«Αντίο» με μια ακόμα ήττα

15/12/2016 - 19:21

Η ΑΕΛΚ είπε και τυπικά «αντίο» στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος στον παγωμένο "Ταρλά", γνωρίζοντας την τρίτη διαδοχική της ήττα στην φάση των ομίλων, αυτή τη φορά από τον ΠΑΣ Γιάννινα με το τελικό 1-3.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες, που αποτέλεσε και το ντεμπούτο του Δημήτρη Γαβαλά στον πάγκο των Καλλονιατών, όπως εξάλλου σας είχ αναφέρει το "SL" από τις 11 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την απόλυση Βαζάκα, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους και έπαιξαν ελεύθερα. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε από το ημίχρονο με 0-2 και στην επανάληψη διεύρυνε το προβάδισμά του σε 0-3, με την ομάδα της Καλλονής να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 82' με τον Τριανταφύλλου.

Παρά το ότι ο Δημήτρης Γαβαλάς επέλεξε να πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στη συνήθη βασική 11άδα του προκατόχου του Γιώργου Βαζάκα, δίνοντας ευκαιρία σε παίκτες και δη νεαρούς να πάρουν χρόνο συμμετοχής, κανείς δεν μπορεί να πει πως η ομάδα της Λέσβου δεν διεκδίκησε εκείνο που της αναλογούσε από το παιχνίδι. Ωστόσο οι Ηπειρώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στο παιχνίδι από τα… αποδυτήρια, όταν στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γιάκος μετά από περιπετειώδη πορεία της μπάλας, έγινε αποδέκτης της και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Η συνέχεια ανήκε στην ομάδα των Ιωαννίνων με την ΑΕΛΚ να πραγματοποιεί την πρώτη της τελική στο 16', όταν ένα καλό μακρινό σουτ του Αποστόλου, πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 28', ωστόσο, ο ΠΑΣ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, ξανά με τον Γιάκο, αλλά στο τετ α τετ του με τον Μανιάτη, ο τερματοφύλακας των Καλλονιατών βγήκε νικητής. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΛΚ να χάσει μεγάλη ευκαιρία έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια του Ποζατζίδη και σουτ που πέρασε λίγο άουτ, για να φτάσουμε στο 42ο λεπτό, όπου ο ΠΑΣ «κλείδωσε» τη νίκη, με ένα δεύτερο γκολ που μπήκε σε ένα χρονικό διάστημα που η ΑΕΛΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Σκόρερ ο Γαρουφαλιάς με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Δώνη.

Στην επανάληψη, η ομάδα της Καλλονής ξεκίνησε έχοντας κατοχή της μπάλας και απείλησε σε απ' ευθείας φάουλ του Λαμπράκη, αλλά και ένα διαγώνιο σουτ του Ποζατζίδη λίγο αργότερα. Όμως και πάλι σε ένα χρονικό διάστημα που έδειχνε να ελέγχει τη ροή του αγώνα, η ΑΕΛΚ δέχθηκε τρίτο γκολ, έπειτα από νέο κόρνερ του Δώνη και κεφαλιά αυτή τη φορά από τον Σκόνδρα, για το 0-3. Το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα ήταν «αγγαρεία» και για τις δύο ομάδες, με τους μικρούς ωστόσο της ομάδας της Καλλονής να έχουν κίνητρο, θέλοντας να δείξουν πράγματα και να προσπαθούν για τη μείωση του σκορ. Προϋποθέσεις για γκολ δημιουργήθηκαν με τον Χιντασέλι στο 75', αλλά το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε ο Τριανταφύλλου τελικά στο 82ο λεπτό, πετυχαίνοντας το 1-3, έπειτα από ωραία σέντρα του ορεξάτου Ποζατζίδη και ψύχραιμο πλασέ του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Προς τιμήν της η ΑΕΛΚ έψαξε κι άλλο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες, μία σε συρτό σουτ του Γιώργου, το οποίο απέκρουσε ο Πασχαλάκης και μία ακόμη στις καθυστερήσεις, σε ακόμη ένα ακόμη σουτ του Ποζατζίδη, που κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Συνθέσεις:

ΑΕΛΚ (Δημήτρης Γαβαλάς): Μανιάτης, Ευαγγελιδάκης, Τζελίδης, Σάββα, Ποζατζίδης, Αποστόλου, Γιουκαρής (55' Γιώργου), Χιντασέλι (74' Γκαμάγκας), Λαμπράκης, Κέρη, Σοφιάνης (67' Τριανταφύλλου)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Μαυροπάνος (66' Μασούρας), Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Βιντάλ, Δώνης, Καρανίκας, Νικολιάς, Φερφελής, Γιάκος

Βαθμολογία

  4ος Όμιλος - Κύπελλο Ελλάδας Β. Γκολ
1. ΠΑΣ Γιάννινα 9 5-1
2. Ξάνθη 4 4-3
3. Αγροτικός Αστέρας 4 3-3
4. ΑΕΛΚ 0 3-8

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey