Ταρλάς alert!

08/12/2016 - 14:08 Τελευταία τροποποίηση στις 08/12/2016 - 16:12

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ του "Ταρλά" παίζεται εδώ και λίγες μέρες ανάμεσα στο Δήμο Λέσβου και την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, με αφορμή την ετοιμότητα του αγωνιστικού χώρου εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Πανθρακικό.

Οκτώ μόλις ημέρες μετά την επανασπορά που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης του χλοοτάπητα, υπάρχουν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ένταση στις σχέσεις τους, αφού τα χρονικά περιθώρια ήταν εξαρχής στενά. Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν αρκετά και αυτή τη στιγμή η κατάσταση του καινούριου χόρτου είναι οριακή. Από τη δημοτική αρχή εκφράζεται προβληματισμός, αφού υπό φυσιολογικές συνθήκες το γήπεδο θα έπρεπε να παραδοθεί προς χρήση την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, στην πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ επικρατεί δυσαρέσκεια, αφού είχε καταστεί σαφές από την αρχή ότι το ματς με τον Πανθρακικό ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμο και υπό αυτό το πρίσμα η ομάδα της Καλλονής θέλει να παίξει στο Στάδιο Μυτιλήνης, ανεξαρτήτως κόστους.

Στην προσπάθειά της να πιέσει τις καταστασεις, η διοίκηση των Καλλονιατών διεμήνυσε -προφορικά- στον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού, Μιχάλη Ταμβακέλλη, πως είναι υπόλογη για οποιαδήποτε ζημιά προκύψει και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη. Επιπρόσθετα, η Football League όρισε ήδη το ματς στον "Ταρλά" με ώρα έναρξης τις 13:00.

Αξίζει να σημειωθεί το ιδιόμορφο καθεστώς που επικρατεί τους τελευταίους μήνες γύρω από το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα της ΠΑΕ ΑΕΛΚ. Οποιαδήποτε άρνηση του Δήμου Λέσβου ως προς τη διεξαγωγή των αγωνιστικών υποχρεώσεων των Καλλονιατών στον "Ταρλά", μπορεί να θεωρηθεί ως παρεμπόδιση από μέρους του, επισύροντας αποζημιώσεις έπειτα από πιθανή αγωγή της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, με βάση την προσωρινή δικαστική απόφαση. Βέβαια, η καλλονιάτικη ΠΑΕ έχει πάψει εδώ και μήνες, μετά τον υποβιβασμό της από τη Super League, να συντηρεί τον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου, την επίβλεψη του οποίου έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου ο Δήμος Λέσβου, ενώ οι εργασίες συντήρησης κρίνονται αναγκαίες κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Στο μεσοδιάστημα, η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα αποφανθεί τελεσίδικα για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στη συγκεκριμένη υπόθεση, με τις δύο πλευρές να ακροβατούν πάνω στη λογική του παραλόγου.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι νόημα είχε η επανασπορά του χλοοτάπητα, εάν αυτός τελικά παραδοθεί προς χρήση πολύ πιο σύντομα απ' ότι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Και φυσικά τι σημαίνει η οποιαδήποτε -προφορική έστω- ανάληψη ευθυνών από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΛΚ, η οποία είναι όμως παντελώς απούσα από τη συντήρηση του Σταδίου. Στο δια ταύτα, υπό το βάρος των ευθυνών, ο αγώνας με τον Πανθρακικό θα διεξαχθεί, μεν, κανονικά στον "Ταρλά", η επόμενη μέρα, δε, είναι άγνωστη ως προς την κατάσταση στην οποία θα παραδοθεί ο αγωνιστικός χώρος μετά τη χρησιμοποίησή του για ένα επίσημο ματς, τέτοιας έντασης.

Από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού του Δήμου Λέσβου εκφράζονται φόβοι ότι μετά την επιβάρυνση που θα υποστεί ο χλοοτάπητας, δύσκολα θα μπορέσει να φιλοξενήσει και δεύτερο ματς μέσα στην εβδομάδα. Και η υποσημείωση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι την ερχόμενη Πέμπτη (15/12) η ΑΕΛΚ φιλοξενεί στη Μυτιλήνη τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 3ης Αγωνιστικής της φάσης ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΕΠΟ να έχει ορίσει ήδη στον "Ταρλά" (17:00) και αυτόν τον αγώνα. Τον οποίο, πάντως, δεν αποκλείεται η ΠΑΕ ΑΕΛΚ να κληθεί να δώσει στο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής, αν η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Στάδιο Μυτιλήνης δεν το επιτρέπει, επιστρέφοντας έτσι στη φυσική της έδρα μετά από χρόνια.

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey