Αναμενόμενος αποκλεισμός στο Κύπελλο

01/12/2016 - 16:49 Τελευταία τροποποίηση στις 01/12/2016 - 17:51

Η ΑΕΛΚ γνώρισε και δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, αυτή τη φορά από την Ξάνθη με 3-1, μένοντας έτσι εκτός συνέχειας στη διοργάνωση, αφού ότι κι αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα οι Καλλονιάτες δεν ευνοούνται σε κανένα σενάριο πιθανής ή... απίθανης ισοβαθμίας, ώστε να προκριθούν.

Ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ΑΕΛΚ με γνώριμο σχήμα, χρησιμοποιώντας ξανά τους βασικούς του, ώστε να εκμεταλλευτούν τις συνεχείς υποχρεώσεις και να αποκτήσουν την πολυπόθητη ομοιογένεια ως σύνολο. Με εξαίρεση τον Μανιάτη, που υπερασπίστηκε την εστία αντί του Ταΐρη, την 11άδα αποτέλεσαν οι Ζουλιώτης, Ποζατζιδης, Ρεπετσάς, Τζελίδης, Απόστολου, Ντάλλας, Γιώργου, Λαμπράκης, Φράγκος και Μπουρντουζάν.

Ωστόσο, το ξεκίνημα δεν ήταν ιδανικό για τους Καλλονιάτες, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τέρμα που σημείωσε ο Ράνος, έπειτα από γύρισμα του Νιέτο, πλασάροντας εξ' επαφής για το 1-0. Η Ξάνθη απείλησε ξανά σε κεφαλιά του Λισγάρα, μετά από κόρνερ του Νιέτο, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία (18'). Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, σε σέντρα του Νιέτο, κεφαλιά πάσα του Λάζιτς και σοτ στην κίνηση του Π. Ορφανίδη, με τον Μανιάτη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η πίεση της ομάδας του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ενός παλιού γνώριμου στην ομάδα της Καλλονής, αυξανόταν σταδιακά και καρποφόρησε για δεύτερη φορά στο 24', όταν ο Λουσέρο σέντραρε, ο Λισγάρας πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, με τον Μανιάτη να αποκρούει, αλλά τον επερχόμενο Λάζιτς να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στη μία και μοναδική ευκαιρία της ΑΕΛΚ στο πρώτο μέρος, ο Μπουρντουζάν σούταρε πάνω στον Ζαρόπουλο (33').

Στην επανάληψη, η Ξάνθη σκόραρε με τη... σέντρα, όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος, μετά από μακρινή ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Λουσέρο, με τον Νιέτο να "κρεμά" τον Μανιάτη στην έξοδο για το 3-0 (47'). Μπορεί ο ρυθμό να έπεσε στη συνέχεια, αλλά η Ξάνθη ήταν επικίνδυνη και στο 55' ο Λισγάρας είδε τον τερματοφύλακα των Καλλονιατών να αποκρούει δυνατό του σουτ σε κόρνερ. Στο 65' ο Π. Ορφανίδης πλάσαρε λίγο άουτ από πλεονεκτική θέση και στο 69' η ΑΕΛΚ μείωσε με τον Φράγκο, που έπιασε στον ύπνο τους Ξανθιώτες και με λόμπα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζαρόπουλου για το 3-1.

Με την υπόθεση - νίκη να έχει κριθεί, οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων έκαναν συντήρηση δυνάμεων στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ενώ η ΑΕΛΚ βελτίωσε κάπως την εικόνα της, ειδικά μετά και τις αλλαγές του Βαζάκα, κυρίως στη μεσαία γραμμή. Το 3-1 έμεινε ως το τέλος, αποτέλεσμα που καταδικάζει την ομάδα της Καλλονής σε αποκλεισμό, καθιστώντας το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα βαθμολογικά αδιάφορο.

Συνθεσεις

ΞΑΝΘΗ (Λ. Ντε Σόουζα): Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου (80' Τριάδης), Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο (64' Σβάρνας), Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (59' Λ. Ορφανίδης), Νιέτο, Π. Oρφανίδης, Λισγάρας

ΑΕΛΚ (Γ. Βαζάκας): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Αποστόλου (50' Λίταινας), Τζελίδης, Ρεπετσάς, Ντάλλας (80' Γιουκαρής), Μπουρντουζάν, Λαμπράκης, Γιώργου (64' Σάββα), Ποζατζίδης, Φράγκος

Βαθμολογία

  4ος Όμιλος - Κύπελλο Ελλάδας Β. Γκολ
1. ΠΑΣ Γιάννινα 6 2-0
2. Ξάνθη 3 4-2
3. Αγροτικός Αστέρας 3 2-2
4. ΑΕΛΚ 0 2-5

3η Αγωνιστική (13/12):
Αγροτικός Αστέρας - Ξάνθη
Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey