Μόνη πρώτη η... προκομένη ΑΕΛΚ! [video]

12/01/2011 - 14:48 Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2011 - 20:24

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Προκόπη Καρτάλη στον πάγκο της ΑΕΛΚ, στο πρώτο του ματς στις επαγγελματικές κατηγορίες ως υπηρεσιακός τεχνικός, μετά τη σημερινή άνετη νίκη με 2-0 κόντρα στον Εθνικό Φιλιππιάδας.

Η ομάδα του Λεκανοπεδίου κατάφερε -αγωνιστικά- να ξεπεράσει αναίμακτα τη διοικητική κρίση των προηγούμενων ημερών, αλλά και την αναστάτωση που προκλήθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα από την απόφαση της διοίκησης να στείλει... σπίτι του τον Μιχάλη Κασάπη, υποχρεώνοντάς τον σε 10ήμερη άδεια. 

Σκοράροντας μάλιστα στο τέλος κάθε ημιχρόνου, πήρε παλικαρίσια τους τρεις βαθμούς και σε συνδυασμό με την υπόλοιπη αγωνιστική δράση του βορείου ομίλου, ολοκλήρωσε τον Α' Γύρο μόνη πρώτη στην κορυφή, κατακτώντας και τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Νωθρότητα στο ξεκίνημα

Ο Προκόπης Καρτάλης παρέταξε την ομάδα χωρίς εκπλήξεις στο βασικό σχήμα, με επιθετικογενείς παίκτες και στόχο ένα γρήγορο γκολ. Στο πρώτο μισάωρο όμως της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες έδειχναν ανήμπορες να δημιουργήσουν και να ολοκληρώσουν έστω μια αξιοσημείωτη φάση. Μοναδική καλή στιγμή ως εκείνη τη στιγμή, ένα σουτ του αμαρκάριστου Πετρουζέλλη από το ύψος του πέναλτι στο 28', έπειτα από γύρισμα του Γκόντζου, που έφυγε ψηλά άουτ.

Από τη μία οι φιλοξενούμενοι παίζοντας πολλές φορές και με τους 11 παίκτες τους πίσω από τη σέντρα, κρατούσαν σχετικά εύκολα το ματς στην ισοπαλία, που ήταν άλλωστε και το πρωταρχικό τους μέλημα. Από την άλλη η ΑΕΛΚ, ήθελε να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, όμως έβρισκε μπροστά της πάντοτε κλειστούς τους διαδρόμους. Η λύση ήρθε στο 43ο λεπτό, από μια στημένη φάση, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Πετρουζέλλη από τα αριστερά, ο Γκόντζος με γυριστή κεφαλιά έπιασε στον ύπνο τους αμυντικούς του Εθνικού Φιλιππιάδας και στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία, πέτυχε το 1-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Έδωσε χώρο η ΑΕΛΚ

Στην επανάληψη, η ομάδα της Καλλονής πίεσε από το ξεκίνημα για ένα δεύτερο γκολ, όμως δεν κατάφερε σε δύο περιπτώσεις, αρχικά σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Γάλα έξω από την περιοχή που έφυγε άουτ και εν συνεχεία σε μια φάση με πρωταγωνιστή τον Λουκίνα, που ολιγώρησε μέσα στην περιοχή και το σουτ από δύσκολη θέση έφυγε μακριά από τα δοκάρια του Σταυράκη. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η ομάδα της Φιλιππιάδας άρχισε να παίρνει ολοένα και περισσότερες πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας την πρώτη της απειλητική ευκαιρία στο 56', όταν ο Μπούρμπος επιχείρησε την παράλληλη σεντρα και ο Μάππας πρόλαβε και έπεσε στα πόδια του Μιχάλη, μπλοκάροντας την μπάλα πριν εκείνος κάνει την προβολή στη μικρή περιοχή. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Εθνικός έφτασε και πάλι κοντά στην ισοφάριση, όταν από βαθιά σέντρα μέσα στην περιοχή της ΑΕΛΚ, ο Μιχάλης έπιασε ένα εναέριο βολέ, με τον Μάππα να βρίσκεται στη σωστή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα. 

Στο 65ο λεπτό, ο Προκόπης Καρτάλης έβγαλε τη φόρμα του προπονητή και φόρεσε τη φανέλα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Γάλα και αμέσως η ΑΕΛΚ πήρε και πάλι τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στο χώρο του κέντρου. Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΛΚ έδινε χώρο στον αντίπαλο, ο Εθνικός έβγαινε με περισσότερους παίκτες στην επίθεση και οι Καλλονιάτες προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, στο 82', η ΑΕΛΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όταν ο Πετρουζέλλης βρήκε τον Λουκίνα έξω δεξιά, εκείνος σύγκλινε προς τα μέσα και πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Βλαστέλλη, που πλάσαρε με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα της Καλλονής κέρδισε φάουλ, το οποίο εκτέλεσε απ' ευθείας με μαεστρία ο Καρτάλης, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Εθνικού Φιλιππιάδας για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Χωρίς το μεγάλο λάθος ο διαιτητής της αναμέτρησης Κορδολαίμης από το Σύνδεσμο Πειραιά, που εκνεύρισε ωστόσο και τις δύο ομάδες στον πειθαρχικό έλεγχο.

    

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛΚ: Μάππας, Μήτσης, Σεμπέκος, Αποστολίδης, Χατζηκυριάκος, Μπακάλης, Πετρουζέλλης, Βλαστέλλης, Γκόντζος (90' Ντακούλας), Γάλας (65' Καρτάλης), Λουκίνας (89' Σαμπάνης)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛ.: Σταυράκης, Πάνου (70' Ντέτσικας), Παναγιώτου, Παλιάγκας, Μπαλάφας, Γατσέλος, Μπασιουκας, Κόλινς (70' Μούτας), Μιχάλης, Μπούρμπος, Δημουλιάς

Man of the match

Προκόπης Καρτάλης

Ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα, αφού πραγματοποίησε πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον πάγκο, στήνοντας άψογα την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ από την ώρα που πέρασε ως αλλαγή στο ματς βοήθησε σημαντικά τους συμπαίκτες του στο τελευταίο μισάωρο, σκοράροντας μάλιστα και το δεύτερο γκολ της ΑΕΛΚ, με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση χτύπημα φάουλ.

Βίντεο με τις δηλώσεις των δύο προπονητών στη Συνέντευξη Τύπου

{youtube}UR1Ze8p0tb4{/youtube}

"Λεπτό προς λεπτό"

[90']Λήξη αγώνα. ΑΕΛΚ-Εθνικός 2-0

[90']  ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!! 2-0!! Απευθείας χτύπημα φάουλ του Καρτάλη, στα δίχτυα του Σταυράκη. Έξαλοι πανηγυρισμοί από τον αρχηγό της ΑΕΛΚ 

[90+1'] Ο Ντακούλας παίρνει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής φέτος, παίρνοντας τη θέση του Γκόντζου

[89'] Στη θέση του Λουκίνα,ο Σαμπάνης 

[82'] Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛΚ να τελειώσει το ματς. Σε εξαιρετικά ξεδιπλωμένη αντεπίθεση της ομάδας, ο Πετρουζέλλης, βρήκε το Λουκίνα εκείνος έσπασε πολύ όμορφα τη μπάλα στο Βλαστέλλη στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του τελευταίου, πέρασε ελάχιστα άουτ!

Σχόλιο αγώνα ~ Ο Σταύρος Βαξεβάνης εκτελεί χρέη προπονητή, από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Προκόπης Καρτάλης

[70'] Στη θέση του Πάνου ο Ντέτσικας, ενώ ο Μούτας περνάει στο παιχνίδι αντί του Κόλινς. Διπλή αλλαγή για τον Εθνικό

[65'] Στη θέση του Νίκου Γάλα, μπαίνει ο Καρτάλης που αφήνει τον πάγκο νωρίς νωρίς

[58'] Βαθιά σέντρα στην περιοχή της ΑΕΛΚ,ο Μιχάλης πιάνει στον αέρα ένα βολέ,αλλά ευτυχώς ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Μάππας

[56'] Επικίνδυνη παράλληλη σεντρα του Μπούρμπου, προλαβαίνει ο Μάππας και μπλοκάρει τη μπάλα πριν γίνουν επικίνδυνα τα πράγματα για την ομάδα του.

[55'] Έπειτα από περιπετειώδη τρόπο, ο Λουκίνας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ολιγώρισε χαρακτηριστικά και το σουτ που έκανε στη συνέχεια πέρασε άουτ.

[51'] Ψηλοκρεμαστό σουτ του Γάλα έξω από την περιοχή,πάνω από τα δοκάρια. Η ΑΕΛΚ έχει μπει πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και πιέζει για ένα δεύτερο τέρμα.

[46']Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

Σχόλιο αγώνα ~ Η ομάδα της Καλλονής πήρε κεφάλι στο σκορ στο καλύτερο χρονικά σημείο της αναμέτρησης, με τη λήξη του ημιχρόνου, διώχνοντας εν μέρει οι ποδοσφαιριστές το άγχος από τα πόδια τους. Ο Εθνικός Φιλιππιάδας ήταν στημένος με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, ωστόσο πλέον θα πρέπει να παίξει πιο ανοικτά, κάτι που ασφαλώς ευνοεί την ΑΕΛΚ.

[45']Λήξη ημιχρόνου

[43']  ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!! 1-0!! Ο Πετρουζέλλης εκτέλεσε κόρνερ, το πρώτο του αγώνα από τα αριστερά και ο Γκόντζος με γυριστή κεφαλιά γράφει το 1-0, με το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΛΚ!

 [28'] Γύρισμα Γκόντζου στο πέναλτι,ο Πετρουζέλλης αμαρκάριστος σουτάρει ψηλά άουτ! Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΛΚ,περνάει ανεκμετάλλευτη.

Σχόλιο αγώνα ~ Ήταν υποτονικό το κλίμα, αλλά φαίνεται πως χρειαζόταν μια σπίθα για να ανάψουν τα αίματα στις κερκίδες. Για λόγους αδιευκρίνιστους, η κερκίδα αποδοκίμασε έντονα τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Παπαδόπουλο, ενώ ακούστηκαν και κάποια "γαλλικά"...

Σχόλιο αγώνα ~ Δεν υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι. Αρκετά επιφυλακτικές οι δύο ομάδες. Η Α ΕΛΚ έχει μία ελαφρά υπεροχή με κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς ουσία στο παιχνίδι της.

Σχόλιο αγώνα ~ Υποτονικό το κλίμα στις κερκίδες του "Κεντέρης" ζεστάθηκε τη στιγμή που κατέφθασε ο Μιχάλης Κασάπης, όταν και χειροκροτήθηκε θερμά από τους φιλάθλους της ομάδας. Στη συνέχεια το κομμάτι των οργανωμένων τραγούδησε ρυθμικά το όνομά του. 

[1']Έναρξη αγώνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey