Πλατανιάς, με τη... Σπάθα του!

31/10/2015 - 19:09

Μια λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή Σπάθα, στη φάση της αποβολής του Άντριου Χογκ για χέρι εκτός περιοχής, στέρησε από την ΑΕΛΚ έστω το βαθμό της ισοπαλίας στα Χανιά, με τον Πλατανιά να βρίσκει δεύτερο γκολ στο τέλος, παίρνοντας σπουδαία νίκη εξάποντης σημασίας, με σκορ 2-1!

Ο Θαλής Θεοδωρίδης παρέταξε την ομάδα του με επιθετική λογική, έχοντας τον Χοκγκ κάτω από τα δοκάρια, τους Τσαμπούρη, Γιορέντε, Αναστασιάδη, Ούκα στην αμυντική τετράδα, Κλαντρούμπσκι, Καλτσά αμυντικούς χάφ, τον Σαμπά επιτελικό μέσο και τους Γεωργίου, Μανούσου, Μπαργκάν στη μεσοεπιθετική γραμμή. Η ΑΕΛΚ ξεκίνησε ορεξάτη, αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Μανούσος έκλεψε τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ όμως πλάσαρε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα όμως, ο Μπαργκάν άνοιξε το σκορ μετά από απόκρουση του Σωτηρίου σε σουτ του Γεωργίου, πλασάροντας από κοντά για το 0-1! Μετά το 20λεπτο όμως, η ενέργεια της ομάδας της Καλλονής άρχισε να φθίνει, με τον Πλατανιά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει στο 17ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Γκνιάτιτς και κεφαλιά του Ανγκούλο. Μάλιστα, οι Χανιώτες θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αν το σουτ του Γιακουμάκη (38') δεν προσέκρουε στο δοκάρι του Χογκ.

Στην επανάληψη, ο Πλατανιάς συνέχισε να έχει την υπεροχή, φτάνοντας ξανά στο γκολ με τον Γιακουμάκη, κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο Χογκ. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε εξ' επαφής προβολή του Γουνδουλάκη στο ίδιο λεπτό. Οι Καλλονιάτες, με τον Μανούσο κύριο εκφραστή των επιθετικών τους πρωτοβουλιών, απείλησαν στο 66ο λεπτό σε διαγώνιο σουτ που έφυγε άουτ.

Η φάση που σημάδεψε την εξέλιξη του αγώνα συνέβη στο 81ο λεπτό, όταν η ΑΕΛΚ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Γιακουμάκης βρέθηκε τετ α τετ, ο Χογκ έκανε την έξοδο προκειμένου να τον ανακόψει, με την μπάλα να ακουμπά στο στομάχι του και στην εξέλιξη της φάσης, έχοντας ωστόσο απομακρύνει, την "κατεδάφιση" του επιθετικού των Κρητικών. Ο διαιτητής Σπάθας απέβαλε τον Μαλτέζο τερματοφύλακα με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα και από την εκτέλεση φάουλ προήλθε το 2-1! Ο Ανγκούλο εκτέλεσε απ' ευθείας με τον Δαύκο να αποκρούει στη γωνία του και τον επερχόμενο Γιακουμάκη να κάνει την προβολή για το 2-1! Αμέσως μετά, ο Δαύκος έκανε λάθος χάνοντας την μπάλα εκτός περιοχής, με τον Γιακουμάκη να πασάρει στον Μενδρινό, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Τσαμπούρης πάνω στη γραμμή.

Ο διαιτητής Σπάθας, ενώ τα πήγαινε άριστα μέχρι το 83ο λεπτό, έκρινε την αναμέτρηση στη φάση της αποβολής του Χογκ. Κακή ήττα για την ΑΕΛΚ, σε ματς εξάποντης σημασίας, μεταξύ δύο ομάδων που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για την ομάδα του Θαλή Θεοδωρίδη, που πρέπει να βρει οπωσδήποτε βαθμούς στα επόμενα δύο ματς με Ξάνθη (εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), πριν τη δύσκολη τετράδα αγώνων με ΠΑΟΚ (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητο (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Γουνδουλάκης (64' Ντίνας), Γιακουμάκης, Μιλούνοβιτς (64' Μουνάφο), Ανγκούλο
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Θ. Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Ουκά, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κλαντρούμπσκι, Καλτσάς, Σάμπα (78' Χατζηδημητρίου), Γεωργίου (83' Δαύκος), Μπαργκάν (67' Μπουρούς), Μανούσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey