"Δάγκωσε" ο... ΟΦΗ(ς)!

05/03/2017 - 16:51 Τελευταία τροποποίηση στις 05/03/2017 - 18:53

Η ΑΕΛΚ τα έδωσε όλα απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά οι Κρητικοί πανηγύρισαν τη νίκη μέσα στον "Ταρλά" με σκορ 1-2, παραμένοντας σε τροχιά ανόδου και ταυτόχρονα σπάζοντας το νικηφόρο εντός έδρας σερί της ομάδας της Καλλονής.

Μπροστά σε αρκετό κόσμο, για πρώτη φορά φέτος ελέω και του ιδανικού καιρού, οι Καλλονιάτες κοίταξαν στα μάτια ένα εκ των φαβορί για τα προνομιούχα εισιτήρια προς της Super League, αλλά έμειναν με τη γλυκόπικρη γεύση της ήττας στο τέλος, από έναν ανώτερο πάντως αντίπαλο.

Η ομάδα του Δημήτρη Γαβαλά, με τη γνωστή τακτική της και ένα νεανικό κορμό, έβαλε δύσκολα στον ΟΦΗ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στο 18' για πέναλτι σε προσπάθεια του Χαντί να σεντράρει μέσα στην περιοχή και χέρι του Ζουλιώτη, αλλά ο διαιτητής Φωτιάς έδωσε συνέχεια στο ματς. Λίγα λεπτά μετά, η ΑΕΛΚ προηγήθηκε στο σκορ με κοντινό πλασέ του Κυριάκου Ευαγγελιδάκη (24'), έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λαμπράκη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά ούτε ο Μάνος (26') ούτε και ο Χαντί (28') κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν. Στο 37ο λεπτό όμως, ένας ακόμα παλιός γνώριμος της ΑΕΛΚ, ο Ηλίας Κώτσιος, σκόραρε εναντίον της ισοφαρίζοντας για τον ΟΦΗ σε 1-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χαντί, και ψύχραιμο πλασέ του έμπειρου αμυντικού, ο οποίος δεν πανηγύρισε την επίτευξη του γκολ και χειροκροτήθηκε για αυτή του την ενέργεια από τους Λέσβιους φιλάθλους. 

Στην επανάληψη, οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις την εστία του Παπαδόπουλου, αρχικά σε σουτ του Μητρόπουλου και εν συνεχεία σε κεφαλιά του Μάνου, με τον γκολκίπερ της ΑΕΛΚ να εξουδετερώνει τους κινδύνους. Στο 61' η ομάδα της Καλλονής έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μαχαμανέ Σισέ, που νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Στρέζο. Αμέσως μετά, ο ΟΦΗ είδε τον Χαντί να αστοχεί από πλεονεκτική θέση απέναντι στον Παπαδόπουλο (64'), ενώ οι Καλλονιάτες απάντησαν σε μια γρήγορη κόντρα επίθεση με τον Σοφιάνη να βγαίνει φάτσα με το τέρμα και τον Στρέζο να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το πλασέ του νεαρού επιθετικού. Ώσπου στο 85ο λεπτό, ο ΟΦΗ έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ με τον Όγκμποε, που πλάσαρε σωστά, σε μια φάση που αδικαιολόγητα οι αμυντικοί της ΑΕΛΚ σταμάτησαν διαμαρτυρόμενοι για οφσάιντ, με τη σημαία του βοηθού να μένει κάτω και τους Κρητικούς να παίρνουν το προβάδισμα, φτάνοντας στην ολική ανατροπή.

Στις καθυστερήσεις, η ΑΕΛΚ άφησε ανοικτούς χώρους, αλλά ο ΟΦΗ απώλεσε αρχικά διπλή ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο να λέει "όχι" σε Πάγκαλο και Μάνο, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνος πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ.

Συνθέσεις

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Δημήτρης Γαβαλάς): Παπαδόπουλος, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Σάββα, Ευαγγελιδάκης, Αποστόλου (68' Σβόγιτς), Γιουκαρής (77' Αγριμάκης), Λίταινας, Λαμπράκης, Σισέ (81' Τριανταφύλλου), Σοφιάνης

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κομεσίδης, Κιάσσος, Παντίδος, Κώτσιος, Μητρόπουλος (56' Όγκμποε), Πουρτουλίδης, Μπόατενγκ (70' Πάγκαλος), Μάνος, Χαντί, Ράντι (90' Νάστος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey