Η ΠΑΕ θέλει να φτιάξει κερκίδα στο "Κεντέρης"!

04/02/2011 - 22:11 Τελευταία τροποποίηση στις 04/02/2011 - 22:45

Την πρόθεση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ να… αυτοεξυπηρετηθεί ουσιαστικά, αναλαμβάνοντας η ίδια το εγχείρημα της αποκατάστασης των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγωνιστικός χώρος του «Κ. Κεντέρης», επιβεβαίωσε στο sportlesvos.gr ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Βαγγέλης Διαβάσης.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, επαλήθευσε τις πληροφορίες μας, που θέλουν την ΠΑΕ να προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο θέμα της βελτίωσης του χλοοτάπητα (από εδώ έχετε πληροφορηθεί αποκλειστικά επ΄ αυτού με σχετικά ρεπορτάζ που προηγήθηκαν) και μας εξήγησε τους λόγους που τελευταία στο «Κεντέρης» μπαινοβγαίνουν φορτηγά φορτωμένα με υλικά.

Παράλληλα ο κ. Διαβάσης, αποκάλυψε κάτι που ίσως ευχαριστήσει πολύ τους φίλους της Καλλονής, διότι αφορά στην πρώτη απτή απόδειξη της ΠΑΕ, να διατηρήσει –όπως ευαγγελίζεται τελευταία- την ομάδα στην Καλλονή, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα σενάρια περί μετακόμισης στη Μυτιλήνη. Χαρακτηριστικά ο κ. Διαβάσης, επιβεβαίωσε στο sportlesvos.gr πως η ΠΑΕ έχει αποστείλει εδώ και δύο εβδομάδες, έγγραφο στο Δήμο Λέσβου, μέσω του οποίου ζητά την άμεση διανέργεια διαδικασιών για τη δημιουργία νέας κερκίδας στο γήπεδο της Καλλονής, που θα αυξήσει ενόψει και… Β΄ Εθνικής, τη χωρητικότητα του «Κ. Κεντέρης»!

Βέβαια από το ρεπορτάζ εγείρονται διάφορα θέματα, που θα απασχολήσουν ποικιλοτρόπως τον Τύπο στη συνέχεια και δεν αφορούν στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ, αλλά στο Δήμο Λέσβου. Κι αυτό γιατί, ασχέτως του ότι είναι ζωτικής σημασίας οι εργασίες αποκατάστασης του χλοοτάπητα του γηπέδου, τίθεται ένα θέμα του κατά πόσο νόμιμο είναι, το να πληρώνει η ΠΑΕ για κάτι τέτοιο και φυσικά, κάτω από ποια προγραμματική σύμβαση συμφωνήθηκε η υλοποίηση τέτοιων εργασιών σε ένα γήπεδο κρατικής δικαιοδοσίας από μια -ποδοσφαιρική έστω- ανώνυμη εταιρεία. Αλλά σε κάθε περίπτωση, μία επένδυση τόσων χιλιάδων ευρώ, όπως είναι αυτή της ΠΑΕ, δεν μπορεί να περιμένει για πάντα το πότε θα απεμπλακεί ο δυσκίνητος νέος «Καλλικρατικός» Δήμος.

Από την άλλη μεριά, αξίζει διερεύνησης το ποιος θα χρηματοδοτήσει τελικά τη νέα κερκίδα που ζήτησε η ΠΑΕ, από το Δήμο. Γιατί στο έγγραφο που απέστειλε η ΠΑΕ, δε διευκρινίζεται το αν θα αναλάβει και σε αυτή την περίπτωση η ίδια τα έξοδα της υλοποίησης αυτού του έργου.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πάντως, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, πως οι εργασίες για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα στην Καλλονή, γίνονται με έξοδα της ΠΑΕ ΑΕΛΚ με το Δήμο Λέσβου να συνδράμει των εργασιών, παραχωρώντας δικά του μηχανήματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey