Μόνη πρώτη ξανά, λύγισε τον Εορδαϊκό [videos]

19/12/2010 - 10:29 Τελευταία τροποποίηση στις 20/12/2010 - 10:15

Παραμονές Χριστουγέννων, αλλά η ΑΕΛΚ δεν είχε διάθεση να κάνει άλλα δώρα στο ασφυκτικά γεμάτο "Κ. Κεντέρης". Το παιχνίδι κόντρα στον Εορδαϊκό του Σωτήρη Αντωνίου, ξεκίνησε σε μία πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με τους ανθρώπους της ΑΕΛΚ να τιμούν τον ίδιο για την προσφορά του στην ομάδα στα δύο χρόνια παρουσίας του, αλλά και τους Κριτσιωτάκη-Ριζούλη-Κάλφα, που αγωνίστηκαν την τελευταία διετία με τα χρώματα της ομάδας της Καλλονής.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΛΚ να μπαίνει πολύ δυνατά και μόλις στην πρώτη φάση του παιχνιδιού να απειλεί την εστία του Εορδαϊκού. Ο Βλαστέλλης τσίμπησε τη μπάλα από τον Λόντιγκιν, έβγαλε μία παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, η οποία όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη. Αμέσως μετά Γκόντζος και Λουκίνας βρέθηκαν σε καλή θέση, αλλά τα διαδοχικά σουτ τους πέρασαν άουτ.

Η ομάδα του Μιχάλη Κασάπη, παίζοντας ίσως το καλύτερό της πρώτο ημίχρονο στο "Κ. Κεντέρης", είχε για 45 περίπου λεπτά πολύ καλή κυκλοφορία, ανάπτυξη από τα άκρα, αλλά και εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, όποτε ο Εορδαϊκός έβγαινε μπροστά για να απειλήσει το Μάπα. Στο 41΄, απόρροια της καλής εμφάνισης μέχρι εκείνη τη στιγμή της ΑΕΛΚ, ο Μήτσης σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά, ο Λόντιγκιν απέκρουσε ασθενώς και ο Λουκίνας με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις κερκίδες! Νωρίτερα ο Εορδαϊκός που ήταν επιφυλακτικός στο πρώτο μέρος, είχε μία καλή στιγμή σε σουτ του Χιντζίδη που αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Ο Εορδαϊκός ήταν πλέον εκείνος που ήθελε πάση θυσία το γκολ και αναγκαστικά πια έπρεπε να βγει μπροστά και η ΑΕΛΚ εκείνη που είχε την ευκαιρία να... περιμένει για να χτυπήσει στις αγαπημένες της κόντρες. Οι φιλοξενούμενοι με στημένες φάσεις κυρίως, προκαλούσαν μία αναταραχή στα καρέ του Μάππα, χωρίς ωστόσο να βγάζουν τη λεγόμενη μεγάλη φάση. Ο Κασάπης σε εκείνο το σημείο, θέλησε να φρεσκάρει τα άκρα του, ρίχνοντας σε ρόλο αριστερού χαφ τον Πετρουζέλη που έδειξε πως ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αντί του Γκόντζου.

Στο 70' το παιχνίδι που είχε χάσει πολύ από το ρυθμό του, πήγε να πάρει φωτιά, με αφορμή το ακυρωθέν γκολ του Καραμπατζάκη για τον Εορδαϊκό. Ο παίκτης του Εορδαϊκού πήδηξε πιο ψηλά από την άμυνα της ΑΕΛΚ και πήρε την κεφαλιά, με το διαιτητή να σφυρίζει αμέσως παράβαση για επιθετικό φάουλ. Η μπάλα ωστόσο κατέληξε στα δίχτυα, σε μία πολύ δύσκολη φάση και οπάγκος του Εορδαϊκού που τα είχε... μαζεμένα στη διαιτησία εξεράγη! Οι έντονες διαμαρτυρίες των παραγόντων της ομάδας, κόστισαν την αποβολή του Προέδρου της ομάδας από την Πτολεμαϊδα, ενώ οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν προς το διαιτητικό τρίο εντονότατες και μετά το τέλος του αγώνα.

Στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΛΚ έχασεμία απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 2-0 με το Λουκίνα, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι ξανά στο νεαρό επιθετικό! Το ίδιο συνέβη και στο 77΄, με την Καλλονή να βγαίνει πια πολύ επικίνδυνα στην αντεπίθεση, αλλά ο Μακρίδης που μπήκε πολύ όμορφα στην περιοχή από τα δεξιά, δε βρήκε ούτε τον αμαρκάριστο Καρτάλη, ούτε τον Πετρουζέλη που περίμεναν για το δεύτερο γκολ. Ένα λεπτό αργότερα, σε φάση καρμπόν με εκείνη του πρώτου μέρους, ο Βλαστέλλης ξανατσίμπησε τη μπάλα από τον αργό τερματοφύλακα του Εορδαϊκού, τον απέφυγε από πλάγια θέση αρχικά με μία ντρίπλα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, μπλοκαρίστηκε.

Ο Εορδαϊκός που κυνήγησε μέχρι τέλους την ισοφάριση, έχασε καλή ευκαιρία στο 83' με την κεφαλιά του Ταψαρλή να περνάει ελάχιστα άουτ! Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, βρήκε την Καλλονή να πανηγυρίζει μέσα στο "Κεντέρης" μία σπουδαία νίκη, αλλά και την επιστροφή στην κορυφή!

Man of the match

Χρήστος Μήτσης 

Ήταν εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αποτελώντας σταθερή αξία στην αμυντική γραμμή της ΑΕΛΚ και κάνοντας τον Μιχάλη Κασάπη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Σχεδόν ολόσωστος στις μεταβιβάσεις του καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και με μυαλωμένο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, κέρδισε επάξια τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου "Κώστας Κεντέρης".

 

Βίντεο με τις δηλώσεις των δύο προπονητών στη Συνέντευξη Τύπου 

{youtube}KOrQ_7hOPOE{/youtube}

{youtube}wSH70Dnhwaw{/youtube}

Το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό

[90'+3'']Λήξη αγώνα, ΑΕΛΚ - Εορδαϊκός 1-0 

Σχόλιο αγώνα ~ Παίζουμε τις καθυστερήσεις του αγώνα (τρία λεπτά)

[88'] Ο Σεμπέκος μπαίνει στη θέση του Θυμιόπουλου, που πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση

[84΄] Ο Μπανούσης πιάνει ένα επικίνδυνο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Εορδαϊκός πιέζει και η ΑΕΛΚ βγαίνει πολύ καλά στην αντεπίθεση, χωρίς να βάζει το νικητήριο όμως δεύτερο γκολ

[83΄] Ο Εορδαϊκός αγγίζει την ισοφάριση σε γυριστή κεφαλιά του Ταψαρλή που πέρασε ευτυχώς λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μάππα.

[78΄] Μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛΚ αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Βλαστέλλη, που τσίμπησε τη μπάλα από τον Λόντιγκιν, προσπάθησε να τον αποφύγει από πλάγια θέση καινα πλασάρει στην κενή εστία, αλλά ο τερματοφύλακας του Εορδαϊκού μπλόκαρε!

[77΄] Απίστευτη ευκαιρία για την ΑΕΛΚ στην αντεπίθεση.Ο Μακρίδης μπήκε πολύ όμορφα από τα δεξιά στην περιοχή, έχοντας δύο καλές επιλογές για να πασάρει είτε στον Καρτάλη, είτε στον Πετρουζέλλη. Τελικά πάσαρε στο... πουθενά σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία

 

Σχόλιο αγώνα ~ Αποβάλλονται δύο παράγοντες του Εορδαϊκού από τον πάγκο της ομάδας, λόγω των έντονων διαμαρτυριών τους

[74'] Ο Μακρίδης παίρνει τη θέση του Λουκίνα

[71΄] Στην αντεπίθεση η ΑΕΛΚ, χάνει μεγάλη ευκαιρία με δυνατό σουτ του Λουκίνα να κάνει το 2-0, αλλά η μπάλα δεν κάνει το χατίρι στο νεαρό επιθετικό

[70΄] Το παιχνίδι παίρνει φωτιά. Ένα ακυρωθέν γκολ του Καραπατζάκη για επιθετικό φάουλ του σκόρερ, σε μία δύσκολη φάση, προκαλεί την έκρηξη των ανθρώπων του Εορδαϊκου! Ο Σωτήρης Αντωνίου είναι ο μόνος που δε συμμετέχει στις διαμαρτυρίες. Δύσκολη φάση.

[66'] Αλλαγή στην αλλαγή από τον Αντωνίου! Στη θέση του Μπουδούρογλου, ο Τομαράς

[55'] Ο Νίκος Πετρουζέλλης που ήταν αμφίβολος πριν το παιχνίδι, μπαίνει στη θέση του Γκόντζου, σε μία προσπάθεια του Κασάπη να "δέσει" το κέντρο του

Σχόλιο αγώνα ~ Ο Εορδαϊκός δείχνει διάθεση να παίξει πιο μπροστά και στα πρώτα λεπτά πιέζει την ΑΕΛΚ

[46']Έναρξη Β' Ημιχρόνου

[46'] Αλλαγή για το Σωτήρη Αντωνίου. Στη θέση του Προβίδα, πέρασε ο Πασσιαλής

[45']Ημίχρονο αγώνα

[41']ΓΚOΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Μήτσης σουτάρει δυνατά από τα αριστερά, ασθενής απόκρουση από τον Λόντιγκιν και ο Λουκίνας με κοντινή προβολή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Εορδαϊκού! 1-0 Μέσα σε αποθέωσηστην Καλλονή!

[28΄] Κόρνερ Καρτάλη, ο Αποστολίδης πιάνει την κεφαλιά λίγο άουτ

[25']Ο Κουρούπης βγαίνει και στη θέση του μπαίνει ο Μουδούρογλου

[17΄] Δυνατό σουτ του Αποστολίδη,η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Λόντιγκιν

[4΄]Επικίνδυνη σέντρα από τα δεξιά, ούτε ο Γκόντζος, ούτε ο Λουκίνας έπιασαν καλό σουτ για να νικήσουν τον Λόντιγκιν

[2΄]Πολύ δυνατό ξεκίνημα για την ΑΕΛΚ. Στην πρώτη κιόλας φάση του παιχνιδιού, ο Βαστέλλης τσίμπησε τη μπάλα από τον Λόντιγκιν,έβγαλε μία παράλληλα σέντρα, η οποία όμως ήταν αρκετά δυνατή...

! Αμέσως μετά την τιμητική μικρή τελετή για τους Αντωνίου (αναλυτικό ρεπορτάζ μετά το παιχνίδι), τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛΚ Γιάννη Κίτσου, που έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών από τροχαίο ατύχημα.

Σχόλιο αγώνα ~ Δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και ο κόσμος γεμίζει σιγά σιγά το "Κ. Κεντέρης". Πρόσωπο του αγώνα φυσικά οπρώην τεχνικός τοης ΑΕΛΚ και αντίπαλος σήμερα Σωτήρης Αντωνίου, που σε λίγο θα τιμηθεί από το Σύνδεσμο Φιλάθλων της Καλλονής και από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, με τιμητικές πλακέτες. Θα τιμηθούν επίσης οι Κριτσιωτάκης, Ριζούλης και Κάλφας που πέρυσι αγωνιζόταν με τη φανέλα των πρωταθλητών του Περιφερειακού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛΚ: Μάππας, Αποστολίδης, Βαλιός, Θυμιόπουλος, Μήτσης, Μπακάλης, Καλογερόπουλος, Γκόντζος, Καρτάλης, Βάστέλλης, Λουκίνας

Εορδαϊκός: Λότιγκιν, Στεργιόπουλος, Ταφαρλής, Τσιανάκας, Καραμπατζάκης, Δεληζήσης, Χιντζίδης, Κουρούπης, Κουτσουρές, Προβίδας, Μπανούσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey