Ήττα ναι, αλλά όχι απογοήτευση!

12/12/2010 - 14:44 Τελευταία τροποποίηση στις 13/12/2010 - 13:22

Η ατυχία της τελευταίας στιγμής με το Γάλα, αλλά κυρίως η ατυχία στη διάρκεια του αγώνα, με την ΑΕΛΚ να χάνει πολλές ευκαιρίες για ένα ντέρμπι, κόστισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα αλλά και την απώλεια της πρώτης θέσης. Ο Δανίδης στο 42΄ -σε ένα χρονικό σημείο που απαγορεύεται να δέχεσαι γκολ- έκρινε με το εύστοχο δυνατό του σουτ το παιχνίδι.

Νωρίτερα η ΑΕΛΚ είχε δοκάρι με το Σεμπέκο αλλά και στην επανάληψη τρεις κλασσικές ευκαιρίες να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, με πρωταγωνιστές τον Βλαστέλλη, το Λουκίνα και… ξανά το Σεμπέκο που λειτούργησε ιδανικά στη θέση του δεξιού χαφ. Η ήττα σίγουρα πίκρανε τους ανθρώπους της ΑΕΛΚ, αλλά η εμφάνιση έδειξε… άλλα πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα στην ανάγνωσή τους. Γιατί η ομάδα του Μιχάλη Κασάπη, έπαιξε μπάλα στο ντέρμπι κορυφής, δεν κατέβηκε να κλέψει την ισοπαλία, ρίσκαρε, πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικώς άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για… του χρόνου.

Και συμπερασματικά, αν κάτι κέρδισε από το σημερινό της παιχνίδι η Καλλονή, ήταν κάτι πολύ πιο σημαντικό ενδεχομένως και από την ίδια τη νίκη. Το σεβασμό των αντιπάλων της, που ήταν εξ αρχής ζητούμενο από τον προπονητή της, όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας του λεκανοπεδίου.

Σε ένα παιχνίδι πιο ανοιχτό απ΄ όσο θα περίμενε κανείς, δεδομένου πως ο Βόρειος όμιλος δε φημίζεται για το θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά αντιθέτως για τις πολύ κλειστές άμυνες, Επανομή και ΑΕΛΚ κυνήγησαν στα ίσια τη νίκη και τίποτα λιγότερο! Η ΑΕΛΚ έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με το Λουκίνα στο 19΄ να ανοίξει το σκορ, ενώ νωρίτερα, είχε πάλι με τον ίδιο παίκτη δύο καλές επισκέψεις στα καρέ της Επανομής, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί από τη μεριά τους στο 25΄ όταν ο Δανίδης σούταρε δυνατά και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Μάπα.

Στο 40'  ήταν η σειρά της ΑΕΛΚ να τα βάλει με την ατυχία της, όταν ο Σεμπέκος παίρνοντας τη μπάλα από το Λουκίνα, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα χτύπησε το δοκάρι της Επανομής! Και σα να μην έφτανε αυτό, στα χασομέρια του πρώτου μέρους, δέχτηκε το 1-0, από το Δανίδη…
Στην επανάληψη η ΑΕΛΚ μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 47΄ ο Σεμπέκος έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ του αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Την ίδια τύχη είχε και η λόμπα του Λουκίνα στο 55΄… Δέκα λεπτά αργότερα η Επανομή που έψαχνε και αυτή ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το παιχνίδι, έχασε με τη σειρά της καλή ευκαιρία με τον Δερμιτζόγλου να κάνει το 2-0, αλλά ο Μάπας ήταν εκεί… Και στο 70΄ η βολίδα του Βλαστέλλη από τα 40 μέτρα αποκρούστηκε εντυπωσιακά…
Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν δραματικά, με την ΑΕΛΚ να πιέζει και να δημιουργεί δύο καλές στιγμές, μία στις αρχές του τελευταίου δεκάλεπτου και μία στο 88΄ με τους Λουκίνα και Βλαστέλλη αντίστοιχα. Το γκολ ωστόσο δεν ήρθε και η πρώτη ήττα της ΑΕΛΚ, ήταν γεγονός…

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Επανομή: Παπαδόπουλος, Ασλανίδης, Χουνουζίδης, Παπατζίκος, Ευθυμιάδης, Βαγγέλι (50΄Διαμαντίδης), Πολίτης, Κουλίδης, Δανίδης, Δερμιτζόγλου (78΄Μαυροματίδης), Χασομέρης

ΑΕΛΚ: Μάπας, Αποστολίδης, Βαλιός, Αγιακάτσικας (88΄ Μακρίδης), Χατζηκυριάκος, Μπακάλης, Καλογερόπουλος, Σεμπέκος (57΄Μήτσης), Βλαστέλλης, Καρτάλης (70΄Γκόντζος), Λουκίνας 

"Λεπτό προς λεπτό" 

[90'+5']Λήξη αγώνα

[70΄]Δυνατό σουτ του Βλαστέλλη από τα 40 μέτρα, μεγάλη απόκρουση!

[65΄]Μεγάλη ευκαιρία για την Επανομή χάνεται με πρωταγωνιστή τον Δερμιτζόγλου

[55΄]Άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛΚ, με το Λουκίνα να προσπαθεί να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Επανομής, αλλά τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια!

[47΄]Ο Σεμπέκος σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή, αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Επανομής. Η ΑΕΛΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης.

[45']Τέλος ημιχρόνου

[42']ΓΚΟΛ! Ο Δανίδης σουτάρει και κερδίζει το Μάππα, 1-0 για την Επανομή.

[40΄]Ο Λουκίνας σπάει με το κεφάλι τη μπάλα στον Σεμπέκο, εκείνος σουτάρει και η μπάλα καταλήγει στο δοκάρι της Επανομής!

[25΄]Δυνατό σουτ του Δανίδη, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι του Μάππα!

[19΄]Καλή αντεπίθεση με το Λουκίνα, που καταφέρνει να βγει τετ α τετ, αλλά το σουτ του αποκρούεται!Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛΚ!

Σχόλιο αγώνα ~ Επιφυλακτικές οι δύο ομάδες στο πρώτο 10λεπτο του παιχνιδιού, με την Επανομή ναέχει μία ελαφρά κυριαρχία. Παγωμένο τοπίο όπως αναμενόταν άλλωστε το γήπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης. 

[1']Έναρξη αγώνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey