Όταν μιλάνε οι αριθμοί...

28/02/2011 - 12:47 Τελευταία τροποποίηση στις 28/02/2011 - 15:30

Με τα τελευταία της αποτελέσματα, η ΑΕΛΚ βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της, στη μάχη για την άνοδο στη Football League, αφού από εκεί που αποτελούσε τον πλέον δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο εντός και εκτός έδρας, τείνει να εξελιχθεί σε μια ομάδα... μπόσικη στις ισοπαλίες, που εσχάτως  όχι μόνο δεν κερδίζει, αλλά δέχεται και γκολ σχεδόν σε κάθε ματς.

Ο Α' Γύρος ξεκίνησε με ευνοϊκό πρόγραμμα για την ομάδα του Λεκανοπεδίου, έχοντας πέντε εντός έδρας αγώνες στις 8 πρώτες αγωνιστικές, συμπεριλαμβανομένου και του ρεπό. Απολογισμός, 13 βαθμοί, τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με γκολ 7-4. Σε μια περίοδο, όπου όλες οι ομάδες στην κατηγορία έψαχναν την αγωνιστική τους ταυτότητα, η ΑΕΛΚ έδειχνε να παίρνει αυτό που ήθελε από κάθε ματς, διατηρώντας το αήττητο και βάζοντας υποθήκες για το μέλλον.

ΑΕΛΚ-Ζάκυνθος    2-1
Nίκη Βόλου-ΑΕΛΚ 0-1
ΑΕΛΚ-Τύρναβος 2005    0-0
ΑΕΛΚ-Αναγέννηση Σερρών    1-0
Α.Ε. Ποντίων-ΑΕΛΚ 0-0
ΑΕΛΚ-Αετός Σκύδρας    1-1    
ΑΕΛΚ-Φωκικός    2-2

Η πορεία της ομάδας του -τότε προπονητή- Μιχάλη Κασάπη συνεχίστηκε εντυπωσιακά, εκμεταλλευόμενη και τις γκέλες των υπολοίπων διεκδικητών της ανόδου, με τρεις συνεχόμενες νίκες, που εδραίωσαν την ΑΕΛΚ ως μια ιδιαιτέρως ανταγωνιστική αντίπαλο στη μάχη της ανόδου, παρά το γεγονός πως ήταν νεοφώτιστη στην κατηγορία. Το εμφατικό 0-3 μάλιστα μέσα στα Γιαννιτσά, κόντρα σε μια ομάδα που διατηρούσε την καλύτερη άμυνα ως τότε στο βόρειο όμιλο, έδωσε μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ΑΕΛΚ.

Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας-ΑΕΛΚ 1-3
ΑΕΛΚ-Δόξα Κρανουλας    2-0
Αναγέννηση Γιαννιτσών-ΑΕΛΚ 0-3

Ακολούθησαν δύο αγώνες, κατά τους οποίους η ομάδα της Καλλονής αδικήθηκε βάσει των εμφανίσεων που πραγματοποίησε, σε αναλογία με τους πόντους που κατέκτησε. Η εντός έδρας ισοπαλία με την Κοζάνη, σε συνδυασμό με την ήττα από την Αναγέννηση Επανομής θα περίμενε κανείς να πεισμώσει τους παίκτες, αφού κατά γενική ομολογία, ιδιαίτερα στο ντέρμπι κορυφής, άξιζαν ακόμα και τη νίκη...

ΑΕΛΚ-Κοζάνη 0-0
Αναγέννηση Επανομής-ΑΕΛΚ 1-0

Στα επόμενα δύο ματς, μπορεί οι νίκες να ήρθαν, όμως η ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και κινδύνεψε με νέες γκέλες. Κόντρα στην ομάδα της Πτολεμαϊδας ακυρώθηκε γκολ για τον Εορδαϊκό στο Β' Ημίχρονο, γεγονός που είχε βγάλει εκτός εαυτού τον -τότε Αντιπρόεδρο του "Λιγνιτορύχων" και σημερινό Γεν. Αρχηγό της ΑΕΛΚ- Παύλο Μυροφορίδη. Στο ματς κόντρα στον ουραγό Μακεδονικό, η ΑΕΛΚ κινδύνεψε ακόμα και με ήττα, όμως έκλεψε τη νίκη στις καθυστερήσεις...

ΑΕΛΚ-Εορδαϊκός    1-0
Μακεδονικός-ΑΕΛΚ 0-1

Το επόμενο παιχνίδι ήταν και το τελευταίο του Μιχάλη Κασάπη στον πάγκο της ΑΕΛΚ, αφού στη Ναύπακτο η ομάδα ηττήθηκε από τον τοπικό Αστέρα και ο Βοιωτός τεχνικός τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια, έως την οριστική του απομάκρυνση λίγες ημέρες αργότερα. Η ΑΕΛΚ δεν είχε αυτή τη φορά την τύχη με το μέρος της, όπως στο Μακεδονικό, όμως πάρα ταύτα εξακολούθησε να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ναυπακτιακός-ΑΕΛΚ 1-0

Ακολούθησαν δύο ματς με τον Προκόπη Καρτάλη στον πάγκο, σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού - ποδοσφαιριστή. Το πρώτο, στο "βουβό" -από τα όσα είχαν προηγηθεί μεσοβδόμαδα- Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" το πήρε σχεδόν... μόνος του ο "αρχηγός". Στο δεύτερο, συνέβησαν σημεία και τέρατα, στο νησί του Ιονίου, με αποτέλεσμα η ΑΕΛΚ όχι μόνο να χάσει το ματς, αλλά να γυρίσει και με πληγωμένο γόητρο στο Λεκανοπέδιο, με τους μεν να επιρρίπτουν ευθύνες στους δε...

ΑΕΛΚ-Εθνικός Φιλιππιάδας    2-0
Ζάκυνθος-ΑΕΛΚ 2-1

Ο επόμενος αγώνας ήταν κομβικός, από την άποψη ότι η ΑΕΛΚ υποδεχόταν τη Νίκη Βόλου, σοβαρή διεκδικήτρια της ανόδου, την οποία ωστόσο είχε κερδίσει μέσα στη Νέα Ιωνία στον Α' Γύρο. Έτσι, ήταν ουσιαστικά ματς 6 βαθμών. Με το Σωτήρη Αντωνίου πλέον στον πάγκο της, η ομάδα της Καλλονής παρουσιάστηκε αγχωμένη σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο, πήρε όμως τη νίκη με τη βολίδα του Αποστολίδη...

ΑΕΛΚ-Νίκη Βόλου 1-0

Αυτή ήταν και η τελευταία χρονικά νίκη της ΑΕΛΚ, στις 23 Γενάρη. Από τότε, η ομάδα δείχνει να αντιμετωπίζει ψυχολογικό και αγωνιστικό πρόβλημα, με κακές εμφανίσεις τόσο στον Τύρναβο και στις Σέρρες, όσο και εντός έδρας με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Τρεις σερί ισοπαλίες την έριξαν από την κορυφή και χθες, ήρθε και η ήττα στη Σκύδρα από τον τοπικό Αετό, που τείνει να εξελιχθεί σε κακό της δαίμονα φέτος, αφού απέναντί του μετρά τρία αρνητικά αποτελέσματα σε ισάριθμα ματς, σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Τύρναβος 2005-ΑΕΛΚ 1-1
Αναγέννηση Σερρών-ΑΕΛΚ 1-1
ΑΕΛΚ-Α.Ε. Ποντίων  0-0
Αετός Σκύδρας-ΑΕΛΚ 1-0

Η ΑΕΛΚ των 13 βαθμών στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχει μαζέψει μόλις 6 βαθμούς στο αντίστοιχο πρώτο κομμάτι του Β' Γύρου, χωρίς να υπολογίζεται το επόμενο ματς κόντρα στο Φωκικό που ακολουθεί στην Άμφισσα, ένα ντέρμπι ειδικών συνθηκών, όπου η ομάδα της Καλλονής θα συναντήσει ξανά στο δρόμο της τον Μιχάλη Κασάπη, που αποχώρησε για τους διοικούντες ως ανεπαρκής από το σύλλογο του Λεκανοπεδίου. Ο Φωκικός θα παίζει ίσως το τελευταίο το χαρτί για την άνοδο και η ΑΕΛΚ ενδεχομένως τα... ρέστα της για να ρεφάρει τις γκέλες των προηγούμενων αγωνιστικών.

Μερικά χαρακτηριστικά στατιστικά στοιχεία, που οδήγησαν την ΑΕΛΚ στην πτώση της από την κορυφή:

* Από τις 16 αγωνιστικές του Α' Γύρου, στις 10 η ΑΕΛΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της, με μέσο όρο παθητικό σχεδόν 0,5 γκολ ανά αγώνα.

* Στη μέχρι τώρα πορεία της στο Β' Γύρο, η ΑΕΛΚ δέχεται σχεδόν 1 γκολ ανά παιχνίδι, έχοντας διπλασιάσει ουσιαστικά την εξαιρετική επίδοση της στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

* Σε ότι αφορά την επιθετική της παραγωγή, στον Α' Γύρο η ΑΕΛΚ σκόραρε συνολικά 19 γκολ, με μέσο όρο σχεδόν 1,2 σε κάθε ματς, ενώ 6 φορές πέτυχε περισσότερα από 2 γκολ σε ένα 90λεπτο.

* Αντ' αυτού, στις πρώτες αγωνιστικές του Β' Γύρου, έχει σκοράρει μόλις 3 γκολ, με μέσο όρο 0,5 ανά παιχνίδι

* Το μεγαλύτερο αρνητικό σερί στον Α' Γύρο έφτασε τις 3 αγωνιστικές, με σερί ισοπαλίες, ενώ στο Β' Γύρο, η ΑΕΛΚ μετρά αυτή τη στιγμή 4 ματς χωρίς νίκη, παίζοντας ξανά εκτός έδρας την επόμενη αγωνιστική.

* Η ομάδα της Καλλονής μετρούσε μόλις 1 ήττα σε 6 εκτός έδρας ματς μέσα στο 2010, έχοντας πανηγυρίσει την τελευταία της νίκη στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ μέσα στο 2011 αγνοεί το εκτός έδρας τρίποντο βαθμών σε 5 αναμετρήσεις...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey