Top model... Καλλονή μέχρι το 89'!

06/01/2016 - 21:31

Η ΑΕΛκ πέτυχε ιστορική νίκη επί του ΠΑΟΚ, την πρώτη της κόντρα στο "Δικέφαλο του βορρά", στο πλαίσιο της Φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως το γκολ του Μακ στο 89ο λεπτό της στέρησε από σήμερα ένα σκορ... πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού!

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, πέτυχε γκολ από τα αποδυτήρια με τον Αναστασιάδη (3') και στη συνέχεια δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να την απειλήσει ουσιαστικά, οδηγώντας την ομάδα του Τούντορ σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της. Και όταν ο Φώτης Γεωργίου πέτυχε το 2-0 στο 79ο λεπτό, όλα έδειχναν ότι οι Καλλονιάτες θα έπιρναν σημαντικό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στην κερκίδα. Όμως μετά το 85ο λεπτό ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση της ΑΕΛΚ και κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ με τον Ρόμπερτ Μακ, ενώ αμέσως μετά είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μπερμπάτοφ (89') για την ισοφάριση.

Στους αρχικούς έντεκα της ΑΕΛΚ, ο προπονητής της επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με γκολκίπερ τον Χογκ, στην άμυνα τους Σπυρόπουλο, Αναστασιάδη, Τσαμπούρη και Βαλλιό, στα χαφ τους Καλτσά και Ελλακόπουλο, μπροστά τους στο κέντρο ως δεκάρι τον Μανούσο, πίσω από τον φορ Μάρκοβιτς και στα δύο άκρα της επίθεσης τους Γεωργίου και Γουερέ.

Η ομάδα της Καλλονής θα μπορούσε να έχει σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις, με καλύτερη στιγμή της το δοκάρι του Μανούσου (23') ή την ευκαιρία του Γεωργίου λίγο αργότερα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στις καθυστερήσεις, σε εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, με τον Χογκ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Το τελικό 2-1 αποτελεί σίγουρα μια σπουδαία νίκη για την ΑΕΛΚ, η οποία αναμφίβολα θα πάρει και ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ωστόσο το γκολ που πέτυχε στο τέλος ο ΠΑΟΚ, του δίνει τη δυνατότητα να περάσει εκείνος ακόμα και με νίκη 1-0 στην Τούμπα. Στα θετικά της αναμέτρησης πάντως, καταγράφεται η συμμετοχή του νεαρού αμυντικού Καραγεώργη, στην παρθενική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα της ΑΕΛΚ, προερχόμενος από την Κ20. Όπως επίσης και η συνολική εμφάνιση της ΑΕΛΚ, που με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο της έδειξε άλλο πρόσωπο και ονειρεύεται καλύτερες μέρες.

Συνθέσεις

ΑΕΛΚ (Ν. Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελλακόπουλος, Μανούσος (94' Καραγεώργης), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (80' Μπαργκάν), Γουερέ (91' Γιουκαρής)

ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ): Μελίσσας, Σκόνδρας (60' Μυστακίδης), Λέοβατς, Γκολάσα (71' Σάμπο) Μακ, Βιτόρ, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης (60' Μπερμπάτοφ) Πέλκας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey