Φιλί ζωής!

07/11/2015 - 19:14

Η ΑΕΛΚ κατόρθωσε να σώσει το βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις, όπως είχε κάνει και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, βρίσκοντας τη... λύση με τη βοήθεια του Μπέρτου, που έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Μανούσο να κάνει το 2-2. Έστω και με αυτό τον τρόπο πάντως το ματς έληξε ισόπαλο, αποτέλεσμα που ήταν και το πιο δίκαιο, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στον "Ταρλά".

Ο Θαλής Θεοδωρίδης, έχοντας να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Χογκ, Ελλακόπουλου και Μάρκοβιτς, παρέταξε την ΑΕΛΚ με τον Δαύκο κάτω από τα δοκάρια, τουυς Τσαμπούρη, Γιορέντε, Ούκα και Αναστασιάδη στην αμυντική γραμμή, Κλαντρούμπσκι και Κειτά στον άξονα, τον Σάμπα επιτελικό μέσο, τους Μπαργκάν και Γεωργίου ακραίους χαφ και τον Μανούσο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Ζαραδούκας σέντραρε από αριστερά, ο Καπετάνος άφησε έξυπνα για τον Σολτάνι, που με πλασέ στην κίνηση νίκησε στην έξοδο τον Δαύκο, κάνοντας το 0-1. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Καπετάνος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, κάνοντας κίνηση προς την μπάλα, επηρεάζοντας επομένως τη φάση, όμως ο βοηθός κράτησε κάτω τη σημαία και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Η ΑΕΛΚ ισορρόπησε μετά το ημίωρο και δημιούργησε μερικές καλές ευκαιρίες με τους Μπαργκάν και Κλαντρούμπσκι, πριν φτάσει στην ισοφάριση με τον Μανούσο στο 38ο λεπτό, μετά από μπαλιά πάρε-βάλε του Γεωργίου. Πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, η Ξάνθη έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ντιμιτρόφ, το πλασέ του οποίου απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Τσαμπούρης, με τον Μπέρτο στην εξέλιξη της φάσης να αστοχεί από κοντά. Σε εκείνο το λεπτό αποβλήθηκε μάλιστα από τον πάγκο του ο προπονητής των φιλοξενούμενων Ρατσβάν Λουτσέσκου.

Στην επανάληψη, η είσοδος του Καλτσά στο ματς "συμμάζεψε" το κέντρο της Καλλονής, η οποία μπήκε καλύτερα και έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 52ο λεπτό, όταν ο Ούκα έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης είχε μία ακόμα σημαντική ευκαιρία στο 61', όταν με τον... ώμο προπάθησε να στείλει την μπάλα προς τα δίχτυα, όμως ο Μπαξεβανίδης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Η ομάδα της Καλλονής είχε ξανά τελική προς την εστία, λίγο αργότερα, όταν ο Γεωργίου σέντραρε στην καρδιά της περιοχης, όμως ο Μανούσος δεν κατάφερε να σκοράρει από πολύ κοντά με κεφαλιά. Το ματς κυλούσε προς την ισοπαλία, όμως η Ξάνθη από... σπόντα του Καπετάνου, έβγαλε στο ύψος του πέναλτι τον Ερέα, που απέφυγε τον Αναστασιάδη και με ψύχραιμο σουτ, αλλά και τη βοήθεια του δοκαριού, πέτυχε το 1-2 στο 85ο λεπτό! Τρία λεπτά μετά, ο Μπουρούς -που είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του  Γιορέντε- είχε κεφαλιά ελάχιστα άουτ.

Όμως η Καλλονή βρήκε το φιλί της ζωής σε... νεκρό χρόνο, με τον Αρετόπουλο να υποδεικνύει πέναλτι σε χέρι του Μπέρτου μέσα στην περιοχή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η μπάλα βρίσκει όντως το χέρι του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, σε μια δύσκολη φάση, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει πρόθεση και ότι ο Μπέρτος προσπαθεί να το τραβήξει πίσω από την πλάτη του, ευρισκόμενος στο μισό μέτρο από τον Μπαργκάν, που επιχειρεί να σεντράρει. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Μανούσος, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, γράφοντας το τελικό 2-2, δίνοντας έτσι βαθμολογική ανάσα τόσο στους συμπαίκτες του όσο και στον προπονητή του.

Κακός ο Αρετόπουλος, έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο μοιράζοντας συνολικά 13 κίτρινες κάρτες, με τους βοηθούς του να έχουν επίσης πολλές λανθασμένες αποφάσεις.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, πως ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη και συγκαταλέγεται στους πιο ενδιαφέροντες στη φετινή σεζόν της Super League, αποζημιώνοντας όσους λίγους (δυστυχώς για την κρισιμότητα της αναμετρησης) βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης για να το παρακολουθήσουν.

Συνθέσεις

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκου, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Γιορέντε (Μπουρούς 89'), Κλαντρούμπσκι (Καλτσάς 46'), Κεϊτά, Μπαργκάν, Γεωργίου, Σάμπα, Μανούσος

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Φλίσκας, Φάρκας, Ζαραδούκας (Ουάλας 60'), Παπαστεριανός, Ντιμιτρόφ (Νιέτο 71'), Χερέα, Σολτάνι (Μπαξεβανίδης 13'), Λουσέρο, Καπετάνος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey