Βαθιά ανάσα!

19/02/2017 - 18:05

Η ΑΕΛΚ πέτυχε δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη, κερδίζοντας μετά την Καλλιθέα και τον Αγροτικό Αστέρα, αυτή τη φορά με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ του Θανάση Ρεπετσά στο 53ο λεπτό.

Μπορεί η αναμέτρηση να μη διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας, ωστόσο η ομάδα της Καλλονής πήρε το μάξιμουμ, κατακτώντας το δεύτερο βαθμολογικό της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Αγροτικός Αστέρας εμφανίστηκε φλύαρος, είχε κατοχή και ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε, με αποτέλεσμα η ΑΕΛΚ που βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, να πάρει βαθιά ανάσα στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού. 

Ο Δημήτρης Γαβαλάς παρέταξε τον Μανιάτη κάτω από τα δοκάρια, τους Ρεπετσά, Σάββα, Αποστόλου στο κέντρο της άμυνας, Ευαγγελιδάκη και Ζουλιώτη στα άκρα, Λίταινα, Γιουκαρή, Σισέ και Λαμπράκη στη μεσαία γραμμή και τον Σοφιάνη στην επίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τους Καλλονιάτες, όταν ο Σισέ αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 2ο λεπτό, μετά από φάουλ του Λαμπράκη και ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα Γιακουμή. Οι μονομαχίες στη μεσαία γραμμή ήταν δυνατές, με τον Αγροτικό Αστέρα να βγάζει απειλητική φάση στο 25’ όταν ο Τάι πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Μανιάτη. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάι, ο Δεινόπαππας έπιασε την κεφαλιά, αλλά αυτή κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη, ο Αγροτικός Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Βαφέα στο 48', η κεφαλιά του οποίου πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η ΑΕΛΚ ανέλαβε πρωτοβουλίες και στο 54ο λεπτό ευτύχησε να σκοράρει, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαμπράκη και κακή τοποθέτηση του Γιακουμή, που έδωσε τη δυνατόττηα στον Ρεπετσά από κοντά να σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0. Στη συνέχεια του αγώνα ο Αγροτικός Αστέρας προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με μοναδική επικίνδυνη στιγμή μια λάθος συνεννόηση μεταξύ Μανιάτη και Ευαγγελιδάκη, που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι. 

Στα τελευταία λεπτά, έκανε το ντεμπούτο του ο Αμίρ Μέγκαχεντ, περνώντας στο 80' στο ματς αντί του Γιουκαρή. Ο Δημήτρης Γαβαλάς είχε περάσει επίσης νωρίτερα τους Σβόγιτς και Αγριμάκη.

Συνθέσεις:

ΑΕΛΚ (Δ. Γαβαλάς): Μανιάτης, Ρεπετσάς, Σάββα, Αποστόλου, Ευαγγελλιδάκης, Ζουλιώτης, Γιουκαρής (80’ Μέγκαχεντ), Λίταινας, Λαμπράκης (80’ Αγριμάκης), Σοφιανής, Σισέ (60’ Σβόγιτς)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ν. Νεντίδης): Γιακουμής, Αργυρίου, Γκότοβος, Βουτσιάς (46’ Βαφέας), Τεγούσης, Κουκόλης, Τάι, Ουνγιαλίδης, Φιλίπε, Τριανταφυλλάκος (46’ Μέρντοβιτς), Δεινόπαππας

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey