Παρολίγον... τραγωδία! [Update]

11/03/2011 - 22:59 Τελευταία τροποποίηση στις 12/03/2011 - 01:08

Η τελευταία ημέρα της εβδομάδας έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη για τους παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, οι οποίοι αντίκρισαν στο φαξ, επιστολή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' - Γ' Εθνικής με την οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- η ομάδα της Καλλονής βρισκόταν αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο όχι μόνο της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το πρωτάθλημα, αλλά και επιπλέον του μηδενισμού της στο αυριανό ματς με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ο λόγος; Το γεγονός, πως η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής είχε επιβάλλει από τις 21 Ιανουαρίου 2011, χρηματική ποινή ύψους 7.000€ συνολικά στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ για τη συμπεριφορά του Γιώργου Μαλλή στο εντός έδρας ματς της 9ης αγωνιστικής κόντρα στη Δόξα Κρανούλας και παρά το ότι είχαν περάσει σχεδόν 50 ημέρες, κανείς από την Καλλονιάτικη ΠΑΕ δεν είχε φροντίσει να τακτοποιήσει την οφειλή προς την ΕΕΠ.

Στο άκουσμα της είδησης, άπαντες προσπάθησαν να αντιληφθούν τί έφταιξε και δεν πληρώθηκε ποτέ το χρηματικό αυτό πρόστιμο, που έβαλε σε κίνδυνο την ίδια την ομάδα. Δεδομένου πάντως, ότι απέμεναν λίγες ώρες προθεσμίας ακόμη, φρόντισαν να εξασφαλίσουν το απαιτούμενο ποσό και να το καταθέσουν άμεσα στην ΕΕΠ, ώστε να μην υποστούν τις κυρώσεις.

Αν και ο αγώνας κόντρα στη Δόξα Κρανούλας πραγματοποιήθηκε στις 21/11, η Πειθαρχική Επιτροπή ανέβαλε συνολικα δύο φορες την εκδίκαση της  συγκεκριμένης υπόθεσης της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, με αποτέλεσμα η ποινή να ανακοινωθεί δύο μηνές μετά. Βέβαια, στο μεσοδιάστημα είχαν προκύψει πολλές αλλαγές στο διοικητικό καθεστώς της ΠΑΕ, με τη νέα διοίκηση είτε επειδή δε θυμόταν το περιστατικό, είτε επειδή δεν το γνώριζε, να αμελήσει να ασχοληθεί με την υπόθεση. Πάντως, στις 21 Γενάρη που πάρθηκε η απόφαση, είχε ήδη εγκαθιδρυθεί η νέα διοικητική τάξη πραγμάτων στην Καλλονή κι επομένως, το συγκεκριμένο χαρτί της Πειθαρχικής ήταν ανεπίτρεπτο να παραπέσει, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υπόθεση της ανόδου. 

UPDATE (23:15)

Από τη μεριά της, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ θεωρεί ότι βρέθηκε εκτεθειμένη προς την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου από... παρεξήγηση. Κι αυτό γιατί ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, και καθ' ύλην αρμόδιος για τέτοιου είδους θέματα, Αργύρης Λίβας, καθυστέρησε ως προς τη διεκπεραίωση της υπόθεσης. Είχε προηγηθεί αίτημα της ΠΑΕ για διακανονισμό και σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΕΠΟ, οδηγηθήκαμε στην παρολίγον... τραγωδία.

Κι αυτό, γιατί οι Καλλονιάτες, θεωρώντας πως η ΕΠΟ έχει καταβάλει τις 4.000€ που αναλογούσαν στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ, προόριζε αυτό το ποσό για την απ' ευθείας εξόφληση μέρους του προστίμου μέσω του λογαριασμού της. Όμως τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονταν στις ομάδες στο τέλος της περιόδου κι έτσι  προέκυψε το πρόβλημα με την ΕΕΠ, η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε εισπράξει ούτε... σεντ από τα 7.000€ που χρωστούσε η ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Το θέμα λύθηκε έπειτα από επικοινωνία τόσο με την ΕΠΟ, που εγγυήθηκε για ένα μέρος του ποσού από τα χρήματα του Κυπέλλου, όσο και με την ΕΕΠ στην οποία κατατέθηκαν το μεσημέρι τα υπόλοιπα χρήματα κι έτσι η ΑΕΛΚ γλίτωσε τα χειρότερα...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey