Πήρε το "Χ", θα μπορούσε και τη νίκη

18/12/2016 - 17:47

Έναν πολύτιμο βαθμό, που δείχνει αν μη τι άλλο πως η ομάδα έχει σφυγμό, πήρε πριν από λίγο η Καλλονή μέσα στην Σπάρτη, μετά το τελικό 1-1. Στο ντεμπούτο του Δημήτρη Γαβαλά στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Λέσβου εμφανίστηκε αρκετά συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της, ενώ στα θετικά καταγράφεται η αντίδραση της ομάδας να επιστρέψει στο ματς, μετά το 1-0 των γηπεδούχων, ισοφαρίζοντας με γκολ  του Φράγκου στο 41΄. Ωστόσο η Καλλονή σίγουρα στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς, δεδομένου ότι οι Σπαρτιάτες, αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 56'…

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η… επανασύνδεση Αντωνίου – Καλλονής, με τον τεχνικό της Σπάρτης να βρίσκει απέναντί του μετά από χρόνια μία ομάδα η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην ανέλιξη της καριέρας του. Ο άλλοτε αγαπημένος «Κόπερφιλντ» των φιλάθλων του λεκανοπεδίου, σίγουρα θα θυμήθηκε πολλά από τις εποχές της πορείας καταξίωσης της ΑΕΛΚ στα γήπεδα της Δ΄ και Γ΄ Εθνικής, όπως σίγουρα θα συνειδητοποίησε πως η ενθουσιώδης ΑΕΛΚ της δικής του εποχής, δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή.

Στα καθαρά αγωνιστικά, η Σπάρτη που είχε στο μυαλό της και την υπόθεση «Δημήτρης Γιαννακόπουλος», με τους φιλάθλους να αναρτούν πανό, ζητώντας την παραμονή του Σπαρτιάτη μεγαλομετόχου (και) της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με τους Αναστασάκο και Ηλιόπουλο αρκετά ζωηρούς, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Καλλονής. Μιας Καλλονής που στερήθηκε την τελευταία στιγμή των υπηρεσιών του Ποζατζίδη, στον οποίο διαγνώστηκε ίωση.

Από το 20΄ και μετά όμως η ομάδα του Δημήτρη Γαβαλά, ισορρόπησε το παιχνίδι, χωρίς όμως να κατορθώνει να βγάλει τη μεγάλη φάση, Το κακό όμως για την ΑΕΛΚ, έγινε από στημένη φάση και συγκεκριμένα στο 31΄, όταν ο Αρσενίεβτις εκτέλεσε κόρνερ και ο Αναστασάκος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Σπάρτη. Οι Καλλονιάτες όμως, έβγαλαν αντίδραση και στο 41' με όμορφη ενέργεια του Φράγκου, που πήρε τη μπάλα με πλάτη στην εστία και γύρισε και εκτέλεσε εύκολα, έφερε ξανά το ματς στα ίσια.

Η Καλλονή που πήρε ψυχολογία από την ισοφάριση, στο 51΄ πήρε και ανέλπιστο δώρο, την δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Καρτσαμπά για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει με τη Σπάρτη να πατάει καλά στο γήπεδο ακόμα και με παίκτη λιγότερο και να απειλεί ξανά με τους Ηλιόπουλο και Αναστασάκο. Η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΛΚ που άγγιξε την πρώτη της νίκη στη σεζόν, σημειώθηκε στο 71΄ με τον Φράγκο ξανά σε θέση βολής, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Καρτσαμπάς, Παπαχρήστος (69' Παναγιώτου), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Αρσενίεβιτς, Βελλίνης (6'  Κατσίκης), Ηλιόπουλος, Αναστασάκος

ΑΕΛΚ (Δημήτρης Γαβαλάς): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Ευαγγελιδάκης, Σάββα, Αποστόλου, Γιώργου, Γιουκαρής, Παραϊμπα (69' Κέρι), Φράγκος, Μπουρντουζάν (90' Σοφιάνης)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey