Σελάχας: "Δεχθήκαμε πόλεμο..."

10/01/2011 - 13:15

Ο Παναγιώτης Σελάχας, με δήλωση του στα Μέσα Ενημέρωσης του νησιού, τοποθετείται γύρω από τις εξελίξεις στην ΑΕΛΚ και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση από το Συμβούλιο της ΠΑΕ, απόφαση που πάρθηκε μετά την πρόσφατη συνεδρίαση των διοικούντων.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σελάχας κάνει λόγο για προσωπική ανιδιοτέλεια, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς περί "υπονόμευσης της συλλογικής προσπάθειας" μέσα από τη διοίκηση, επισημαίνοντας παράλληλα πως, εκείνος και άλλοι πιστοί "στρατιώτες" της ΑΕΛΚ, "δέχθηκαν πόλεμο" από ανθρώπους που "επέβαλλαν το δικό τους τρόπο διοίκησης".

Ο κ. Σελάχας μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή Μιχάλη Κασάπη, τον οποίο χαρακτηρίζει "εργατικό και καταξιωμένο", ενώ εύχεται "η ΑΕΛΚ να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών", τονίζοντας με νόημα πως "στην παρούσα φάση, δε θέλω να πω τίποτε άλλο, για να μην κάνω κακό στην ομάδα".

Αναλυτικά η δήλωση του μέχρι πρότινος μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, Παναγιώτη Σελάχα, έχει ως εξής: 

«Αναμίχθηκα στα διοικητικά της ομάδας μας ΑΕΛΚ σε μια δύσκολη περίοδο και παρά τη θέλησή μου, λόγω αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Το έπραξα, διότι αφενός θεωρώ τον εαυτό μου ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας αυτής της ομάδας, που οφείλει να ανταποκρίνεται με ανιδιοτέλεια στις προσκλήσεις της και αφετέρου, γιατί πίστεψα στις διαβεβαιώσεις ανθρώπων, που ναι μεν είχαν πρόσφατη παρουσία στη διοίκηση της ομάδας, αλλά δήλωναν και αυτοί ανιδιοτελείς υπηρέτες της. Φαίνεται όμως, ότι αυτό που για μας, στη σχέση μας με την ομάδα, είναι διάθεση προσφοράς και τρόπος ζωής, για κάποιους είναι απλά σκοπιμότητες, ίντριγκες και προσπάθεια εξυπηρέτησης άλλων προσωπικών επιδιώξεων και συμφερόντων, που όταν δεν τους βγαίνουν είναι ικανοί για όλα.

Ετσι, ενώ είχα κληθεί απλά «να βοηθήσω με το όνομα και την παρουσία μου», βρέθηκα ξαφνικά να παλεύω με τα καθημερινά προβλήματα της ομάδας, με τη συμπαράσταση μόνο κάποιων απλών στρατιωτών της ομάδας, σαν και μένα, και σίγουρα όχι με αυτούς που είχαν υποτίθεται την ευθύνη της, οι  οποίοι ήταν πότε απόντες και πότε υπονομευτές της συλλογικής προσπάθειας.

Παρόλα αυτά, και παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε την ομάδα, να πληρώνουμε στην ώρα μας και σήμερα η ομάδα να είναι πρώτη με την καθοδήγηση ενός εργατικού και καταξιωμένου προπονητή. Σε κάποιους φαίνεται ότι η πορεία αυτή δεν είναι αρεστή, είτε γιατί τους εμποδίζει να εμφανίζονται ως μεσσίες, είτε γιατί δεν εξυπηρετήθηκαν τα άσχετα με την ομάδα προσωπικά τους σχέδια. Αποφάσισαν να επιβάλλουν τις θελήσεις τους και το δικό τους τρόπο διοίκησης, αναλαμβάνοντας και όλες τις ευθύνες.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν είχα άλλη επιλογή για την προστασία της αξιοπρέπειάς μου, αλλά και της ηρεμίας της ομάδας, από την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο. Δε θέλω να πω τίποτε άλλο στην παρούσα φάση για να μην κάνω κακό στην ομάδα. Άλλωστε, ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας στην κοινωνία. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, η ΑΕΛΚ να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών και καλώ όλους τους φιλάθλους της να σταθούν στο πλευρό της αγαπημένης μας ομάδας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey