιχάλη Ταμβακέλλη, την ίδια ώρα που ο φίλαθλος κόσμος δυσανασχετεί έντονα με τα όσα διαδραματίζονται, δείχνοντας εμπράκτως τη δυσαρέσκειά του, μεταξύ άλλων και με τις άδειες εξέδρες στα φετινά ματς της ομάδας.

Αναλυτικά: "Για τρίτη συνεχή φορά η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ δικαιώθηκε μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει εις βάρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Λέσβου για την καταχρηστική απόφασή του να ανακαλέσει το παραχωρητήριο που κατείχε η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ από το 2012 για τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει την ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ στον αγώνα της απέναντι στις κινήσεις σκοπιμότητας και τις μεροληπτικές μεθόδους του προέδρου του ΝΠΔΔ του Δήμου Λέσβου Μιχάλη Ταμβακέλλη και του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού που στόχο είχαν και έχουν να πλήξουν την ομάδα μας.

Αλγεινή εντύπωση στην οικογένεια της Καλλονής προκάλεσε δε η επιμονή του νομικού εκπροσώπου του Δήμου Λέσβου κ. Άρη Χατζηκομνηνού να μην γίνει το παιχνίδι με αντίπαλο τον Λεβαδειακό (Σ.Σ. την παραμονή του αγώνα και ενώ η ομάδα του Λεβαδειακού βρισκόταν ήδη στη Λέσβο) γνωρίζοντας πως αυτό θα επέφερε βάσει των κανονισμών σημαντικές κυρώσεις κατά της ομάδας μας. Μάλιστα, σε αυτή την επιμονή του συνηγορούσε δια της σιωπής του και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Ταμβακέλλης.

Στο τέλος ωστόσο το δίκαιο πάντα επικρατεί..."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey