"Χ"ριστούγεννα στα... χαμηλά!

23/12/2016 - 16:56

Τέταρτη ισοπαλία για την ΑΕΛΚ σε επτά ματς στη φετινή Football League, δεύτερη σερί εντός έδρας μετά από εκείνη με τον Πανθρακικό, αλλά και δεύτερη συνεχόμενη με τον Δημήτρη Γαβαλά στον πάγκο. Οι Καλλονιάτες έμειναν ισόπαλοι κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας (0-0), σε ένα... σενάριο πολυπαιγμένο στα τελευταία παιχνίδια, με την ΑΕΛΚ να δικαιούται κάτι περισσότερο από όσα τελικώς απέσπασε.

Ο Γαβαλάς και οι ποδοσφαιριστές του περίμεναν πως θα έκαναν καλά Χριστούγεννα, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη φέτος στο πρωτάθλημα, ωστόσο το τελικό 0-0 τους κράτησε μετά από οκτώ αγωνιστικές σε τροχιά υποβιβασμού. Η ΑΕΛΚ παρατάχθηκε με τον Ταΐρη κάτω απο τα δοκάρια, τους Ζουλιώτη, Ευαγγελιδάκη, Σάββα και Αποστόλου στα μετόπισθεν, Ντάλλα και Γιουκαρή στη μεσαία γραμμή, Γιώργου, Παραΐμπα και Φράγκο μεσοεπθετικά και στην κορυφή τον Μπουρντουζάν. 

Η ομάδα της Καλλονής πάλεψε για τη νίκη, είχε την υπεροχή, αλλά δεν κατόρθωσε να διασπάσει την καλά διαβασμένη άμυνα των Θεσσαλών, που πέτυχαν τον πρωταρχικό τους στόχο, που ήταν να κρατήσουν το μηδέν και να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Μυτιλήνη. Η ΑΕΛΚ είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας προσπαθούσε να απειλήσει στην κόντρα. Πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 10', σε μια τέτοια αντεπίθεση, με τον Καραγιάννη να βγαίνει τετ α τετ με τον Ταΐρη και τον τερματοφύλακα της ΑΕΛΚ να αποκρούει. Στο 22ο λεπτό, ο Φέτσης σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά ήταν άστοχος.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛΚ πίεσε για το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ, ενώ ο Γαβαλάς πέρασε και τον Λαμπράκη στο ματς, για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 60' οι Καλλονιάτες έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Φράγκος με σουτ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Σταδιακά, όσο περνούσε η ώρα, οι Καλλονιάτες άρχισαν να κυριεύονται από άγχος, με τους αμυντικούς της Αναγέννησης να μην απειλούνται ιδιαίτερα. Στο τελευταίο 10λεπτο όμως, η ΑΕΛΚ ήταν καταιγιστική, χάνοντας μεγάλες ευξκαιρίες για να πάρουν το πρώτου τους τρίποντο.

Στο 86' ο Κέρι νικήθηκ από τον τερματφύλακα Πρίφτη σε τετ α τετ, ενώ στο 91' από κόρνερ του Παραΐμπα ο τερματοφύλακας της Αναγέννσηης έκανε λανθασμένη έξοδο, η μπάλα έμεινε "ζωντανή" στη μικρή περιοχή, αλλά οι αμυντικοί της ομάδας της ΚΑρδίτσας πρόλαβαν να διώξουν πάνω στη γραμμή.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛΚ να αναζητεί ακόμα τη χαρά της νίκης μέσα στο 2016, τη φετινή περίοδο, καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Και αν δεν προχωρήσει σε μεταγραφική ενίσχυση το Γενάρη, θα έχει πρόβλημα, με βάση τον ανατγωνισμό για τη σωτηρία και το πρόσωπο που έχουν παρουσιάσει οι αντίπαλοί της ως τώρα. 

ΑΕΛΚ (Δ. Γαβαλάς): Ταΐρης, Ζουλιώτης, Ευαγγελιδάκης, Σάββα, Αποστόλου, Ντάλλας (55' Λαμπράκης), Γιουκαρής (83' Σοφιάνης), Γιώργου, Παραΐμπα, Φράγκος (69' Κέρι), Μπουρντουζάν

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γ. Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας, Δημόπουλος, Μάϊγκα, Κισκαμπάνης, Φέτσης (66' Ζδράβος), Σμίλτος (85' Υφαντής), Καραγιάννης, Μπλέντι, Τσιλούλης, Τζέκος (90' Ντιατά)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey