Ντύθηκε... σωτηρία!

26/02/2017 - 16:51 Τελευταία τροποποίηση στις 26/02/2017 - 16:53

Η ΑΕΛΚ πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί του Αχαρναϊκού με σκορ 2-1 στον "Ταρλά", φτάνοντας τις τρεις συνεχόμενες εντός έδρας, κάνοντας παράλληλα τεράστιο άλμα για την αποφυγή του υποβιβασμού από τη Football League, συνδυάζοντας έτσι την καρναβαλική διάθεση λόγω Αποκριών με τρεις βαθμούς, ευχάριστη διάθεση και πολλά χαμόγελα στο Στάδιο Μυτιλήνης.

Σε ένα ματς με δυνατές μονομαχίες, η ομάδα της Καλλονής έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο, σκόραρε δύο φορές και είχε απαντήσεις σε κάθε προβληματισμό της έθεσαν οι φιλοξενούμενοι, που διατηρούν -ας σημειωθεί- ιδιαίτερα αρνητική παράδοση στη Λέσβο από τις αναμετρήσεις τους με τον Αιολικό.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, οι παίκτες του Δημήτρη Γαβαλά απείλησαν πολύ νωρίς σε τρεις περιπτώσεις, αρχικά σε σουτ του Σοφιάνη (2'), εν συνεχεία σε κεφαλιά του Αποστόλου (6') και λίγο αργότερα σε νέα κεφαλιά του Σισέ (10'). Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αχαρναϊκό ήρθε στο 16ο λεπτό, όταν ο Νταγκράς σούταρε και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε σταθερά. Ακολούθησε ένα μέτριο ποιοτικά 20λεπτο, δίχως ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Η ομάδα του Μενιδίου απείλησε εκ νέου με μια εκτέλεση φάουλ του Ζιάννη, που πέρασε άουτ κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι παίκτες των δύο ομάδων θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, ήρθε το γκολ για τους Καλλονιάτες. Στις καθυστερήσεις ο Σοφιάνης σούταρε δυνατά, ο Ψύχος απέκρουσε ασταθώς και ο Μαχαμανέ Σισέ που καραδοκούσε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν συγκλονιστικό, με την ΑΕΛΚ να φτάνει κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Ζουλιώτη, το ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου απομάκρυνε ο Ψύχος (51'). Ο Αχαρναϊκός, στην πρώτη του απειλητική επίσκεψη, ισοφάρισε σε 1-1 (53') με σουτ του Μεζίνι, για το οποίο οι άνθρωποι της ΑΕΛΚ διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν πέρασε τη γραμμή. Όμως σχεδόν με τη σέντρα, οι Καλλονιάτες έδειξαν χαρακτήρα και πήραν εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Λαμπράκης εκτέλεσε φάουλ και ο Σοφιάνης με κεφαλιά έκανε το 2-1! Στο επόμενο μισάωρο, ΑΕΛΚ και Αχαρναϊκός δεν έφτιαξαν ούτε μισή ευκαιρία, αλλά αυτό ποσώς ενδιέφερε τους παίκτες του Δημήτρη Γαβαλά που κατάφεραν με ευκολία να διατηρήσουν μακριά από την εστία του Παπαδόπουλου τους αντιπάλους τους, κρατώντας τους πολύτιμους τρεις βαθμούς ως το τέλος του αγώνα.

Συνθέσεις

ΑΕΛΚ (Δημήτρης Γαβαλάς): Παπαδόπουλος, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Σάββα, Αποστόλου, Ευαγγελιδάκης, Γιουκαρής (71' Σβόγιτς), Λίταινας, Λαμπράκης, Σισέ (78' Αγριμάκης), Σοφιάνης (84' Γιώργου)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Ψύχος, Σωτηράκος, Αναστασίου, Καραντασιάδης (46' Κυριαζόπουλος), Ζαχαρός (46' Μεζίνι), Τσεμπερίδης, Παπατόλιος (73' Μαρσελίνιο), Σιάννης, Τζέφερσον, Ντάγκρας, Πλαβούκος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey